Sandskulptur på torremolinos strand

 

 

4/10 Spanien ANDALUSIEN 8d flyg

Malaga Gibraltar Cordoba

Andalusien har bland Europas flesta solskenstimmar liksom en spännande historia och kultur. Det är Spaniens sydligaste landskap och Spanien som vi föreställer oss! Ett kontrast­ernas landskap med snötäckta bergstoppar i Sierra Nevada, torra högplatåer och yppiga bergssluttningar med sagolikt vackra vita byar i allt det gröna. Längs Medelhavets kust sträcker sig det soldränkta Costa del Sol. Här bor vi längs Torremolinos strandpromenad som ni kan promenera på i princip hur långt som helst. Costa del Sol har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda regniga vintrar. Med över 300 soldagar per år kan man lätt förstå att detta är en av Europas mest kända semesterorter.

TISDAG

Middag. Avresa från Arlanda. Vid ankomst till Malaga möter vår buss och tar oss till vårt hotell. Hotellet ligger längs med den fantastiska strandpromenaden, det tar ca 15 min och gå till Torremolinos centrum.

Hotel Puente Real är perfekt för turister då det ligger nära några av Torremolinos mest populära sevärdheter som Plaza del Lido (0,7 km) och Pablo Ruiz Picasso Cultural Centre (1,7 km).

Rummen på Puente Real har en plattskärms-tv, luftkonditionering och ett kylskåp för utmärkt komfort och smidighet, och fritt-WiFi.

ONSDAG-MÅNDAG

Frukost och middag varje dag.

Nu har du en hel vecka att njuta av stranden, shoppa eller följa med på någon av våra många intressanta utflykter, OBS se till och boka utflykterna när ni bokar resan för att säkerställa plats på utlykterna.

TISDAG

Frukost. Vår transferbuss hämtar oss och vi åker till flygplatsen för avresa från Malaga till Stockholm Arlanda.

 

Utflykter med svensk lokalguide

 MALAGA. Vi bekantar oss med den historiska staden. Malaga har en mycket vacker gammal stadsdel och om du är riktigt pigg kan du ta dig upp till klippan med fyrtornet, varifrån man har en enastående utsikt över staden, den moriska borgen och domkyrkan. Det var här Evert Taube diktade om ”Malagas vinstänkta redd”. Vi åker lokalbussen i till Malaga där vår Guide möter oss. Efter vår guidade vandring ges tid för lunch och shoping innan för dom som önskar möter vår Guide för hemfärd (vill man så går det bra att åka hem närsomhelst(250 kr)

GIBRALTAR. Vi åker kustvägen till Gibraltar. Kolonin är sedan 1704 en viktig brittisk örlogsbas och består av en hög klipphalvö på vars västsida staden ligger. Kolonin är omstridd och spanjorerna har länge velat ha tillbaka Gibraltar. Staden är som ett stycke England med pubar, Bobbies och engelsk mat. Den är ett frihandelsområde och mycket är billigt i affärerna. Vi besöker de bekanta aporna högt uppe på berget och ser Europapoint. Sedan blir det tid för shopping på egen hand. (650 kr) 

CORDOBA Tidig frukost och avresa 07.30 med buss. Efter ungefär tre timmars bussresa är vi framme i CORDOBA. Córdoba ligger cirka 130 kilometer norr om Malaga och har cirka 300 000 invånare. Staden är känt för sitt konsthantverk, filigranarbeten i silver och keramik. Staden erövrades år 716 av muslimerna och var från 929 till 1031 centrum för kalifatet Córdoba. Under denna tidsperiod utvecklades Córdoba till en av Europas största och rikaste städer. Stadens kulturutveckling fick stor betydelse även för det kristna Västeuropa, som till stor del genom Córdoba fick tillgång till arabisk vetenskap och klassiska grekiska verk. Córdoba erövrades 1236 av det kristna Kastilien. Under det moriska styret byggdes en stor moské i staden som senare har omvandlats till en katedral. Nu går den under namnet Mezquita som vi besöker.  Åter vid vårt hotell ca 19.30 (600 kr ink entréer) ▲


BOKA NU

9 990 kr
Rum
▲Utflykt Malaga
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
▲Utflykt Gibraltar
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt Cordoba
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Anslutning till Arlanda t o r

Var vänlig ange följande:
48  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Spanien ANDALUSIEN 8d flyg

Avresa: Tisdag 4 oktober

Resdagar: 8

Pris: 9 990kr Priset avser avresa från Arlanda

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

  • flygresa Arlanda-Malaga t.o.r.
  • transfer flygplats Malaga-vårt hotell, ut-/återresa
  • sju nätter i dubbelrum med bad/dusch och wc
  • sju frukostar och sju middagar
  • reseledare

Frivilliga tillägg

  • Enkelrum 2 650 kr
  • Bussanslutning Arlanda tur och retur 320kr/360kr

Busstransfer tor Arlanda från påstigningsort

- från Uppsala, Enköping, 320 kr 

- från Örebro, Arboga, Köping, Hallstahammar, Västerås, 360 kr

Transfer till påstigningsort

- från Bålsta, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Sala, 500 kr + (Transferbuss 360 kr)

Utflykter

  •     Malaga 250kr
  •     Gibraltar 650kr
  •     Cordoba 600kr 

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa(bokning på plats endast i mån av plats)

på alla utflykter har vi svensk lokalguide

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1-7: Hotel Puente Real, Torremolinos