Välkommen att göra en intresseanmälan!

 

Midsommarresa höga kusten

Guldriket och Inlandsbanan

Välkommen till en kultur- och upplevelseresa i Mellersta Sverige med Inlandsbanan, Guldriket och Höga kusten. En unik kombination av upplevelser med unik atmosfär. Vi startar resan i Mälardalen, övernatt­ar i Strömsund och reser vidare med Inlandsbanan till ­Vilhelmina. Lunchuppehåll och besök hos Same­slöjdaren Sven Åke Risfjell. Två övernattningar i Malå inklusive besök i i St. Anna underjordskyrka och Svansele vildmarksutställning. Resans sista etapp tar oss till Höga kusten med en heldagsutflykt med vår lokala guide.

Fredag 20 Juni • 6 dagar • pris ej fastställt

 

Finland – De tusen sjöarnas land

Helsingfors, Savonlinna, Kuopio,

Nya Valamo kloster, Borgå, Rauma & Åbo

Vårt broderland i öster bjuder på enastående möjligheter att njuta av en storslagen och fridfull natur. Finland är känt för sjöar med rent och klart vatten, och kallas ibland ”De tusen sjöarnas land”. På denna resa upplever vi både naturen kring de stora sjöarna och atmosfären i huvudstaden Helsingfors, samt flera andra städer och idyller. En av de mest givande upplevelserna under hela resan är besöket på Nya valamo kloster. Karelen är det östligaste landskapet i EU och dess gränser har ändrats många gånger under historiens lopp. Här möts verkligen öst och väst i en spännande blandning av unika seder och bruk och en färgstark egen kultur. Vi besöker Borgå, där författaren Johan Ludvig Runeberg hade sitt hem, Savonlinna, Kuopio, Tammersfors, Björneborg, Rauma och Åbo.

Reseledare: Raija Valtonen

Söndag 22 juli • 8 dagar • halvpension • pris 9 990 kr

Edinburgh & Tattoo

med rundresa i Skottland - 6 dagar

Resan tar dig till det bästa av Skottland, med spektakulära berg som omger det ­magiska sceneriet av gamla klanslott, dalar, havsvikar och sjöar. Här finns rester av en tusenårig klankultur ”Höglandskultur” uppblandad med anglosaxiska och nordiska inslag. Vi ser bl a whiskystaden Oban, huvudstaden Edinburgh, sjön Loch Ness och Inverness, högländernas huvudort. Under resan besöker vi förstås ett ­Whiskydestilleri och smakar på den ädla skotska drycken. Smakerna varierar från torr låglandswhisky och kraftigare höglandswhisky till den typiska torviga, rökiga whiskyn från de västra öarna och Oban på västkusten. Resans höjdpunkt är kanske den praktfulla föreställningen Edinburgh Military ­Tattoo. Vi bor två nätter i Edinburgh på hotell vid Royal Mile och på bekvämt gång­avstånd till föreställningen på yttre borggården vid Edinburgh Castle.

Torsdag 16 augusti • 6 dagar • flygresa • pris ej fastställt

Menton - 6 dagar

Citronernas stad

Upplev soliga Menton på Franska rivieran, den vackra staden som har allt vi kan önska oss och lite till. Strosa i de gamla kvarteren, smaka den söta Mentoncitronen, andas in havet och njut av kaffe och croissant vid strandpromenaden. Menton ligger nära både Nice, Monaco och Italien och är en utmärkt startpunkt för olika utflykter. I Menron beundrar vi de pastellfärgade byggnaderna som påminner om Karibien. I Gamla stan står bl.a. basilikan Saint Michel och atmosfären för oss långt tillbaka i tiden. Längst upp på toppen får vi en underbar utsikt över staden, havet och mot Italien. 

Tisdag 4 september• 6 dagar • flygresa • pris 7490 kr

Skagen - 3 dagar

Magiskt ljus, milslånga stränder och små mysiga samhällen. Där har du själva sinnebilden av Skagen och norra Jylland. Här möts vågorna från två hav, mil med stränder och ett fantastiskt ljus. Vi åker via Göteborg till Frerikshamn och vidare upp till Skagen, vi bor 2 nätter på Foldens hotell inne i centrala Skagen med besök på skagenmuseet.

lördag 1 september • 3 dagar • halvpension • pris 4 250 kr

Rhen – Mosel i vinskördetid

Riddarborgar, slingrande floddalar med vinodlingar, små intressanta tyska medeltidsstäder och mycket annat får du uppleva på denna resa till Rhen och Mosel, de två klassiska vinområdena i sydvästra Tyskland. Här odlades vin redan på romartiden, för tvåtusen år sedan. Sydsluttningarna i Rheingau, området kring Rüdesheim, finns omnämnda som synnerligen lämpade för denna odling. Klimatet är gynnsamt med långa varma somrar och milda korta vintrar.

Vi bor fyra nätter på centralt belägna hotell Lindenwirt i Rüdesheim mitt i vinom­rådet Rheingau, där den berömda Rieslingdruvan utgör grunden för vitvinsproduktionen. Vi gör utflykter till Moseldalen, båtresa på Rhen och deltar i vinprovningar. Vårt hotell ligger vid Drosselgasse - ”vingatan nummer ett” i Rüdesheim. Dans på hotellet.

Ut och återresa sker med TT-lines bekväma båtar Trelleborg-Travemünde t.o.r. Middag och övernattning ombord. Samtliga hytter är insides med d/wc och golvbäddar.

