Venedig, bussresa Gardasjön, ItalienBlomstertåg, parad med blommor, Keukenhof, Delft, HollandMonte Carlo, Monaco, Franska rivieranSlottet Chenonceau, Loiredalen, FrankrikeRüdesheim, monumentet Niederwald, Rhen, TysklandSt Tropez, Franska rivieran, FrankrikeGeirangerfjorden, Hurtigruten till Ålesund, NorgeMainau, BodensjönNordkap, midnattssolen, Norge
Bussresor med Nord Syd Resor
     
 


Julmarknad Lübeck - Nord Syd Resor Bussresor

HÄR ÄR ÅRETS JULMARKNADER!


Julmarknad Lübeck - Nord Syd Resor Bussresor

Vi lanserar snart en ny hemsida, därför har vi bara en kort presentation av resorna här! Har ni frågor eller vill boka redan nu går det bra att ringa oss!

 

Julmarknader i tre städer
– Hamburg, Lübeck och Goslar

På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader – Hamburg, Lübeck Och Goslar. Två gamla hamn- och hansastäder med ett stolt förflutet och en av Tysklands mest sevärda historiska städer. Goslar ligger i norra Hartz och i staden finner vi pittoreska gränder, intressanta kyrkor, tysk matkultur och unik medeltida stadsmiljö. Julmarknaden äger rum på stadens torg – Markt – och inramas av medeltida byggnader och miljöer. En julmarknad utöver det vanliga!

Vi bor tre nätter på utmärkta hotel Leonardo Hamburg****.
Frukost och buffemiddag varje dag.
Datum: 30/11–2017
Antal dagar: 4
Pris 3 990:-

 

Julmarknad på Liseberg, Göteborg

Jul på Liseberg är en stämningsfull tradition sedan sekelskiftet. Här börjar julen i mitten av november då juleljusen tänds i parken. På Lisebergs julmarknad kan du köpa det mesta som hör julen till. Här hittar du både genuin julmat och konsthantverk. I bodar och butiker längs parkens promenadstråk bjuder Jul på Liseberg på Nordens största julmarknad. Strosa runt bland marknadsstånden, smutta på lite varm choklad och ta en paus vid en värmande koleld till tonerna av julens vackra visor. Du övernattar på hotell Scandic Europa*** i centrala Göteborg Datum: 1/12–2017 Antal dagar: 2 Pris 1 890:-

 

Julmarknad Lübeck

Välkommen till Lübeck, Nordens julstad. Från slutet av november till slutet av december är Lübeck en enda juldröm. Promenera genom de vackert pyntade gatorna i Gamla stan och de vackra jul- och hantverksmarlnaderna.
  Särskilt till jul förför UNESCO:s världskulturstad Lübeck sina besökare med sina praktfulla miljöer, byggnader och arrangemang. Festligt ljussken, julstjärnor och dekorerade julgranar trollar fram en stämningsfull atmosfär. Högkvalitativ konst och kultur presenteras i ­historiska byggnader från olika epoker – allt på bekvämt gångavstånd. Gatorna kring stora torget, Markt, är centrum för detta.
  Här finns försäljningsstånden som erbjuder allt från Glüwein till fint trähantverk från Erzgebirge. Här finner Du den genuina miljön och stämningen som gjort Lübecks julmarknad till en av de mest omtyckta och besökta.
  Granne med torget Markt finns marsipanhuset – Niederegger, gå- och shoppinggatan Breite Strasse och Lübecks mest omtalade kyrkobyggnad Marienkirche. Här finns gott om affärer, trevliga restauranger, som t.ex. Haus der Schiffergesellschaft och museer, utställningar.

I julmarknadsresan ingår besök på stormarknad, Citti Park, där även Aldi finns.
Datum: 1/12–2017
Antal dagar: 3
Pris: 3190 :-

 

Julmarknad Lübeck och Rostok

Die Hansestadt Lübeck är en av Tysklands mest kända städer och ett populärt resmål året om. Än idag präglas stadskärnan av en medeltida atmosfär och kulturhistoriska sevärdheter, där stadsporten Holstentor är den mest kända. Från slutet av november till slutet av december är Lübeck en enda juldröm.
  Promenera genom de vackert pyntade gatorna i Gamla stan och de vackra jul- och hantverksmarknaderna. Särskilt till jul förför UNESCO:s världskulturstad Lübeck sina besökare med sina praktfulla miljöer, byggnader och arrangemang. Festligt ljussken, julstjärnor och dekorerade julgranar trollar fram en stämningsfull atmosfär i Gamla stan. Högkvalitativ konst och kultur presenteras i ­historiska byggnader från olika epoker – allt på bekvämt gångavstånd. Gatorna kring stora torget, Markt, är centrum för detta. Här finns försäljningsstånden som erbjuder allt från Glüwein till fint trähantverk från Erzgebirge. Här finner Du den genuina miljön och stämningen som gjort Lübecks Weihnachtsmarkt till en av de mest omtyckta och besökta.
  Granne med torget Markt finns marsipanhuset – Niederegger, gå- och shoppinggatan Breite Strasse och Lübecks mest omtalade kyrkobyggnad Marienkirche. Här finns gott om affärer, trevliga restauranger, som t.ex. Haus der Schiffergesellschaft och museer, utställningar.
  Varje år omformas Rostocks historiska centrum till en av de största och vackraste julmarknaderna i norra Tyskland. Hela innerstaden från Kröpeliner Tor till Neuer Markt är en enda sammanhängande julmarknad. Upplev den stämningsfyllda miljön inramad av de medeltida tegelkyrkorna och husen med sina typiska trappstegsgavlar.

