Sevilla Algarve Lissabon

Vår resa börjar i Andalusiens största stad Sevilla där det nästan tusen år gamla kungliga palatset Real Alcasar och tornet La Giralda samsas med byggnader som uppfördes till de båda världsutställningarna 1929 och 1992. Vi åker vidare över gränsen till Portugal där vi färdas längs Algarvekusten. Här finns underbara kritvita stränder blandat med dramatiska klippor. Matkulturen är mycket baserad på havets läckerheter och en traditionell rätt är Cataplana, en gryta på fisk och skaldjur, som finns på nästan alla restaurangers menyer. Vi bor två nätter i charmiga fiskestaden Albufeira. Färden går vidare till Évora, som är en av Portugals bäst bevarade medeltida städer. Staden kan ståta med ett av UNESCO:s världsarv – det romerska templet som är känt som Dianas tempel och som ligger i stadens historiska centrum. Vi tillbringar två nätter på vårt hotell, som ligger strax utanför den muromgärdade gamla staden med de slingrande gränderna och de pittoreska torgen. Från Évora gör vi utflykter bland vingårdar och korkträd. Sista dagen siktar vi mot den charmiga huvudstaden Lissabon. Här blandas de gamla, tidlösa husen med kakelbeklädda väggar i de gamla stadsdelarna med det modernare Lissabon. En tur med spårvagn uppför kullarna hör till stadens ”måsten”.

LÖRDAG

Middag.

Avresa på morgonen från Arlanda med direktflyg till Malaga. Här väntar vår spanska buss på oss för att ta oss de cirka tjugo milen till Sevilla. Väl framme börjar vi med en måltid, kanske några tapas kan smaka bra. Sevilla ligger vid Guadalquivirs stränder och är känd för sin andalusiska kultur. Här är flamenco och tjurfäktning en del av vardagslivet. Vi kan göra ett besök i världens största gotiska katedral Catedral de Santa Maria de la Sede eller strosa i den vackra parken Parque de María Luisa. Även Plaza de España,

Sevillas mest imponerande torg med sina fontäner, broar och målade keramikplattor, hör till stadens sevärdheter. Middag på kvällen.

SÖNDAG

Frukost och middag.

Efter frukost lämnar vi Sevilla och åker mot Portugal. Vårt första besöksmål är Tavira. Vi gör en rundtur tillsammans med en engelsktalande lokalguide och efter turen är det dags att äta lunch. Tavira ligger på östra sidan av Algarvekusten och är en mycket pittoresk stad med mysig stämning. Här har tiden stått still och allting är i princip orört. Historien finns fortfarande kvar i de gamla byggnaderna, kyrkorna, borgarna, de vackra broarna och de smala gatorna. Efter lunch fortsätter vi mot det forna fiskeläget Albufeira, den mest kända orten vid Algarvekusten. Staden är känd för sina fina stränder och sin historiska, gamla stadskärna med vita stenhus, mysiga gränder och kullerstensgator. Här finns ett stort utbud av restauranger, affärer och barer. Här bor vi två nätter.

MÅNDAG

Frukost och middag

Dagen är helt fri för egna aktiviteter. Strosa bland butikerna i Albufeira eller ta del av strandlivet på en av stadens tre stränder. Kommunikationerna är goda och kanske vill ni åka ut till Europas sydligaste udde och staden Sagres, som också kallas för väldens ände. Gemensam middag på kvällen.

TISDAG

Frukost och middag.

Vi lämnar Algarvekusten och åker norrut mot Évora. Staden har kvar delar av sina gamla stadsmurar och rymmer en mängd byggnader och minnesmärken från såväl romersk som arabisk tid. Bland senare tiders byggnader märks den gotiska domkyrkan. Staden hette under antiken Ebora och kallades av Augustus för Liberalias Juliæ, blev biskopssäte under det västgotiska riket på 400-talet och 1544 ett ärkebiskopssäte. På väg mot dagens slutmål passeras Beja, en pulserande historisk träffpunkt, belägen på den högsta punkten på den omgivande Alentejoslätten. Staden grundades under romarna när Julius Caesar styrde och var därefter ett moriskt fäste under mer än 400 år. Den mest berömda historiska byggnaden är den medeltida Castelo de Beja. Det imponerande vakttornet av marmor är det högsta i Portugal. Vi äter lunch utmed vägen och på eftermiddagen besöker vi vingården Herdade do Esporão i Reguenos de Monsaraz och provar deras biologiskt producerade viner. Vi åker den sista biten in till Évora där vi bor två nätter. 

ONSDAG

Frukost, lunch och middag.

Vi börjar dagen med en rundtur i Évora tillsammans med en lokalguide och därefter fortsätter vi till Estremoz. Vi besöker J Portugal Ramos Vinhos för lunch och vinprovning. På eftermiddagen gör vi ett besök på Corticarte ”vinkorksfabrik” i Arte em Contica Lda. Ett spännande besök med information om hur man tar tillvara korken från korkekar och vilka produkter som tillverkas av barken från träden.                        

TORSDAG

Frukost, lunch och middag.

Idag lämnar vi Évora och åker till huvudstaden Lissabon. En stadsrundtur med lokalguide är en bra början i huvudstaden. Vi bor mycket centralt i hjärtat av Lissabon, nära torget Rossio, den långa strandpromenaden, gamla staden och möjligheter  till shopping i butikerna i närområdet. Skor kanske? En stor exportvara från Portugal. På kvällen äter vi en avslutningsmiddag på hotellet.

FREDAG

Frukost

Idag är det hemresedag. Vår buss kör oss till flygplatsen i Lissabon för hemresa till Arlanda

 

Algarve är en region längs Portugals sydkust, vilken från 1100-talet utgjorde ett separat kungarike och de portugisiska kungarna hade från Afonso III titeln kung av ”Portugal och Algarve”.

I regionen finns bland andra städerna Faro, Loulé, Albufeira, Lagos, Lagoa, Portimão, Tavira och Vila Real de Santo António. Regionens administrativa centrum finns i Faro, som också har en egen internationell flygplats. I Faro finns det en hel del gamla byggnader. En del av dessa har dock blivit förstörda i jordbävningar. Algarve är indelat i 16 kommuner. Man brukar även dela upp Algarve i tre distrikt. Större delen av regionens östra gräns utgörs av floden Guadiana. Nära kusten intill Spanien ligger orterna Vila Real de Santo Antonio och Monte Gordo. En annan större stad är Tavira, som är en gammal stad med ett slott inbäddat i bebyggelsen


BOKA NU

11 450 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd
Anslutning till arlanda t o r

Var vänlig ange följande:
43  st. Platser kvar
Fullbokad, 50st
.
Lägg i önskelista

Fullbokad, 50st
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Sevilla Algarve Lissabon

Avresa: lördag 6 oktober

Resdagar: 7

Pris: 11 450kr Priset avser avresa från Arlanda

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • flyg Norwegian Air Arlanda - Malaga och TAP Lissabon-Arlanda
 • alla busstransporter i Spanien och Portugal
 • sex övernattningar i 2-b rum m d/wc
 • sex frukostar
 • sex middagar
 • två luncher
 • stadsrundturer i Lissbon Évora och Tavira
 • reseledares tjänster
 • ny flygskatt från och med 1 april 2018

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 2 190 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 570 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1 Hotel Zenit Sevilla****

Calle Pagés del Corro, 90, Edificio Zenit, 41010 Sevilla

 tel +34 954 34 74 34

Antal rum: 126- med bad/dusch, toalett

Våningar: 4. Hiss: ja. Övrigt: fri WiFi, Bar/restaurang, terass, trädgård.  Läge på orten: centralt 15-20 min promenad till Katedarlen, Alcasar och Giralda-tornet

Vår bedömning: hög klass, *****

Natt 2-3 Hotel Vila Galé Atlântico****

Apt. 2436, 8200-995 Albufeira Tel. +351 289 570 800

Antal rum: 220- med bad/dusch, toalett,

Våningar: 5 Hiss:  Övrigt: inom och utomhuspool, SPA,  restaurang, 2 barer, fri WiFi.

Vår bedömning: hög klass - *****

Natt 4-5 Évora Hotel****

Av. Túlio Espanca, 7002-502 Évora, Tel +351 266 748 800

Antal rum: 170 med bad/dusch, WC,  Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: i centrum. Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: fri WiFi i allmänna utrymmen, 2 restauranger, bar, inom och utomhuspool fullständigt SPA.

Vår bedömning: hög klass - *****

Natt 6 Hotel Mundial****

Praça Martim Moniz 2, P-1100-341Lboa,

Tel. +351 218 842 000

Antal rum: 350 med bad/dusch, wc, TV, Air-con, WiFi, säker­hetsbox. Våningar: 10. Hiss: ja. Läge på orten: i centrum. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: bar, två restauranger, från Rooftop bar har du en storslagen panoramautsikt över Lissabon.

Vår bedömning: hög klass, ******