Gardasjön

 

 

Gardasjön med Berninaexpressen

Milano Venedig Valpolicella Amarone

En resa till Italiens största och naturskönaste sjö är en upplevelse för både kropp och själ. Sjön attraherar alla åldrar och här bjuds vi på ett milt klimat och panoramavyer. Vi gör intressanta utflykter till Venedig, Amaroneområdet och Milano eller stannar kvar i Desenzano och badar i sjön, tar avkopplande promenader och vilar. En av höjdpunkterna är resan genom Alperna med panoramatåget Berninerexpress.

FREDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen till Göteborg. Avresa 18.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel. Middag ombord.

LÖRDAG

Frukost och middag.

Efter frukost ankomst till Kiel och bussen tar oss ut på tyska autobahn, vi reser vi snabbt och bekvämt söderut. Vi passerar Hamburg och kommer snart ut på naturområdet Lüneburger Heide. Lunchpaus. På avstånd ser vi bergsområdet Harz. fikapauser och lunch längs med vägen. Kassel, Fulda och Würzburg är några städer som passeras innan vi når dagens mål. Bad Mergentheim där vi bor över natten , Middag på hotellet. 

SÖNDAG

Frukost och middag.

Avresa 08.00. Resa till och genom vackert alplandskap väntar oss idag. Vi lämnar Nürnberg bakom oss, passerar München och ser Alperna avteckna sig vid horisonten. Snart blir landskapet mera kuperat. Vi omges av alptoppar, vackra små byar och gröna ängar. Vi kommer in i Österrike, gör lunchuppehåll i Innsbruck och fortsätter mot dagen mål, Desenzano Garda, här bor vi på centralt hotell nära hamnen och sjön.

MÅNDAG  "Utflyktsdag"

Frukost.

Idag tar vi det lite lugnt och ser oss omkring i Desezano.

Vi erbjuder dock en halvdagstur till Valpoli­cella - vindistriktet öster om Gardasjön. Här tillverkas bl a Amaronevinerna. Vi besöker kända vinhuset Serégo Alighieri  för vinprovning och visning av vinkällare. (400 kr)

TISDAG  

Frukost.

Utflyktsdag Venedig

Tidig avresa 07.00 Ett besök i Venedig är nästan ett måste! Här väntar konsten, palatsen, arkitekturen och broarna. Efter att vi lämnat bussen tar vi oss till centrala Venedig med båt och ser stadens sevärdheter som t ex Dogepalatset, Marcusplatsen och Kampanil­en. Vår lokalguide visar dig det bästa! Du får även tid att gå på egen hand. (620 kr)

ONSDAG   

Frukost

Utflyktsdag Milano

Ett besök i Milano är också en hisnande spännande upplevelse, vår lokalguide tar oss med till de stora historiska landmärkena. Duomo di Milano - Italiens största katedral, det tog nästan 600 år att färdigställa detta mästerverk. Vi promenerar längs Naviglio Grande, kanalen som förbinder Ticino floden till Porta Ticinese dockan - här hittar vi pittoreska butiker och restauranger och en elektrisk atmosfär, vi passerar Monte Napoleone, vi kanske besöker det eleganta och  konstnärliga distriktet Brera, hem till galleriet Pinacoteca di Brera och den frescofyllda Santa Maria del Carmine-kyrkan. Egen tid för lunch och kanske äter du något från en av matbodarna på Mercato Garigliano. Vår lokalguide visar oss det bästa och anpassar turen efter dagens förutsättningar. (430kr)

TORSDAG   

Frukost

Idag lämnar vi Gardasjön för den här gången och påbörjar resan norrut. Dagens och en av resans höjdpunkter är idag då vi ska åka med tåget Berninerexpress genom Alperna, Från Tirano i Italien till Chur i Schweiz, en riktig höjdare! Väl framme i Chur väntar vår buss på oss för att köra oss till vårt hotell i Feldkirch.

FREDAG

Frukost och middag.

Efter frukost beger vi oss norrut och är snart i Tyskland och på förmiddagen tar vi oss till den självutnämda julhuvudstaden Rothenburg, där vi stannar för uppehåll och lunch. På kvällen kommer vi till vårt hotell i Kassel, fikapauser längs vägen. 

LÖRDAG   

Frukost och middag

Tidig avresa. Efter frukost åker vi norrut och tar sikte på Kiel och Stenalinefärjan. Lunch och fikapauser längs vägen

SÖNDAG

Frukost.

När vi kommit iland åker ut ur Göteborg och tar sikte på Örebro och sedan avsläpp på respektive avstigningsort på väg mot Uppsala och Stockholm, busskaffe och lunchstopp längs vägen. 

 

Amarone är ett italienskt rödvin producerat i distriktet Valpolicella, norr om staden Verona. Amarone har tillverkats länge men har blivit känt och mycket populärt först på senare år. Vid produktionen används Valpolicellas vanliga druvor  - Molinara, Corvina Veronese och Rondinella. Vinet görs på torkade druvor som ibland får angripas av ädelröta, vilket ger ett mycket fylligt, alkoholstarkt och relativt torrt vin eftersom druvorna torkas före jäsning

Lago di Garda är Italiens största sjö. Den ligger i norra Italien ungefär halvvägs mellan Venedig och Milano i närheten av Verona. Sjön och dess närområden är kända för flera goda viner

Milano är Italiens näst största stad och en otroligt ekonomiskt välmående del av Lombardiet. Detta tack vare dess starka turistnäring och många sevärdheter. När många tänker på Milano dyker det nog även upp en och annan fotbollsplan, eller kanske modevisning, i huvudet. Staden är nämligen en av världens hetaste modestäder och hem för några av de största fotbollslagen - Milan och Inter. Allt detta samtidigt som man överallt kan njuta av vackra byggnader, fantastiska restauranger och stora shoppinggator. Inte konstigt att så många väljer att besöka denna vackra plats.

Venedig är en förtrollande stad som lägger sina besökare under en berusande besvärjelse. Det är drömlikt och romantiskt, med en underton av mystik och dramatik. Och även om karnevalen bara sker en gång om året är dess stämning närvarande året runt. Grand Canal är centrum för olika aktiviteter med gondolförare som sjunger till passagerarna i sina båtar. Det magnifika Piazza San Marco är ett annat kulturcenter som bara måste upplevas.


BOKA NU

14 990 kr
Rum
Bussreservation
▲Venedig med lokalguide
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
▲Amarone Serégo Alighieri Valpolicella
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Milano med lokalguide
Alla utflykter
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
43  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Gardasjön med Berninaexpressen

Avresa: fredag 1 september

Resdagar: 8

Pris: 14 990 kr

Reseledare: mer info kommer..

Detta ingår​

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • nio nätter i dubbelrum/ dubbelhytt med d/wc
 • nio frukostar och fem middagar
 • tågresa med Berninerexpressen genom Alperna
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

fri anslutning från Stockholm, Uppsala, Bålsta, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 3 150 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr

Utflykter

 •     ▲ Venedig med lokalguide 620kr
 •     ▲ Amarone Serégo Alighieri Valpolicella 400kr
 •     Milano med lokalguide 430kr
 •     ▲ Paketpris alla utflykter 1 300kr 

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1 och 9 : Stenaline Göteborg-Kiel

Del i dubbelhytt d/vw, golvbäddar

Natt 2: Best Western Premier Parkhotel, Bad Margentheim

Natt 3-6: Hotell Bonotto, Desenzano Garda

Natt 7: Best Western Central Hotell Leonard, Feldkirch

Natt 8: Wyndham Garden, Kassel