Datum: 3/12–2017
Antal dagar: 4
Pris: 4 390:-

 

Julmarknad i Berlin

Berlin, känd som huvudstaden bland julmarknader, kan skryta med så många som runt 80 stycken, utspridda över hela staden. Här finns allt från traditionella marknader med hantverk, karuseller och skridskobanor, till trendiga urbana marknader med olika teman.
  Varje stadsdel har sin egen julmarknad och det är en blandning av stora och små. Vid Gendarmenmarkt finner vi en av de mest populära, och samtidigt en av de mest exklusiva. Den ligger majestätiskt på torget mellan den franska och den tyska katedralen.
  En av de vackraste julmarknaderna är den vid Schloss Charlottenburg, där slottet i sig utgör en fin kuliss. På Alexanderplatz breder bodarna ut sig i skuggan av TV-tornet, och på Kulturbrauerei’s alla innergårdar i Prenzlauer Berg kan vi uppleva en julmarknad med nordisk touch i fin arkitektonisk inramning.

Datum: 3/12–2017
Antal dagar: 4
Pris: 3 790:-

 

Julmarknader i tre städer
– Stade, Bremen och Rostock

På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader – svenskstaden Stade samt Bremen och Rostock. Stade ligger nära Hamburg vid floden Elbes södra strand och stadens gamla stadskärna är helt omgiven av vatten. Staden erövrades av svenskarna 1645 och här finns en rad svenskminnen från 1600- och 1700-talet, t.ex. magasinsbyggnaden Schwedenspeicher med museum och rådhuset vid Hökerstrasse.
  Stades julmarknad äger rum på Pferdemarkt och Fischmarkt. I Bremens gamla stadskärna äger julmarknaden rum på stora torget. Sevärdheter här är bl a Rolandsstatyn.

Rostock stoltserar med Nordtysklands största julmarknad! Gågatan från Kröpeliner Tor till Neuer Markt utgör huvudstråket. Här finner Du hantverk, julattraktioner och dofter av kanderade äpplen, Rostocker Rauckherwurst, Glühwein, Warnermünder Räucherfisch, Rauchermänner och mycket annat – allt som hör en typisk tysk julmarknad till.

Datum: 7/12–2017
Antal dagar: 4
Pris: 3 990:-

 

Julmarknad i Lübeck med TT-line

Välkommen till Lübeck, Nordens julstad. Från slutet av november till slutet av december är Lübeck en enda juldröm. Promenera genom de vackert pyntade gatorna i Gamla stan och de vackra jul- och hantverksmarknaderna. Särskilt till jul förför UNESCO:s världskulturstad Lübeck sina besökare med sina praktfulla miljöer, byggnader och arrangemang. Festligt ljussken, julstjärnor och dekorerade julgranar trollar fram en stämningsfull atmosfär i Gamla Stan.
  Högkvalitativ konst och kultur presenteras i ­historiska byggnader från olika epoker – allt på bekvämt gångavstånd. Gatorna kring stora torget, Markt, är centrum för detta. Här finns försäljningsstånden som erbjuder allt från Glüwein till fint trähantverk från Erzgebirge. Här finner Du den genuina miljön och stämningen som gjort Lübecks julmarknad till en av de mest omtyckta och besökta.
  Granne med torget Markt finns marsipanhuset – Niederegger, gå- och shoppinggatan Breite Strasse och Lübecks mest omtalade kyrkobyggnad Marienkirche. Här finns gott om affärer, trevliga restauranger, som t.ex. Haus der Schiffergesellschaft och museer, utställningar.

I julmarknadsresan ingår besök på stormarknad, Citti Park, där även Aldi finns.

Vår resa genomförs med båtresa TT-lines stora fartyg Trelleborg–Travemünde t/r, frukost och buffémiddag inkl. dryck t/r, övernattning ombord t/r med plats i tvåbäddshytt med d/wc, golvbäddar.

Datum: 8/12–2017
Antal dagar: 3
Pris: 2 890:-