12 maj
,
5 dagar

Madrid - 5 dagar

Madrid har drygt 3 miljoner invånare och ligger i hjärtat av Spanien, mitt i det vackra kastilianska landskapet. Eftersom staden ligger på en högplatå är vintrarna kalla och somrarna varma och vår och höst är de bästa årstiderna för ett besök.

När Filip II valde Madrid till huvudstad 1561 var det en liten stad utan större betydelse, men den växte och blev snabbt centrum i det stora imperiet. I Madrid äter, dricker, dansar och festar man mer och längre än i någon annan europeisk storstad. Tjurfäktning och fotboll är mycket populära nöjen i Madrid. Las Ventas heter tjurfäktningsarenan där det varje söndag under tiden maj–oktober pågår ”corridas”.

De två mest kända fotbollslagen är Real Madrid och Atlético Madrid och när det är derbymatch går det förstås extra livligt till. Om det fanns sporttempel så skulle Estadio de Santiago Bernabéu vara fotbollens andliga hem. Middag äter man ganska sent – först efter kl. 21.00. Man äter gärna kalv, lamm eller fisk. Trots att Madrid ligger mitt i Spanien har man den näst största fiskmarknaden i världen! Det finns tre berömda konstmuseer i Madrid som lockar besökare från hela världen. Det mest kända är Pradomuseet

LÖRDAG

Middag. Avresa från Arlanda med Lufhansa klockan 09.55 och landar i Madrid 15.45. Här väntar vår buss för att ta oss till vårt hotell. På kvällen väntar middag.

SÖNDAG

Frukost:

Under förmiddagen gör vi en rundtur med lokalguide och ser det mest intressanta av Madrids arkitektur: stora torg, kyrkor, det kungliga slottet m.m. Efter lunch finns tid för egna strövtåg i denna storstad. Besök t.ex. Pradomuséet som är Spaniens stolthet. Efter middagen kan den som är pigg bege sig ut i det pulserande nattlivet. Madrid lever upp lite extra nattetid och madridborna roar sig gärna långt in på småtimmarna! Populärt är att avnjuta det spanska skådespelet, dansen flamenco, på någon flamencorestaurang.

MÅNDAG

Frukost. Utflyktsdag.

Idag åker vi till till den forna spanska huvudstaden Toledo. I denna stad finns hela Spaniens storhet, traditioner och historia komprimerad. Vi vandrar på branta och vindlande gator med kyrkor, kloster, palats och bostadshus. Vi ser bl.a. den massiva gotiska katedralen som det tog 300 år att bygga och det gamla judiska kvarteret. Hela Toledo är som ett levande museum, byggt på en klippa vid floden Tajo. (390 kr)

TISDAG

Frukost. Utflyktsdag.

Segovia ligger cirka 70 kilometer nordväst om Madrid och har en historia som är flera tusen år gammal. Detta har resulterat i ett stort arkitektoniskt arv som inkluderar medeltida murar, romerska kyrkor och en fantastisk gotisk katedral. Staden är omgiven av en stadsmur och välkomnar sina gäster med den berömda, över 800 meter långa romerska akvedukten. Det största romerska byggnadsverket i Spanien som 1985 blev uppsatt på Unescos världsarvslista.(450 kr)

ONSDAG

Frukost.Transfer hotell-flygplats och hemresa.

Vårt flyg Lufthansa avgår 11.45 med ankomst till Stockholm-Arlanda17.45


BOKA NU

6 780 kr
Rum
Utflykt Touledo
Utflykt Touledo
Avbeställningsskydd
Anslutning till arland t o r

Var vänlig ange följande:
47  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Madrid - 5 dagar

Avresa: lördag 12 maj

Resdagar: 5

Priset avser avresa från Arlanda.

Pris: 6 780 kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • flyg t/r Arlanda–Madrid (mellanlandning)
 • transfer flyg till hotell t.o.r.
 • fyra övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • fyra frukostar och en middag
 • stadsrundtur med lokal guide
 • reseledares tjänster

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 1 710 kr
 • Avbeställningsskydd 340 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter

 • Touledo 390 kr
 • Segovia 450 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Vårt hotell

Natt 1–4: H10 Puerta de Alcala****

Alcala, 66, 28009 Madrid

Tel +34 914 35 10 60

Rum: 146 med, bad/dusch, wc, tv, bar/lounge, Restaurang, wifi, Luftkonditionering, Minibar, Pool (på taket)

Vår bedömning: god mellanklass, *****