Berlin julmarknad

Välkommen till Berlin i juletid. Flermiljonstaden inbjuder till ett besök. Här finner du det mesta från nöjen, god mat och dryck till intressanta museer. Här är även vår nutidshistora med t ex Berlinmuren ständigt aktuell. Berlin har många olika "ansikten".

När vi reser hit är kanske Berlinmuren, Brandenburger Tor, affärsgatan Ku´damm och paradgatan i forna Östberlin - Unter den Linden - de första sevärdheterna vi tänker på. Men här finns så mycket annat att se och uppleva och kanske speciell i julmarknadstid, när staden inbjuder dig till besök på några av alla julmarknader som finns.

Få länder är så hängivna julen och julmarknader som Tyskland. Allt från stora, traditionsrika julmarknader på Alexanderplatz, Opernpalais och Potsdamer Platz till Spandaus julmarknad i Altstadt. Vi bor centralt på Park Inn by Radisson Berlin, Alexanderpalz, nära de stora sevärdheterna.

 

TORSDAG

Middag.

Avresa på morgonen från påstigningsorten. Lunch­uppehåll på restaurang/motell Vätterleden. Vidare genom Småland till Skåne och Trelleborg där TT-lines fartyg väntar på oss. Middag på Captains Buffet  och övernattning ombord.

FREDAG

Frukost.

07.30 åker vi av färjan i Trawemünde och kör mot Berlin. Kl 13-16 åker vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi ser en rad kända platser som t.ex. gränsövergången Checkpoint Charlie vid Friedrichstrasse, varuhuset KadeWe, Berliner dom, paradgatan unter den linden, Alexanderplatz och det imponerande Tv-tornet. På eftermiddagen är det dags att börja utforska Berlins julmaknader - det finns inte bara en! Det är ett 80 tal marknader i hela Berlinområdet.

De mest kända och omtyckta hittar du bl a vid Potsdamer Platz - Winterwelt am Potsdamer Platz och Sony Center, vid Alexanderplatz, Opernpalais och Europacenter vid affärsgatan Kurfüstedamm. Överallt kan du finna de typiska tyska julmarknadstraditionerna, som currywurst, brända mandlar, glaserade äpplen och varm Glühwein. Ytterligare en upplevelse som du inte får glömma är varuhuset KaDeWe och dess fantastiska julskyltning.

LÖRDAG

Frukost och middag.

Efter utcheckning och ilastning i bussen har ni idag hela förmiddagen på er att upptäcka Berlin, besöka julmarknader eller besöka något av de många intressanta museerna. kl 13.00 börjar återresan mot Trawemünde. Efter ombordstigning väntar middag på Captains Buffet och övernattning ombord. (Om trafiken flyter på stannar vi för shopping på Citti Park i Lübeck på väg till Trawemünde )

SÖNDAG

Frukost.

Frukost. Ankomst till Trelleborg 07.30. Resan fortsätter via Jönköping mot hemorten. Lunchuppehåll på restaurang/motell Vätterleden. Åter till hemorten på kvällen.


BOKA NU

3 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
44  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Julmarknad Lübeck

Avresa: Torsdag 29 november

Resdagar: 4

Pris: 3 990 kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • två nätter ombord TT-Line 2-b insideshytt, d/wc, golvbäddar
 • en natt i dubbelrum med d/wc
 • två buffetmiddagar ombord inkl. dryck
 • tre frukostar
 • stadsrundtur med lokalguide i Berlin
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, vägskatter
 • reseledares tjänster

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum & enkelhytt 1 050 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 200 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 2

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1+ 3: Ombord TT-line Trelleborg-Travemünde

2-bädds insideshytt, golvbäddar

Natt 2: Park Inn by Radisson Berlin

Alexanderplatz 7, 10178 Berlin,

Tel ++49 30 568 38

Antal rum:1012  - 41 våningar

- med dusch, toalett, TV. Hiss: ja. Läge på orten: centralt läge vid Alexanderpalz

Särskilda handikapprum: ja.

Övrigt: frukostbuffé, 3 restauranger , bar. bastu och SPA