1 mars 2018
,
12 dagar

Florida med kryssning i karibien

Resan börjar med fyra dagar i Fort Lauderdale i Florida där sol och bad varvas med utflykter som kanaltur och Everglades. En av kvällarna äter vi gemensam middag på den välkända restaurangen Mai-Kai. På resans femte dag går vi ombord på Royal Caribians kryssningsfartyg, ”Allure of the Seas” i Miami. Nu väntar en härlig 7-nätterskryssning. Under den högklassiga rutten besöker vi ett radband av fina öar. Innan hemresan stiftar vi också bekantskap med Miami och stadens Art Deco distrikt.

TORSDAG

Flyg Arlanda–Florida

Flygresa till Miami. Vid ankomsten väntar buss för transfer till Fort Lauderdale strax norr om Miami. Efter incheckning kanske den som önskar hinner ta ett dopp i poolen innan vi äter middag i närheten av hotellet.

FREDAG

Fort Lauderdale

Idag tar vi en tur med den charmiga Jungle Queen som tar oss runt på de många kanalerna som är karaktäristiska för Fort Lauderdale, staden som också kallas Amerikas Venedig. Här får vi en bra överblick av staden och ser många flotta villor där rika och berömda amerikaner bor. Eftermiddagen är fri för t.ex. sol och bad. På kvällen samlas vi för middag på den polynesiska restaurangen Mai Kai.

LÖRDAG

Utflykt till Everglades

Efter frukost ger vi oss iväg med buss och lokalguide för att besöka träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Fort Lauderdale. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

SÖNDAG

Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till Miami. Vid ankomsten checkar vi in på vårt fina Fartyg: Allure of the Seas och nu väntar en underbar kryssning i Karibien på 8 dagar. När vi kommit ombord samlas vi för ett kort välkomstmöte och därefter finns tid att bekanta sig med fartyget innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll om man så önskar, under kryssningen.

MÅNDAG–LÖRDAG

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på karibiska öar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning. (För behandlingar betalar man extra).På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

SÖNDAG

På morgonen kommer vi till hamnen i Miami igen efter vår vecka till havs. Här väntar buss och en skandinavisktalande guide som tar oss med på stadsrundtur i Miami. Vi får också ett par timmar på egen hand mitt på dagen för lite shopping eller en lätt lunch. Därefter kör bussen vidare till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag

MÅNDAG

Ankomst till Arlanda på morgonen efter en spännande och innehållsrik resa


BOKA NU

24 850 kr
Rum
Dubbelhytt med balkong
Dubbelhytt utsides
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda t.o.r

Var vänlig ange följande:
37  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Florida med kryssning i karibien

Avresa: Torsdag 1 mars

Resdagar: 12

Priset avser avresa från Arlanda.

Pris: 24 850 kr 

Reseledare: Sanna Karlsson

Fartyg: Allure of the Seas®

Avresehamn: Fort Lauderdale, Florida

Färdrutt:

Dag Fort Lauderdale, Florida

 

16:30

 

Dag 2Nassau, Bahamas07:0017:00

 

Dag 3Till havs

 

 

 

Dag 4Cozumel, Mexico08:0018:00

 

Dag 5Roatan, Honduras08:0017:00

 

Dag 6Costa Maya, Mexico07:0017:00

 

Dag 7Till havs

 

 

 

Dag 8Fort Lauderdale, Florida06:15

Detta ingår

 • Direktflyg t.o.r Arlanda-Miami
 • tre hotellnätter i dubbelrum med d/wc
 • tre frukostar och en middag
 • båtrundtur i miami
 • halvdagsutflykt iaverglades med lunch
 • sju nätters kryssning i Karibien m helpension
 • stadsrundtur i Miami
 • all transfer

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum/och hytt(insides) 8380 kr
 • tillägg dubbelhytt m balkong 2 280 kr
 • tillägg dubbelhytt utsides 930 kr 
 • Avbeställningsskydd 1 240 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Pass skall medföras

OBS!

* FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

* Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Vårt hotell

Natt 1–3 Best Western Oceanside Inn

1180 Seabreeze Boulevard

Fort Lauderdale, Florida 

Natt 4-10 Royal Caribian, Allure of the Seas