Engelska trädgårdar

OXFORD COTSWOLDS GLOUCHESTER CHELTERHAM STRAFORD-upon-avon

Cotswolds är känt som ett av de vackraste områdena i England och det lever verkligen upp till sitt rykte. Här finns fina pittoreska byar och mängder av sevärda trädgårdar. Området sträcker sig över fem grevskap och varje del har sina guldkorn. Cotswolds ligger nordväst om Oxford, ca två timmar från London, och erbjuder en skön mix av natur, historia och modernt brittiskt liv.

Vi flyger till London där vår buss väntar på oss. Vi bor på hotell i Chelterham och gör dagsturer till Cotswolds, Oxford, Glouchester. Efter våra dagar i England åker vi via Dover till Calais och till Maastricht vidare genom Tyskland på vår hemfärd

TORSDAG

middag

Flyg till London och buss till Cheltenham

Vi börjar direkt med att besöka Highgrove Gardens på vägen, Prince Charles och Hertiginnan Camillas privata boende i södra Cotswolds. Prince Charles har till stor del utvecklat trädgården själv och den har ett rikt utbud av ekologiska odlingar. Vidare till vårt hotell i Cheltenham där vi bor i fem nätter.

FREDAG

frukost, lunch och middag

Efter frukost beger vi oss för en heldag i Cotwolds med lokalguide. Vi kommer att se det grönskande området och stanna till på olika Pittoreska byar i området. Till lunch kommer vi att äta en klassisk lunch, Fish and Chips i Brodadway. 

LÖRDAG

frukost, afternoon Tea och middag

Blenheim Palace och Kifsgate Court Gardens

Vi åker till Kifsgate Court Gardens, en av de mest romantiska och ovanliga trädgårdarna i England.

På eftermiddagen besöker vi Blenheim Palace där Winston Churchill föddes och bodde. Det är ett av Englands mest kända slott med en fantastisk samling av porträtt, möbler och skulpturer. Här kommer vi även att avnjuta en Afternoon Tea

SÖNDAG

frukost och middag

William Shakespeare föddes i Stratfordupon-Avon 1564 och satte staden på kartan. Vi besöker hans födelsehus och har tid att strosa bland butiker, restauranger och kaféer. På eftermiddagen åker vi till Hidcote Manor Gardens, en av de mest berömda trädgårdarna i England. Den har skapats av den berömde trädgårdsarkitekten Lawrence Johnston, som reste jorden runt för att få inspiration.

MÅNDAG

frukost och middag

Idag är det programfri dag där ni kan utforska Chelteham på egen hand. 

Vi kommer även att arrangera en tur till Bath som är en stad i sydvästra England. Bath fick som engelsk ort stadsstatus under drottning Elizabeth I år 1590 och 1889 hade administrativ självständighet från grevskapet Somerset. Staden grundades i floden Avons dalar runt naturliga heta källor där romarna byggde bad och ett tempel, vilket gav staden dess dåvarande namn, Aquae Sulis. Edgar kröntes till kung av England i Baths klosterkyrka år 973. Genom sina badanläggningar blev staden ett populärt resmål under den georgianska eran. Den snabba tillväxten under denna period ledde till ett rikt arv av georgiansk arkitektur, vars byggnader till stor del uppförts i Bathsten.

Bath upptogs 1987 på Unescos världsarvslista. Staden har många teatrar, museer och andra kulturella platser (390 kr)

TISDAG

frukost och middag

Idag efter frukost lämnar vi Cheltenham och Cotswolds och åker mot Dover för att ¨åka färja till Calais. Färden går vidare genom Frankrike och in i Belgien till Maastricht. 

Maastricht är Nederländernas äldsta stad, grundlagd redan på romartiden. Den har fått sitt namn efter det latinska uttrycket för ”övergång av Maas”- Mosae Traiectum – Maas Tricht. Detta var benämningen på den bro över floden, som byggdes på kejsar Augustus tid.

