Bremen Freimarkt

Bremer Freimarkt är en av Tysklands stora folkfester. Varje år sedan 1035 har denna fest ägt rum. Det startade med att kejsaren gav ärkebiskopen i Bremen rätt att ordna en ”marknad” i staden. I och med detta föddes Bremer Freimarkt - Oktoberfest i Bremen.

Idag har kommers bytts mot feststämning - mat, musik, sång och dryck. Under de två sista veckorna i oktober varje år sätter denna tillställning sin prägel på staden.  I Bremen är ”Altstadt”, den tidigare hantverkargatan Böttcherstrasse och de fint restaurerade gamla stadsdelarna. Här hittar vi hantverkare, guld- och silversmeder, små restauranger och boutiquer. 

Ett besök på festivalområdet Bürgerweide och Bremer Freimarkt hör till. Här finner du musiken, ölet, feststämningen, karusellerna och maten!

Vi  åker med Stena Line Göteborg-Kiel och bor två nätter på Radisson Blu Hotel, Bremen i gamla stan

TORSDAG

middag

Avresa på morgonen från påstigningsorten.

Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen till Göteborg. Avresa 17.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel. Middag ombord.

FREDAG

frukost

Efter frukost anländer vi Kiel. Vi tar sikte söderut, i Hamburg åker vi ytterligare 11-12 mil och kommer till Bremen och vårt Hotell Radisson Blu, mitt inne i stan.

LÖRDAG

frukost

Vi gör en stadsvandring för den som önskar. Vi ser det fantastiska rådhuset, de omtalade Stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor, ståtliga Rolandsstatyn, vackra Schüttingshaus, historiska Böttcherstrasse och det mysiga kvarteret Schnoor. Efter denna rundtur vet vi precis vart vi ska gå för att få ut så mycket som möjligt av vår vistelse i Bremen, kanske Bremens nära 5 km långa shoppingstråk med alla butiker och varuhus. Kort sagt – här finns något för alla!

SÖNDAG

frukost och middag

Efter frukost checkar vi ut och lämnar Bremen. Vi åker tillbaka till Kiel. Vi tar en promenad i staden. Holstenstrasse ligger t.ex. endast ett stenkast från båten. För den ”ölsugne” rekommenderas ett besök på Kielerbrauerei vid Markplatz. Här gör man sitt eget öl och de stora kopparkärlen blänker, här finns även ”äkta” tysk mat. Restauranger finns i mängder så det är inte svårt att hitta något att äta. Båten avgår 18.45, middag ombord.

MÅNDAG

frukost

Frukosten äter vi ombord och ser hur närmar oss Göteborgs hamn. Nu åker vi via Skara, Mariestad och till respektive hemort, lunch längs vägen.


BOKA NU

5 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
42  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Bremen Freimarkt

Avresa: Torsdag 29 oktober

Resdagar: 5

Pris: 5 990 kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

 • Resa i helturistbuss från påstigningsorten
 • Två nätter i dubbelhytt med d/wc, golvbäddar
 • Två nätter i dubbelrum med d/wc
 • Fyra frukostar
 • Två middagar
 • Busskaffe med bröd i samband med pauser
 • Ev färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • Reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 1 050 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 300 kr

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 2

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1+4: Ombord Stena Line, Göteborg - Kiel

Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar

Natt 2-3: Radisson Blu Hotel****

https://www.accorhotels.com/sv/hotel-5396-novotel-hildesheim/index.shtml