Skip to main content

Österrike Alperna-Salzburg-Grossglockner

Avresa 6 maj, Kristallklar bergsluft, hisnande landskap med färgglada alpina ängar, gröna eller steniga toppar, gömda vattenfall och klara fjällsjöar. Resan lämpar sig för alla - kanske du bara vill ”ligga still” eller önskar du följa med på våra intressanta utflykter. Du njuter av underbar natur, höga alp­er, små idylliska byar och städer.

Vi bor fyra nätter på ett typiskt österrikiskt hotell i Kitzbühel med balkonger och prunkande blomsterlådor. Här har ni möjlighet att följa med på utflykter till över Grossglockner Hochalpenstasse till Heiligenblut och Frans Josefs Höhe. Vi besöker Mozarts födelsestad Salzburg. Staden blev även känd för den fantastiska filmen "Sound of Music" utspelades sig här, en av de vackraste städerna i Europa. Ett besök på 1800m höjd över Oberzalsberg, Örnnästet är väl vär ett besök.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa på morgonen från påstigningsort.

  Lunch­uppehåll på rest. Vätterleden. Vidare genom Småland till Skåne och Trelleborg där TT-lines ­fartyg väntar på oss. Övernattning ombord.

 • Dag 2: Frukost och middag

  Frukost. Ankomst Travemunde 07.30.

  På Autobahn reser vi snabbt och bekvämt söderut. Vi passerar Hamburg och kommer snart ut på naturområdet Lüneburger Heide. Lunchpaus. Det vackert kuperade Rhön passeras och snart är vi i vinstaden Würzburg vid floden Main. Här gör vi ett uppehåll. Fortsatt resa till dagens resmål den muromgärdade medeltidsstaden Rothenburg o.d. Tauber. Ankomst 17.00.

  På kvällen kan ni följa med på en gemensam promenad till centrum och se den ­unika medeltida stadsmiljön, markt och ett av Europas vackraste rådhus.

 • Dag 3: Frukost och middag

  Avresa 08.00 Resa söderut. Vi fortsätter genom Bayern, över Alperna via Füssen och in i alpvärlden. Tysklands högsta berg Zugspize passeras på nära håll innan vi stannar i den kända vackra backhopparorten Garmish-Partenkirchen. Ankomst för lunch. Vi flöjer apvägarna från Garmish ner till Insbruck och kommer på kvällningen till vår ort Kitzbühel, här bor vi fyra nätter på centrala Q! Hotel Maria Theresia. På hotellet har ni tillgång till Wellness/SPA avdelningen mellan 17 och 21 med bastu och möjlighet till olika behandlingar.

 • Dag 4: Frukost och middag, Utflyktsdag

  Grossglockner Avresa 08.00. Idag tar vår buss oss över Grossglockner Hochalpenstrassen, Heiligenblut med sin vackra kyrka och till Franz Josefs Höhe med fantastisk utsikt över glaciären nedanför bergsmassivet. Här ser vi även de omtalade murmeldjuren.

 • Dag 5: Frukost och middag, Utflyktsdag

  Utflykt till Salzburg - mera känd som Mozarts födelsestad. Ovanför staden ser vi fästningen Hohensalzburg från 1100-talet där biskoparna residerade. Vår lokalguide berättar mer om stad­ens historia och intressanta byggnader. Det blir även tid att gå på egen hand och bekanta sig med staden.

 • Dag 6: Frukost och middag, Utflyktsdag

  Örnnästet. Hitlers Örnnäste (Kehlsteinhaus) är ett magnifikt hus beläget på alptoppen Kehlstein, 1 834 meter över havet, med en fantastisk vy ner mot byn Berchtesgaden och de omkringliggande alptopparna. Det var det Nationalsocialistiska partiet (Nazisterna) som bekostade och lät bygga huset, det byggdes som en present till Adolf Hitler på hans 50-årsdag. Vi åker till Obersalzburg, därifrån åker vi med specialbussar som tar oss sista biten upp till "hissen"(det finns en brant stig upp för den som inte vill åka hiss) som tar oss sista biten upp till huset. Glöm inte kameran!

 • Dag 7: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Efter några härliga dagar i Österrike är det dags att resa norrut. Vi passerar gränsen vid Kufstein och kör vidare förbi München och Nürnberg. Upphåll för kaffe- och lunch.

  Ankomst till vårt hotell Radisson Blu i Halle-Mersburg 17.00.

 • Dag 8: Frukost och middag

  Vi åker snabbt norrut. Passerar Wittenberg och Berlin och är snart i Lübeck. Lunch­uppehåll efter vägen. Uppehåll för shopping på Cittimarkt. Ev tid ges i Lübeck innan vi far till vår färja i Trawemünde. Övernattning ombord på TT-lines fartyg.

 • Dag 9: Frukost

  Ankomst till Trelleborg 07.30. Resan fortsätter via Jönköping mot hemorten. Måltidsuppehåll på restaurang Vätterleden. Återkomst till hem­orten på kvällen.