Skip to main content

Nordkap i Midsommartid

Avresa 21 juni, Garanterad! Få resmål är så fängslande som Nordkap, Europas nordligaste utpost. Här vid det yttersta europeiska landområdet blickar ni ut över Norra ­Ishav­et och betraktar Midnattssolen från den 307 m höga Nordkapsklippan. Vi reser genom norra Sverige, Finland och Norge på ditvägen och följer ­Norges kust mot ­Narvik och besöker Tromsö på tillbakavägen. Vi över­nattar i bl a Enontekiö, Finland och Honningsvåg, nära Nordkap och Tromsö i Norge. Här upplever ni storslagna vyer, fjäll, ­fjordar och en fascinerande ­natur på vår resa till midnattssolen. På resan har ni ­möjlighet att uppleva midnattssolen vid flera tillfällen - på Nordkapsklippan, Tromsö och i Narvik.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa från påstigningsorten på morgonen.

  Vi färdas norrut efter Norrlandskusten förbi Söder­hamn. Lunchpaus efter vägen. Snart är vi i Sundsvall. Färden går vidare norrut längs det vackra Högakustenområdet, Nordingrå och den nya bron över Ångermanälven. Ca 18.00 är vi i Umeå. Vi bor på Scandic Plaza Umeå.

 • Dag 2: Frukost och middag

  Avresa 08.00.

  Dagens etappmål är Enontekiö i Finland. Skellefteå­området känt för sina gruvor passeras. Vidare mot Luleå och Gamlestaden bl a känd för Sveriges största ”kyrkstad”. Lunchuppehåll. Kort stopp vid Kukkolaforsen. Vid Övertorneå passerar vi finska gränsen. Vi följer Torne och Muonio älvs dalgångar. Ankomst till Hotel Jussan Tupa, Enontekiö 20.00.

 • Dag 3: Frukost och middag, Midsommarafton

  Avresa 08.00. Vi lämnar Enontekiö för resa norrut mot Kautokeino. Uppehåll vid Juuls silversmedja. Nu är vi ute på den stora Finnmarksvidda - en vidsträckt platå med typisk fjällnatur. Vid Alta möter vi för första gången den dramatiska fjordnaturen och Ishavet. Lunchuppehåll i Alta. Skaidi passeras och vi fortsätter den slingrande vägen längs Porsangenfjorden. För att komma ut på Mageröya, där Honningsvåg och Nordkap ligger, kör vi genom tre tunnlar. Vi kommer till vårt hotell, Scandic Hotell i Hånningsvåg. Senare på kvällen tar vi vår buss ut till Nordkapsklippan. Det är ju midsommarafton och det skall vi fira in genom lite godsaker och skåla för sommaren och det på en plats så långt norrut i norden ni kan komma. Vi hoppas att vädret är bra och att vi får se Midnattssolen breda ut sig över ­Is­havet.

  I Nordkapshallen visas en multivisionshow. Ni får ett Nordkapscertifikat, som bevis på att ni varit här.

 • Dag 4: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Dagens etapp bjuder på fjordar och orter längs nordnorska kusten. Lunchpaus. Vacker utsikt från utsiktsplatsen vid Gildetun på Kveangsfjället. Färja Olderdalen-Lyngseidet/Svensby-Breivikeidet.

  Ankomst till Scandic Ishavs Hotellet, Tromsö 19.30. Här bor vi två nätter.

 • Dag 5: Frukost

  Idag har vi hela dagen till att uppleva "Nordens Venedig", Tromsö. Vi börjar med att ta fjällhissen för att få vacker natur och magisk utsikt. När vi kommer ner så har ni hela dagen till förfogande på egen hand. Middag rekommenderas att ätas på någon av alla restauranger på stan.

 • Dag 6: Frukost och middag

  Förmiddagen tillbringar vi i Tromsö. Lämpligt kan t.ex. vara att besöka Polarmuseet.

  Avresa 13.00 och besök i Tromsös stolthet –­Ishavskatedralen. Senare på eftermiddagen ankomst till Narvik; staden som är utlastningshamn för malmbanan från Kiruna. Övernattning på Scandic Narvik, ankomst ca 17.30.

 • Dag 7: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Efter frukost lämnar vi Narvik och kör den vackra vägen över fjället till Sverige.Riksgränsen och Abisko passeras och på avstånd ser vi Lapporten. Snart är vi i gruvstaden Kiruna. Besök i Kiruna kyrka.

  Vidare förbi Svappavaara och Malmberget till ­Porjus, där vi stannar för lunch. I Jokkmokk - huv­udort i Lule lappmark stannar vi för ett besök på Samemuseet.

  Strax söder om Jokkmokk passeras Polcirkeln. Vägen fortsätter genom det typiska norrländska myrlandskapet till Arvidsjaur.

  Ankomst omkring kl 18.00.

 • Dag 8: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Fortsatt resa på inlandsvägen via Storuman, ­Wilhelmina och Strömsund till Östersund. Uppehåll i Vilhelmina för lunch och tid för att shoppa och kanske ett besök hos den kända sameslöjdaren Sven Åke Risfjell.

  Ankomst till Clarion Hotell Grand, Östersund ca 17.00.

 • Dag 9: Frukost

  Avresa 09.00. Vi kör mot Ånge och söderut förbi Ljusdal och vidare mot Gävle. Lunch­uppehåll efter vägen. Åter till hemorten på kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 06:00
Örebro Resecentrum hpl A 06:15
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 06:40
Arboga E18 Dinners 06:45
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:00
Hallstahammar OKQ8, rondellen 07:20
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 07:30
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 07:30
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 07:40
Västerås Busstationen, hpl I 07:40
Stockholm Cityterminalen 07:45
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 08:10
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 08:55

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Bussplats
  Bussplats
  Främre sektion rad 1-6, Pris: 200:-
  Mellan sektion, rad 7-10, Pris: 200:-
  Bakre sektion, rad 11 -, Pris: 200:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 3 990:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
21/6-2023 onsdagNordkap i Midsommartid
Garanterad
Fullbokad, väntelista13 750:-Boka på väntelista