Menton

 

 

Franska Rivieran

Menton - citronernas stad

Upplev soliga Menton på Franska rivieran, den vackra staden har allt vi kan önska oss och lite till. Strosa i de gamla kvarteren, smaka den söta Mentoncitronen, andas in havet och njut av kaffe och croissant vid strandpromenaden. Menton ligger nära både Nice, Monaco och Italien och är en utmärkt startpunkt för olika utflykter. I Menton beundrar vi de pastellfärgade byggnaderna, promenerar på rivierans stränder och njuter av det lugna tempot.  Nice och Monaco kommer vi att besöka första och sista dagen på resan.

TISDAG

Middag.

Avresa från Stockholm-Arlanda med Dy 4321 kl 0940 till Nice 12.40. Vår guide möter oss på flygplatsen i Nice och efter lunch upptäcker vi denna vackra stad med buss. När vi lärt känna Nice åker vi vidare till Menton och Quality Hotel Menton Mediterranee, ett genuint hotell som ligger centralt med närhet till restauranger, butiker och sevärdheter

ONSDAG

Frukost Utflyktsdag, heldag

Idag åker vi till staden San Remo, välkänd för oss nordbor utifrån flera av Evert Taubes visor där han sjunger om ”San Remo”. Staden som ligger längs den italienska Blomsterrivieran har ett överdåd av blommor. Alfred Nobel var bosatt här en tid och staden skänker fortfarande magnifika blomsterarrangemang till Nobelfesten. Efter lunch beger vi oss norrut och upp i bergstrakterna till medeltidsbyn Dolceaqua. Här besöker vi en lokal vinproducent, Gajaudo där vi kommer prova såväl vin som olivolja, pesto och delikatesser (480 kr)

TORSDAG

Frukost. Programfri dag. Idag ges det möjlighet att utforska Menton, staden som har allt vi kan önska oss och lite till. Strosa i de gamla kvarteren, smaka den söta Mentoncitronen, andas in havet och njut av kaffe och croissant vid strandpromenaden. I Gamla stan, uppe i de branta backarna, beundrar vi de pastellfärgade byggnaderna som påminner om Karibien. Här står bl.a. basilikan Saint Michel. Atmosfären för oss långt tillbaka i tiden. Längst uppe på toppen får vi en underbar utsikt över staden, havet och mot Italien.

FREDAG

Frukost. Utflyktsdag, heldag

Idag beger vi oss till Anitbe och Grasse. Staden Antibes växte fram som en handelsplats vid den antika grekiska hamnen Antipolis. Idag är hamnen vid Vauban Fort Carré fylld med fritidsbåtar och Antibes nämns ofta som en av de mest romantiska städerna längs Medelhavskusten. Efter lunch beger oss vi till parfymfabriken Fragonard i Grasse. Sedan slutet av 1700-talet är Grasse mest känd för sin parfymindustri. I omgivningen runt staden finns stora frukt- och blomsterodlingar varifrån de oljor kommer som är grunden för den franska parfymindustrin. Vi får en inblick och visning i konsten att skapa dofter och får se den vackra anläggningen, som mer ser ut som en Medelhavsvilla än ett laboratorium. Hör historien om parfymtillverkning från tusentals år tillbaka, och se hur dagens dofter tillverkas med hjälp av råvaror av högsta kvalitet och moderna tekniker. (420 kr)

LÖRDAG

Frukost

Programfri dag. Idag väljer du att på egen hand vara i Menton eller åka till någon annan del av Rivieran som du vill ser mer av. Om du vill åka längs stranden finns det både cykel och scoter/moped uthyrning nära hotellet. Man tar sig också mycket enkelt med tåg längs kusten både mot den italienska Rivieran och längs den franska kusten till många pittoreska städer och byar.

SÖNDAG

Frukost

Resans sista dag har vi hela dagen till vårt förfogande innan vi flyger hem till Sverige på kvällen. Efter utcheckning åker vi till Furstendömet Monaco med lokalguide. Kasinospel och jetsetliv präglar bilden av Monaco, världens näst minsta stat. Furstendömet vid den franska Medelhavskusten styrs sedan medeltiden av ätten Grimaldi. Prins Rainiers giftermål 1956 med den amerikanska filmstjärnan Grace Kelly satte Monaco på kartan. På eftermiddagen åker vi till en vingård lite norr om Nice, Domanie de Toasc. Här kommer vi att få pröva på fyra sorters vin. Efter vinprovningen åker vi den korta sträckan till flygplatsen i Nice och flyger med Norwegian Air Dy 4324 kl 20.55 och landar på Arlanda 23.50

CITRONFESTIVALEN

Det som starkast förknippas med Menton är citroner. Varje år arrangeras nämligen en citronfestival som med sina dryga 200 000 besökare blivit en av Rivierans största evenemang. Menton har ett mycket varmt klimat med milda vintrar som möjliggör odling av tropiska frukter. Ortsborna har en egen Adam och Eva-legend som förklarar varför citronerna frodas så bra i Menton. Den säger att Eva tog med sig en citron när de drevs från paradiset och lät plantera den här i Menton. Därför växer citronerna här!

Villa Nobel är en av San Remos tjusigaste villor, omgiven av en härlig subtropisk sluttande trädgård nära havet. Interiören kan tyckas ekande och tom, men även om museet ger ett påvert intryck blir man nyfiken på människan Alfred Nobel (1833–96). Här bodde den svenske uppfinnaren de fem sista åren av sitt liv.


BOKA NU

8 510 kr
Rum
▲Heldag San Remo med Vinprovning
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Heldag Antibes och Grasse med parfym
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Bussreservation
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda t.o.r

Var vänlig ange följande:
33  st. Platser kvar
Fullbokad 50st
.
Lägg i önskelista

Fullbokad 50st
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Franska Rivieran - Menton

Avresa: tisdag 4 september

Resdagar: 6

Pris:  8 510 kr

Priset avser avresa från Arlanda.

Reseledare: Ännu ej fastställd

Detta ingår

 • flyg Norwegian Air Shuttle Arlanda - Nice t/r
 • fem övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • fem frukostar och en middag
 • all transfer Nice -Menton
 • reseledares tjänster
 • Ny flygskatt från och med 1 april 2018

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  2 200 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 420 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter

 • ▲Heldag San Remo med Vinprovning 480 kr 
 • ▲Heldag Antibes och Grasse med parfym 420 kr 

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1-5: Quality Hotel Méditerranée Menton***

5 Rue de la République, 06500 Menton

Tel +33 4 92 41 81 81

Antal rum: 89 med bad/dusch, wc.  Våningar: 7.

Hiss: ja. Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: Restaurang/Bar, Takterrass, fri WiFi,Läge på orten: centralt inne i stadskärnan nära till stranden.

Vår bedömning: god mellanklass - ****