1 maj
,
9 dagar

Fyra huvudstäder

Budapest Wien Bratislava Prag

Dresden, Prag, Wien, Bratislava, Budapest – fem av Europas stora kulturstäder! Vi besöker samtliga på vår resa genom Centraleuropa. Vi övernattar i norra Tyskland och fortsätter till kulturstaden vid Elbe: Dresden, känt för Semperoperan och slottet Zwinger. I Ungern bor vi två nätter på trevliga IBIS hotel i Györ, en stad i nordvästra Ungern, ungefär mitt emellan städerna Budapest och Wien och huvudort i provinsen Györ-Moson-Sopron. Här gör vi en heldagsutflykt till Budapest och till Bratislava för att sedan åka med båt på Donau till Wien där vi bor två nätter. Efter våra dagar i Ungern Slovakien och Österike åker vi norrut till den fjärde huvudstaden, Prag. Den Tjeckiska huvudstaden. En stad med mycket kulturarv som  finns på UNESCOs världsarvslista. Välkommen på en europeisk rundresa fylld av nya och stora upplevelser!

ONSDAG

Middag.

Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Arboga. Örebro och Askersund passeras. Lunchuppehåll på restaurang Lagan. Vidare söderut via Helsingborg-Helsingör till Danmark. Färja från Danmark till Tyskland.

TORSDAG

Frukost och middag.

Avresa 08.00 och resa söderut genom det nordtyska hedlandskapet och naturområdet Spreewald, känt för sin säregna natur med kanaler och sjöar. Lunch­uppehåll efter vägen. På eftermiddagen ankomst till Dresden. Staden, som ligger vid Elbe, är en av Tysklands vackraste städer och huvudort i Sachsen. Efter ankomst tar vi en promenad och ser det som en gång var gamla stan med Semper­operan och slottet Zwinger. (490 km)

FREDAG

Frukost och middag.

Vi lämnar Dresden och Elbe och möter ett mera kuperat landskap. Prag och Brno passeras innan vi kommer till Györ, där vi skall bo i två nätter. Györ är Ungerns mest kända stad vad beträffar historiska byggnader. Stadskärnan har en biskopsborg som grundades runt år 1000 av Stefan den Helige och omges av barock- och empirestadsdelar kallade Belváros. Fästningen i Györ förstärktes på 1500-talet för att stoppa turkarna från invasion. Orten har ett bra läge mitt emellan Wien och Budapest. (550 km)

LÖRDAG

Frukost och middag.

Utflyktsdag till Budapest. Stan ligger inte långt bort och vid ankomsten möts vi av vår lokalguide i Budapest som tar oss med på en stadsrundtur. Eftermiddagen fri för egna strövtåg. Ungern tillhörde en gång i tiden Österrike vilket återspeglar sig i de många vackra byggnaderna. En stad med lång historia och många intressanta miljöer. (250 km)

SÖNDAG

Frukost och middag.

Vi beger oss först till Bratislava och börjar med en stadsrundtur med lokalguide 10-12. Bratislava är huvudstad i Slovakien. Landet skapades den 1/1-1993 då Tjeckoslovakien delades i två länder, Tjeckien och Slovakien. Staden ligger bara 60 km från Wien på Donaus östra strand och har under en lång tid varit huvudstad i det tidigare stora Ungern.

Stadsvandringen avslutas i den historiska centrala delen av Bratislava med sevärdheter, affärer och restauranger.  På eftermiddagen är det dags för en båttur från Bratislava längs Donau till Wien. Här väntar vår buss på oss för att köra oss till vårt hotell.

MÅNDAG

Frukost.

10-13 Stadsrundtur i Wien med lokal guide där får vi

se den vackra staden med sevärdheter som Stephansdomen och Hofburg. Dagen är i övrigt programfri. Mat kvällen, här finns många möjligheter att äta en god middag på egen hand i centrum. Det är lätt att ta sig till och från hotellet med metron eller spårvagn.

TISDAG

Frukost. 09.00 Avresa till Prag. Ankomst till hotellet och lunch innan vi åker in till Prags centrum och gör en vandring i gamla stan med lokalguide. Efter rundturen kanske ni stannar kvar i centrum och tillbringar kvällen i Gamla Stan, äter en god middag och smakar på en tjeckisk god öl.

ONSDAG

Frukost och middag.

Tidig avresa 07.30. Vi lämnar Prag och färdas norrut och gränsen till Tyskland passeras. På avstånd ser vi Wittenberg förknippat med Martin Luther 1517 och Lützen - platsen där Gustav II Adolf stupade 1632. Berlin passeras och senare på kvällen ankomst Lübeck (580 km)

TORSDAG

Frukost. Avresa 07.30. Färja Puttgarden–Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn, färja Helsingör-Helsingborg och gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan. Åter till hemorten på kvällen.


BOKA NU

9 750 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Fyra huvudstäder

Avresa: onsdag 1 maj

Resdagar: 9

Pris: 9 750 kr

Reseledare: Einar Szpiro

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • åtta nätter i dubbelrum med d/wc
 • åtta frukostar
 • sex middagar
 • stadsrundturer svensktalande guide i Budapest, Bratislava, Wien och Prag
 • båtresa på Donau från Bratislava till Wien
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgift, vägskatter
 • reseledares tjänster

Fri anslutning från: Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 1 850 kr
 • Reservation av plats i buss  200 kr
 • Avbeställningsskydd  490 kr

Pass eller nationellt id-kort ska medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell1

Våra hotell

Natt 1+8: Holiday Inn Lübeck****

Travemünder Allé 3, D-23568 Lübeck Tel +49 451 37060

Antal rum: 158 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: utanför Burgtor i anslutning till Lübecks innerstad. 10 min gångväg till Markt - torget. Spa, pool och fitnessavd. för hotellets gäster.

Vår bedömning: hög klass, *****

Natt 2: InterCityHotel Dresden***

Wiener Platz 8, 01069 Dresden Tel +49 351 263550

Antal rum: 98 med bad/dusch, WC, TV. Våningar: 4. Hiss: ja. Läge på orten: central nära Hauftbahnhof. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: restaurang, fritt internet.

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 3-4: IBIS Hotel Györ**

Szent István út 10/B, H-9021 Györ, Tel +36 96 509 700

Antal rum: 98 med bad/dusch, WC, TV. Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: i centrum. Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: restaurang, café, bar.

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 5-6: Inter City Hotel Wien****

Mariahilfer Str. 122, 1070 Wientel +43 1 525 850

Antal rum: 179 med bad/dusch, WC, TV. Våningar: 9. Hiss: ja. Läge på orten: något utanför centrum, bra med metro/spårvagn, stathalle 8 min promenad, schloss Schönbrunn ca 20 min.  Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: bar, restaurang, fri wifi, luftkonditionering, terrass,

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 7: Hotel EXPO***

Za Elektrarnou 412, CZ-170 00 Prag  Tel +420 2 66 712 470

Antal rum: 106 med bad/dusch, WC, TV. Våningar: 4. Hiss: ja. Läge på orten: nära spårvagnshållplats och tunnelbana direkt till centrum med linje C. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: frukostbuffé, restaurang, växlingskontor, bar.

Vår bedömning: god mellanklass, ****