Onsdag 12 september • 7 dagar • pris 7 390 kr

Paris till London

På samma resa upplever vi två av Europas mest fantastiska huvudstäder Det blir än mer spännande eftersom vi åker genom Eurotunneln, som förbinder övärlden med fastlandet dvs. Storbritannien med Frankrike. Tågen är komfortabla med luftkonditionering och bekväma fåtöljer. Det blir en höjdpunkt även om vi färdas på ”låg nivå”.

Vi flyger från Arlanda till Paris där vi bor tre nätter och njuter av den romantiska staden. På fjärde dagen lämnar vi Paris och tar sikte på London. Vi åker tåg genom Eurotunneln och ser de normandiska landskapen susa förbi innan vi åker genom tunneln och byter land till England. Vi färdas förbi Dover och vidare genom grevskapet Kent innan vi kommer till London, vårt resmål för dagen. Här stannar vi två nätter. Kanske går du på en fotbollsmatch eller en musical. Efter våra dagar i London och Paris flyger vi hem och landar på Arlanda.

Onsdag 19 september • 6 dagar • pris 10 790 kr

Kroatien, Istrien & Porec

Välkommen till Istrien, Kroatiska halvön vid Adriatiska Havet. Här finns det mesta Du kan önska Dig på en behaglig semesterresa med bad avkoppling och utflykter(tillval). Naturupplev­elser, god mat och dryck, historiska sevärdheter och inte minst ett behagligt klimat. Här finns de strandnära hotellen med pool, serveringar och service - allt till ett rimligt pris. Medeltida stadskärnor, kristallklart badvatten, låg prisnivå och bra boende. Porec är den största och mest välutvecklade semesterorten i Istrien. Den medeltida gamla stadskärnan med kullerstengator och kyrkor inramas av gamla vacka hus från olika epoker. Att ta en kvällspromenad här är en verklig upplevelse. Hotellet ligger bara 100 meter från havet och inom gångavstånd från Gamla stan i Porec. Vårt hotell har restaurang, bar, utomhuspool och separat barnpool. Utflykter arrangeras till Inre Istriens små städer och bergsbyar och Rovinj-Pula. Reseledare Lillemor Norrby

Lördag 29 sep • 8 dagar • halvpension • flyg t/r• Pris 7 990 kr

Sevilla, Algarve & Lissabon

Vi flyger ner till Malaga där vår buss väntar för att åka mot Lissaon. Vi kommer att bo i Sevilla, Albufeira, Evora och Lissabon. Sevilla är Andalusiens största stad och denna regions traditionella huvudstad. Kända byggnadsverk är bland andra katedralen och Alcázar. År 1992 hölls världsutställningen där. Den paviljong Sverige lät bygga upp då finns nu i Grythyttan i Bergslagen. Klimatmässigt är Sevilla Spaniens varmaste stad med en årlig dygnsmedeltemperatur på 18,6 °C. Vidare går resan mot Potugal och Algarvekusten. vi kommer att bo i Albufeira. Härifrån åker vi till Evora. Evora är den stad som bäst representerar Portugals “guldålder” eftersom staden inte skadades av den stora jordbävningen 1755. Staden har ett långt historiskt förflutet. Här bodde kelter sedan länge när romarna kom hit och gjorde staden till en militär utpost år 59 före Kristus. Efter romarna regerade Västgoterna fram till att araberna erövrade staden. År 1212 återerövrades staden av portugiserna. Evora hade sin höjdpunkt mellan 1300- och 1500-talen. Sista två nätterna på den här resan blir Lissbon, huvudstaden i Portugal. Här kommer vi få en sightseing av staden och en utflyktsdag till Sintra, Cascais och Cabo da Roca. Flyg hem från Lissabon

Lördag 6 oktober • 7 dagar • halvpension • pris ännu ej fastställt

Irland – den gröna ön

Den gröna ön med sin vackra natur och sina vänliga och gästfria invånare, med sin starka känsla för religion och sin gaeliska tradition och nationalkänsla hälsar Dig välkommen.Klimatet är milt och växtligheten delvis subtropisk. Landskapet skiftar mellan gröna dalgångar, klippiga havskuster, böljande åkrar och karga steniga hedar. Vi kommer under vår 8 dagars resa börja med 2 nätter i Dublin där vi bl.a. har en stadsrundtur

Reseledare Lars Malmström

Tisdag 16 oktober • 8 dagar • flyg t/r • pris ännu ej fastställt

Andalusien

Gibraltar Malaga Granada Sevilla Cordoba

Spaniens sydligaste landskap och Spanien som vi föreställer oss landet. Längs Medelhavets kust sträcker sig det soldränkta Costa del Sol. Klimatet är angenämt med mer än 300 soldagar per år och behaglig lufttemperatur vid denna tid på året.Vi gör utflykter (fri­villiga tillägg) med svensktalande lokalguider till ­Malaga, Sevilla , Gibraltar ­Granada med Alhambra och Cordoba. Vårt hotell ligger nära havet och på kort avstånd till Torremolinos affärscentrum. På hotellet finns swimmingpool, restaurang och bar. Reseledare Lars Sköld och Sanna Karlsson

Tisdag 2 okt och onsdag 3 okt • 8 dagar • halvpension • flygresa t/r • pris 7 990 kr

 

Skriv i er intresseanmälan nedan och tryck på boka.

Genomför köpet och du har anmält ditt intresse. Tack för er intresseanmälan.


BOKA NU

0 kr

Var vänlig ange följande:
1954  st. Platser kvar
Finns ej i lagret
.
Lägg i önskelista

Finns ej i lagret
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.