ONSDAG

frukost och middag

Vi lämnar Maastricht bakom oss och börjar dagen med att besöka en  Vingård, Wijngaard Apostelhoeve. Här får vi en rundvidsning av vingården samt en provsmakning. Efter besöket åker vi vidare och har siktet på Bremen. Här blir det tid för sen lunch och att strosa runt och kanske shopping. Vi åker sista biten till vår hotell utanför Lübeck där vi bor över natten.

TORSDAG

frukost

07.30, tidig avresa för hemfärd. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark, stopp för lite förmiddagskaffe. I Köpenhamn åker vi via Öresundsbron tillbaka mot ­Sverige. Paus för sen lunch på motell Lagan. Återkomst till hemorten på kvällen.

 

William Shakespeare föddes 1564  i ett hus på Henley Street i Stratford-upon-Avon i Warwickshire. Modern Mary Arden tillhörde en besutten katolsk släkt, troligen samma släkt Arden som adlats av Vilhelm Erövraren. Fadern John Shakespeare var handskmakare och fastighetsägare, och innehade tidvis ämbeten i staden. William hade två äldre systrar som avled i unga år. Williams dop förrättades 26 april 1564 i Heliga Trefaldighetens kyrka i Stratford. Han fick senare fem syskon till, tre bröder och två systrar.

Shakespeare utbildades sannolikt vid Stratfords grammar school som grundats av stadens gillen på 1200-talet. Fadern, som kom från en arrenderande bondeklass, hade skaffat sig lite pengar, gifte sig rikt med dottern till godsägaren han arrenderat av och fick med tiden betydande förtroendeuppdrag i staden. Men framgången i faderns affärer var ombytlig, och enligt traditionen fick den unge Shakespeare avbryta studierna vid elva års ålder. Under något år ska Shakespeare enligt traditionen ha försörjt sig som lärare.

 


BOKA NU

13 590 kr
Rum
Utflykt Bath heldag
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
45  st. Platser kvar
Fullbokad,48
.
Lägg i önskelista

Fullbokad,48
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Engelska trädgårdar flyg/bussresa

Avresa: Torsdag 16 maj

Resdagar: 8

Pris: 13 590kr

Reseledare: Carin Almqvist

Detta ingår

 • flygresa SAS  Arlanda-London
 • anslutningsbuss från påstigningsorten-Arlanda på utresa
 • återresa med helturistbuss till påstigningsorten
 • sju övernattningar i 2-b rum d/wc
 • sju frukostar & sju middagar
 • en lunch och en aftenoon tea på Blenheim Palace 
 • lokalguide heldag i Corswolds
 • entreer på Blendheim Palace, Hidecote Manor Palace
 • besök och entre på Shakespeares födelsehus
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • vägskatter och båt/färjekostnader
 • reseledares tjänster

Fri påstigning från: Uppsala, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 2 380 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 680 kr

Frivilliga utflykter

 • Bath heldag 390 kr

Flyg 

Flyg med SAS Sk 525 kl 07.55 Arlanda-London

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1–5: Jurys Inn Chelterham****

Gloucester Rd, Cheltenham GL51 0TS

Tel.: +44 161 774 2984

Antal rum: 128, med bad/dusch, wc, 

Våningar: 2. Hiss: ja. Läge på orten: mitt i centrala Chelterham. Särskilda handikapprum: nej. 

Övrigt: restaurang, bar, fri wifi, inomhuspool, 

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 6: NH Maastricht Hotel***

Forum 110, 6229 GV MaastrichtTel.: +31 43 383 8281

Antal rum: 275 , med bad/dusch, wc, 

Våningar: 6 Hiss: ja. Läge på orten: i utkanten på historiska Maastricht, Särskilda handikapprum: nej. 

Övrigt: 3 restauranger, bar, fri wifi, takterrass bastu, gym, 

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 7: BW Nordic Hotel Lübecker Hof***

Ahrensböcker Str. 4-8, D-23617 Stockelsdorf

Tel.: +49 40 7 25 95 0

Antal rum: 122 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 4.

 Hiss ja. Läge på orten: lokal trafik, förort till Lübeck

Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: restaurang, bar

bierstube.Vår bedömning: god mellanklass, ****