Dubai Marina

 

 

Dubai - 8 dagar

Dubai är det näst största av sju emirat som utgör de Förenade Arabemiraten. Under några dagar upplever vi allt från världens högsta skyskrapa, Burj Kalifa (828 m), till de gamla guld- och kryddmarknaderna. Under våra dagar kommer vi att få uppleva en kultur i form av tusenåriga arabiska arv som får dig att tänka på Tusen och en Natt blandat med modent storslaget sammhälle med dom största och lyxigaste shoppingcentra i kombination med marknader, Souker. Souk betyder plats dit varor förs för att säljas. Det finns souker för kryddor, guld, textiler och fisk. På fisk souken finns ett litet museum om Dubais fiskehistoria och dess 350 fiskarter. Följ med på en resa till det annorlunda och fascinerande Dubai. Vi åker på utflykt till emiraten Abu Dabi och Sharjah. Vi reser hit under vintertid då klimatet är behagligt, ca 24 grader i medeltemperatur.

TISDAG

Avresa från Arlanda kl 13.35 landar i Dubai kl 22.55 lokal tid. Vår buss väntar för att köra oss till hotellet.

ONSDAG

Frukost och Middag

Efter frukost väntar en sightseing i Dubai (4h) När det blir dags för kvällsmat kommer bussen tillbaka och kör oss till en s.k. dhow-båt. En Dhow är det klassiska fartyg som används i vattnen runt Arabiska halvön. Där serveras middag med underhållning medan siluetten av staden passerar förbi.

TORSDAG

Frukost

Efter frukost väntar bussen för sightseing i det moderna Dubai, med bland annat värdens högsta byggnad Burj Kalifa, Palm Island, Dubai marina.I övrigt är dagen fri.

(Frivilligt tillägg: entré Burj Khalifa 370 kr)

FREDAG

Frukost och middag.

Idag är förmiddagen fri för att utforska staden på egen hand. Kanske besöka Guldmarknaden som räknas som värdens största. På eftermiddagen och kvällen blir det ökensafari som slutar i ett beduinläger med mat och underhållning.

LÖRDAG

Frukost

Idag är det hel programfri dag för att utforska staden. Ett besök är att ta sig till Mall of Dubai.(shuttle från hotellet finns) Värdens enda sjustjärniga hotel Burj al Arab är få förunnat att bo på. Minsta rummet är på 169kvm. Det går att beställa After noon tea ävenom man inte är gäst på hotellet och få en upplevelse utöver det vanliga med vattenspel, enorma akvarier, guld, marmor och lyxig utsmyckning.

SÖNDAG

Frukost och middag.

Utflyktsdag till Abu Dhabi. På morgonen avreser vi med buss för utflykt till Abu Dhabi med lokalguide (engelsktalande) Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten. I Abu dhabi finns värdens tredje största moské Sheikh Zayed Grand Mosque. Khalifa Park Museum är ett klassiskt nationalmuseum som visar landets historia. Hur invånarna i staden levde när det var dadlar och pärlor som var stadens viktigaste handelsvaror.

Vi besöker Abu Dhabis falksjukhus och får ta del av falkeneringens historia liksom hur dagens falkar lever. I sjukhusets stora aviarium kommer du att se falkarna flyga fritt, men turens höjdpunkt är den extraordinära möjligheten att få en majestätisk falk att sitta på din arm i den vackra sjukhusträdgården och få upplevelsen förevigad på ett souvenirfoto.

(850:- inkl lunchbuffé på Al Asalah i Heritage ­Village)

MÅNDAG

Frukost.

Idag blir det en guidad tur till Sharjah (5 timmar).

Sharjah är det tredje största emiratet i Förenade arabemiraten och är det enda som har kust längs både Persiska viken och Omanbukten. Staden Sharjah är känd för ett stort antal eleganta moskéer. Emiratet är känt för att vara Förenade arabemiratens kulturella centrum. Resten av dagen fri för egna aktiviteter i Dubai.

TISDAG

Frukost. Hemresa.

Efter tidig frukost tar vår transferbuss oss till flygplatsen för färd hemåt. Flyget går 08.10 och landar på Arlanda 11.55.

 

Förenade Arabemiraten

Landet etablerades den 2 december 1971 och är en federation bestående av sju emirat (motsvarande furstendömen). Varje emirat styrs av en ärftlig härskare som tillsammans bildar det federala högsta rådet, det högsta lagstiftande och verkställande organet i landet. En av härskarna väljs till president i Förenade Arabemiraten. De ingående emiraten är Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn. Abu Dhabi är huvudstad i Förenade Arabemiraten. Islam är den officiella religionen och arabiska är det officiella språket.Sharialagar är en betydande källa till Förenade Arabemiraten lagstiftning.

1972 anslöt sig även Ras al-Khaimah. Ursprungligen var tanken att Förenade Arabemiraten skulle bestå av nio emirat, men emiraten Bahrain och Qatar valde istället att bli självständiga stater.

Gemensam styrelse är de regerande emirerna i ett högsta råd. Samhällsstrukturen i dessa arabiska schejkdömen är fortfarande starkt konservativ med tyngdpunkt på beduinernas gamla klan- och stamtillhörighet. Politiska partier och demokratiskt valda politiska organ saknas. Utrikespolitiskt har området närmat sig Saudiarabien och deltog i FN-alliansens krigföring mot Irak 1990.


BOKA NU

13 990 kr
Rum
Busssreservation
Bussanslutning Arlanda t.o.r
Avbeställningsskydd
Utflykt Entré Burj Khalifa: denna utflykt ska bokas innan avresa
Utflyktsdag Abu dabi, Falksjukhuset, lunchbuffe. Denna utflykt ska bokas innan avresa

Var vänlig ange följande:
34  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Dubai – 8 dagar

Avresa: tisdag 9 januari

Resdagar: 8

Priset avser avresa från Arlanda.

Pris: 13 990 kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • sju nätter i dubbelrum med d/wc
 • sju frukostar
 • en middagskryssning på en dhow-båt
 • ökensafari med grillkväll
 • stadstundtur Dubai 4h (engelsktalande)
 • stadsrundtur i det moderna Dubai 4h (engelsk talande)
 • heldagstur emiratet Abu Dhabi (engelsktalande)
 • guidad tur till emiratet Sharjah 5h (engelsktalande)
 • transfer till och från flygplats i Dubai
 • reseledares tjänster

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  4550 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 700 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter

 • Entré Burj Khalifa denna utflykt ska bokas innan avresa 370 kr
 • Utflyktsdag: Abu Dhabi ink Falksjukuset och lunchbuffé, denna utflykt ska bokas innan avresa 850 kr

Pass eller nationellt Id-kort skall medföras

Du behöver alltså inte ansöka om visum i förväg, om du nöjer dig med ett turistvisum som gäller i upp till 30 dagar. Notera också att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter utresedatum från Förenade arabemiraten och att provisoriska pass inte accepteras

Flyg, Emirates

9/1 EK 158 fr Arlanda 13.35 ankomst Dubai 22.55

16/1 EK 157 fr Dubai 08.10 ankomst Arlanda 11.55

Vårt hotell

Natt 1-7 Four Points by Sheraton Downtown

Mankhool Road, 4C Street  Dubai

 Förenade Arabemiraten

+971 4 354 3333

fourpointsdowntowndubai.com

Antal rum: 244 med bad/dusch, wc, TV, Hiss: ja. Läge på orten: lokalt.  Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: restaurang, bar/lounge, stor fin pool uppe på taket, fri wifi, spa/fitness shuttle till standen och Dubai Mall

Vår bedömning: hög klass *****