Det goda i Frankrike

Frankrike kanske är det mest kända vinlandet i världen, men utöver detta så finns det mycket annat, mat, nougat, choklad, senap, starka drycker och mycket mer.

Vi börjar vår resa i Nice där vi med vår buss kommer att förflytta oss norrut genom Frankrike. Vi kommer att besöka vingårdar i olika distrikt och varvar det med besök som så kallat gör livet gott.

ONSDAG

Middag, Buss från påstigningsorten till Arlanda och flyg ner till Nice. Här väntar vår buss på oss för att köra oss in till staden. Efter lunch blir det en guidad rundtur i Nice. Incheckning på eftermiddagen på vårt hotell.

TORSDAG

Frukost, Vi börjar med en tur längs rivieran och upp till Grasse. Här ska vi titta på hur våra parfymer blir till på Fragonard. Resten av dagen fri.

FREDAG

Frukost och middag, Idag efter utcheckning lastar vi våra väskor för att börja vår resa norrut. Vi färdas genom Provans bördiga landskap och kommer till floden Rhône och dess dalgång, som vi ska följa norrut i två dagar. Vi kommer till Châteauneuf-du-Pape, här stannar vi för ett vingårdsbesök på Domaines Moussset – Caves Du Chateau. Här kommer vi att få en visning av gården samt provsmakning av tre sorters vin. Gården har även en del andra delikatesser som capris, russin, oliver, tryffel, mm. På tidig eftermiddag åker vi en kort bit till Montelimar, nougatens hemort. Vi besöker Nougatmuseet Arnaud Soubeyran inne i staden.

LÖRDAG

Frukost och middag, Idag går resan vidare längs natursköna vinområdena i Rhônedalen och vi kommer till den staden Tain l´Heremitage. Staden är känd för att ha en av Europas bästa chokladfabrik Valhrona, som vi besöker. I staden finns även ett vincooperativ som många av traktens vinodlare driver tillsammans för tillverkning av utmärkta prisvärda viner. På eftermiddagen åker vi mot Aix les Bains och vårt hotell.

SÖNDAG

Frukost, Efter frukost lämnar vi Rhônedalen och foten av Alperna och tar sikte på Bourgognes huvudstad Beaune. Innan vi kommer till staden åker vi och besöker matmarknaden i Dijon. Här ges tid för att gå på denna fantastiska marknad, äta lunch och kanske köpa med sig lite delikatesser hem. På eftermiddagen åker vi in till Beaune där vi skall bo två nätter.

MÅNDAG

Frukost, Utflyktsdag.

Idag kommer vi att besöka Chablis och vingården Domaine Jean-Marc Brocard där vi får se och får inblick i vinets ädla konst med källarvisning och provning av fem sorters vin. På eftermiddagen besöker vi vingården Domaine Jacob Lucien i Bourgogne. Visning och provning av fyra sorters vin. (320km) (490 kr)

TISDAG

Frukost, Idag byter vi område och åker till Alcase. Vi börjar med ett stopp i Riquewihr, den lilla medeltida staden som har kvar sin stadsmur. Här ges tid för att se staden och äta lunch. På eftermiddagen åker vi till Vingården Fernand Engel för vinprovning av deras utsökta viner. Gården har under många år producerat viner utan att använda kemiska bekämpningsmedel. Gården har sedan 2001 erkännande som Biologisk Gård. Efter provning och shopping åker vi in till vårt hotell i centrala Colmar. Eftermiddagen och kvällen fri.

ONSDAG

Frukost och middag, Idag så lämnar vi Frankrike och börjar resan norrut. vi åker in i Tyskland och kommer till vårt första stopp Würzburg. Här stannar vi för lunch och besöker en vinshopping hos Bürgerspital som producerar utmärkta Frankenviner. På sena eftermiddagen åker vi till vårt hotell i Bad Kissingen. Middag på hotellet.

TORSDAG

Frukost och middag, Avresa 08.00 Vi färdas snabbt på vägarna norrut, Fulda och Kassel passeras. Sedvanliga stopp för busskaffe och lunch. På kvällningen når vi Lübeck och Trawemünde. Här väntar vårt TT-lines fartyg för överfart med övernattning.

