KUBA –13 dagar

En spännande rundresa som inkluderar många av Kubas sevärdheter. Under vistelsen på denna vackra ö upplever vi den fascinerande huvudstaden Havanna med omgivningar och Trinidad med sina pastellfärgade hus. Därefter njuter vi av sol och bad i Varadero under några dagar. Musik, dans, cigarrer och rom ger resan extra krydda, liksom intressanta historiska personligheter som t.ex. Ernest Hemingway och Ernesto ”Che” Guevara. Kuba lämnar ingen oberörd! Vi kommer att bo i Havanna, Vinales, Ciefuegos, Trinidad och Varadero. I Vinales kommer vi att bo i sk Casa particulares(Inneboende med eget rum hos Kubansk familj) 1954 fick Ernest Hemingway Nobelpriset i literatur för sin roman ”Den gamle och Havet” som han skrev i sitt hus på Kuba, Havanna. Huset är numera museeum. Nobelpriset som Ernest fick 1954 skänkte han till det Kubanska folket.

MÅNDAG

Avresa Arlanda via Amsterdam till Havanna. Vi flyger med Finnair till Kuba

TISDAG

Frukost

Idag blir det Sightseeing av Havannas historiska stadsdel. Vi går på dom gamla mysiga gatorna och ser bl.a. stadens äldsta torg, Plaza de San Francisco Asis, Plaza Vieja med de vackra kolonialtidsbyggnaderna, Plaza de Catedral. Vi besöker även Rom museet. Lunch. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter

ONSDAG

Frukost

Idag finns tid för att upptäcka andra delar av Havanna.

TORSDAG

Frukost

Packa badväskan. Idag lämnar vi Havanna tidigt och åker mot Cayo Jutia som ligger ca 3 timmars färd från Havanna. Här vistas vi på en paradisliknande strand. Förtrollande vit sandstrand  kombinerat med mangrove. Vi äter en gemensam lunch och far på eftermiddagen mot Viñales där vi besöker en Cigarrtillverkare och får se hur det går till att tillverka råvaran och framställa cigarrer. Här kommer vi att bo hos familjer som har tillstånd att upprätta rum för uthyrning, S.K. Casa Particulares, vanligt förekommande på Kuba

FREDAG–LÖRDAG

Frukost. Efter frukost lämnar vi Havanna ochViñales och åker till Cienfuegos. Staden ligger i provinsen med samma namn och är en attraktiv ort med mycket att erbjuda. Provinsen är Kubas minsta. Den ligger vid Karibiska Havet, dvs Kubas sydkust. 2005 sattes Cienfuegos historiska stadscentrum upp på världsarvslistan, med motiveringen att Cienfuegos är det bästa kvarvarande exemplet på 1800-talets tidiga ”spanska upplysningstidens realiserande av stadsplanering. Här bor vi två nätter. På lördagen åker vi in till Cienfuegos och får en rundtur med lokalguide resten av dagen fir i Cienfuegos och bussen tar oss till baka på eftermiddagen

SÖNDAG

Frukost och middag.

Vi reser mot Trinidad. Under 1800-talet byggdes det fler än 50 sockerkvarnar i dalen runt om Trinidad, vilket gjorde staden till en av Kubas rikaste. Ruinerna av kvarnarna finns fortfarande kvar i den grönskande dalen, omgivna av de gröna bergen. Trinidad och Valle de los Ingenios, Sockerkvarnsdalen, har båda förklarats som världsarv av UNESCO. Stadsrundtur på eftermiddagen. Staden är lite av ett ”museum” där utvecklingen stått stilla, men tack vare turismen har man på senare år reparerat många av de vackra husen, uppförda i spansk barock. Under en kort tur ser vi bl.a. Romantic museum och baren La Canchanchara, känd för sin drink med samma namn. Övernattning i närheten av Trinidad.

MÅNDAG

Frukost och middag.

Programfri dag. Idag finns det tid för att på egen hand utforska Trinidad.

TISDAG–TORSDAG

Idag efter frukost åker vi till Varadero. Varadero är Kubas största semesterparadis med sina 2 mil långa kritvita sandstränder och turkosblått vatten ut till Mexikanska Golfen. Här bor vi nära stranden med All Incusive. Om vi ledsnar på sol och bad kan vi ta en rundtur med buss och åka längs hela den smala kuststräckan. Vi kan också ta en taxi till den närmaste staden, Matanzas, belägen ca 30 minuters färd från Varadero. Bäst av allt är dock en vandring längs havet vid solnedgången.

FREDAG

Frukost och lunch

Efter lunch kommer vår transfer och hämtar oss för transport till flygplatsen i havanna. Flygplatsen har bra med schopping för ev inköp i sista sekunden.

LÖRDAG

Flyget landar på Arlanda kl 20.10 den 24/2

Om Kuba

Före spanjorernas upptäckt av Amerika var Kuba bebott av amerikanska stammar. 1492 kom Christofer Columbus till Kuba under sin första resa. Han återkom på sin andra resa. 1511 grundade spanjorerna sin första stad på Kuba och besegrade lokalbefolkningen i ett tre år långt krig. Havanna grundades 1514. Kuba blev en viktig koloni i det spanska imperiet.

Romens historia

Romens historia sträcker sig tillbaks till år 1493, då Christopher Columbus introducerade sockerrör till de karibiska öarna. Sockerrören trivdes mycket bra i Karibien och efterhand startades hundratals sockerplantage och sockerfabriker upp på öarna. Sockerproducenterna i Karibien upptäckte att utspädd melass som placerats i solen började jäsa. Därifrån var steget inte långt till att börja destillera den jästa melassen. Biprodukten melass kunde nu användas till att framställa en spritdryck och på så sätt generera mer vinster till sockerproducenterna. Vid mitten av 1600-talet producerades rom flitigt runt om i Västindien.


BOKA NU

22 980 kr
Rum
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda t.o.r

Var vänlig ange följande:
25  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Kuba - 13 dagar

Avresa: måndag 12 februari

Resdagar: 13

Priset avser avresa från Arlanda.

Pris: 22 980 kr 

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • Flyg t.o.r. Arlanda–Kuba
 • elva nätter i dubbelrum med d/wc
 • elva frukostar
 • två luncher
 • två middagar
 • tre nätter All Incusive.
 • Stadsrundtur i gamla Havanna (eng)
 • Stadsrundtur i Cienfuegos (eng)
 • Stadsrundtur i Trinidad (eng)
 • Alla transporter och transfer på Kuba
 • reseledares tjänster

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  3100 kr
 • Avbeställningsskydd 1200 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Pass eller nationellt id-kort ska medföras. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter resans slut.

OBS! Det krävs visum för inresa i Kuba.
Flyg: Finnair

12/2 AY 808 fr Arlanda 13.00 ankomst Kuba 21.15

23/2 AY 028 fr Kuba 23.05 ankomst 24/2 Arlanda 20.10

OBS mellanlandning i Helsingfors.

Våra hotell

Natt 1-3 Hotel Deauville***

Calle Galiano 1, La Habana, Kuba tel+53 7 8668813

Pool, Restaurang, Bar/lounge,Frukostingår,

Luftkonditionering  

Natt 4 Boende i Casa Particulares

Inne i Vinales

Boendet bedöms inte. Detta är en upplevelse att få bo och komma nära en kubansk familj med stor gästrfrihet

Natt 5-6 Hotel Faro Luna***

Carretera Pasacaballo Km 18, Cienfuegos 55100, Kuba

WWW.gran-caribe.com

Pool Precis vid stranden, Restaurang,  Bar/lounge

Luftkonditionering

Natt 7-8 Hotel Las Cuevas***

Finca Santa Ana | Trinidad, Sancti Spiritus, Cuba, Trinidad 62600, Kuba  tel +53 41 996133

Pool, Restaurang, Bar/lounge, Luftkonditionering

Vi bor i bungalows.

Natt 9-11 Memories Varadero Resort****

Autopista Sur, km 18,5 Parque Natural | Punta Hicacos, Varadero 42200, Kuba  tel +53 45 667599

Pool precis vid stranden, Restaurang, Bar/lounge,

Fitnesscenter med gym/träningsrum, Spa

Luftkonditionering

 

Observera  Hotellen på Kuba varierar mycket i standard jämfört med vad vi brukar vara vana vid  från västerländsaka hotell och dessutom kan hotell som vi anger kan komma att ändras utan vår vetskap. 

Vi har inte gjort några egna bedömningar av hotellen. Stjärnorna är de bedömningar som hotellen har officiellt