FREDAG

Frukost, Efter frukost ankommer vi Trelleborg 07.30. Resan norrut går vidare via Jönköping mot hemorten. Lunch på Resturang Vätterleden

 


BOKA NU

13 990 kr
Rum
Utflykt Bourgonge: två vingårdar i Chablis & Echeronne
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
48  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Det Goda i Frankrike

Avresa: onsdag 18 september

Resdagar: 10

Pris:  13 990 kr

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • flygresa Stockholm Arlanda-Nice enkel
 • anslutningsbuss till Påstigningsort-Arlanda
 • resa i helturistbuss
 • åtta övernattningar i 2-b rum m d/wc
 • en övernattning Ombord TT-line Trelleborg-Travemünde Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar
 • nio frukostar
 • fem middagar
 • stadsrundtur Nice med lokalguide
 • visning och vinprovning på Domaines Mousset i Chateauneuf-du-pape
 • vinprovning Caves du Tain
 • vinprovning på Fernand Engel
 • besök Vahlrona Choklad
 • besök Nougatmuseum Arnaud Soubeyran
 • besök Dijon matmarknad
 • reseledare

Fri anslutning från: Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum & Enkelhytt 3 890 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 700 kr

Utflykter

 • Bourgonge: två vingårdar i Chablis & Echeronne 490 kr

Pass eller nationellt id-kort ska medföras.

Hemkomsttider, se tabell 2

OBS! Vi reser med båt och flyg. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag)  och

namn som i passet vid bokning.

Våra hotell

Natt 1-2:Nice Riviera ****

45 Rue Pastorelli, Nice, Alpes-Maritimes, 06000Tel+33 4 93 92 69 60

Antal rum: 120, med bad/dusch, wc, Våningar: 6  Hiss ja

På hotellet finns: Bar, Air-cond, fri wifi innomhuspool, bubbelpool, bastu

Läge på orten: centralt i Nice

Natt 3: Hotel IBIS Styles Montelimar Centre***

Place Saint Martin, Montélimar, Drome, 26200 Tel+33 4 75 46 46 46

Antal rum: 70, med bad/dusch, wc, Våningar: 6  Hiss ja

På hotellet finns: Bar, Air-cond, fri wifi  Läge på orten: centralt,

Natt 4:IBIS Styles Aix Les Bains***

111 Avenue De Marlioz, Aix-les-Bains, SavoieTel: +43 5522 72070

Antal rum: 8100  med bad/dusch, wc, Våningar: 4. Hiss: ja. Läge på orten: i centrum. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: Restaurang, bar, fri  WiFi, Utomhuspool, Full SPA, terrass

Natt 5-6:IBIS Beaune Centre***

7 Boulevard Perpreuil, Beaune, Cote-d'Or, 21200Tel.: +33 3 80 20 88 88

Antal rum: 69, med bad/dusch, wc, , Air Condition. rummen är ganska små Våningar: 3. Hiss: ja. Läge på orten: I centrum, precis utanför stadsmuren, Övrigt: mycket små affärer och serveringar fri wifi, uomhuspool, terrass Särskilda handikapprum: nej.

Natt 7: Best Western Grand Hotel Bristol***

7 Place de la Gare, 68000 Colmar Tel: +33 3 89 23 59 59

Antal rum: 91, med bad/dusch, wc, Våningar: 4., Air Condition, restaunang, bar,   terrass, Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: I centrum, Gammalt anrikt hotell byggt 1912 beläget mitt i Colmar Övrigt: fri wifi, Särskilda handikapprum: nej.

Natt 8: Sonnenhügel Hotel***

Via Mentana, 28Tel.: +49 5821 5410

Antal rum: 32 , med bad/dusch, wc,  Våningar: 4. Hiss: ja. Läge på orten: I centrum, innanför stadsmuren, Övrigt: SPA terrass, bastu, Särskilda handikapprum: nej.

Natt 9: Ombord TT-line Travemünde-Trelleborg

Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar