Gardasjön

 

 

Gardasjön med Berninaexpressen

Milano Venedig Valpolicella Amarone

En resa till Italiens största och naturskönaste sjö är en upplevelse för både kropp och själ. Sjön attraherar alla åldrar och här bjuds vi på ett milt klimat och panoramavyer. Vi gör intressanta utflykter till bl a Venedig, badar i sjön, tar avkopplande promenader och vilar. En av höjdpunkterna är resan genom Alperna med panoramatåget Berninerexpress.

LÖRDAG

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Paus för lunch. Efter resa genom Sverige, Danmark och färja Rödby-Puttgarden kommer vi till ­Nordtyskland.  Ankomst till Lübeck ca 20.30, vi bor på Holiday Inn Lübeck****.

SÖNDAG

Frukost och middag.

Vi lämnar Hansastaden Lübeck bakom oss. Dagen börjar med resa över det låglänta nordtyska landskapet Lüneburgerheden. Hannover passeras och snart är det dags för lunch­uppehåll. Vi åker vidare genom vackert kuperat landskap. Bergsområdet Rhön och staden Fulda passeras liksom vinområdet Franken. Ankomst omkr 18.00, Vi bor på Ringhotel Loew´s Mercur****, inne i Nürnberg.

MÅNDAG

Frukost och middag.

Avresa 08.00. Resa till och genom vackert alplandskap väntar oss idag. Vi lämnar Nürnberg bakom oss, passerar München och ser Alperna avteckna sig vid horisonten. Snart blir landskapet mera kuperat. Vi omges av alptoppar, vackra små byar och gröna ängar. Vi kommer in i Österrike, gör lunchuppehåll i Innsbruck och fortsätter västerut via St Anton och Arlberg till ­dagens resmål Feldkirch, här bor vi på Central Löwen Hotel***. (450 km)

TISDAG

Frukost och middag.

Tidig avresa från Feldkirch. Idag väntar en ­fantastisk tågresa med Berninaexpressen över Alpernas pass och viadukter. Ombord finns försäljning av kaffe, vin/öl och snacks. Naturscenerierna avlöser varandra.Efter fyra timmars resa i panoramavagnar kommer vi fram till Tirano på den italienska sidan. Här möter vår buss oss.

Uppehåll för lunch innan vi fortsätter vår resa till Gardasjöns sydliga strand och vårt hotell i Desenzano. Här finns vackra parker, en pittoresk hamn och gott om restauranger, affärer och kvällsnöjen. Klimatet är milt och behagligt vid denna tid.  Här bor vi fyra nätter på Hotell Bonotto*** välkomstdrink väntar.(420 km)

ONSDAG  

Frukost.

Utflyktsdag Amarone 

Förmiddag programfri.

På eftermiddagen 14.00 - 18 .00 är du välkommen att följa med på en utflykt till Valpoli­cella - vindistriktet öster om Gardasjön. Här tillverkas bl a Amaronevinerna. Vi besöker kända vinhuset Serégo Alighieri  för vinprovning och visning av vinkällare. (350 kr)

TORSDAG   

Frukost

Utflyktsdag Venedig

Tidig avresa 07.00 Ett besök i Venedig är nästan ett måste! Här väntar konsten, palatsen, arkitekturen och broarna. Efter att vi lämnat bussen tar vi oss till centrala Venedig med båt och ser stadens sevärdheter som t ex Dogepalatset, Marcusplatsen och Kampanil­en. Vår lokalguide visar dig det bästa! Du får även tid att gå på egen hand. (580 kr)

FREDAG   

Frukost

Utflyktsdag Verona 

09.00 - 14.00 till  Romeos och Julias Verona. Vår lokalguide tar oss med på en vandring och visar oss bl a den romerska arenan från tiden för Kristi födelse, medeltida stadsmiljöer och den berömda balkongen! Egen tid och tillfälle till lunch före återresa till Desenzano. (390 kr)

Eftermiddag i övrigt programfri.

LÖRDAG

Frukost.

Resans sista dag. Vi lämnar Desenzano och Gardasjön och reser till flygplatsen och flyger till Arlanda där vår buss väntar för att köra oss hem efter härliga dagar i Sydtyrolen.

 

Amarone

Amarone är ett italienskt rödvin producerat i distriktet Valpolicella, norr om staden Verona. Amarone har tillverkats länge men har blivit känt och mycket populärt först på senare år. Vid produktionen används Valpolicellas vanliga druvor  - Molinara, Corvina Veronese och Rondinella. Vinet görs på torkade druvor som ibland får angripas av ädelröta, vilket ger ett mycket fylligt, alkoholstarkt och relativt torrt vin eftersom druvorna torkas före jäsning

Lago di Garda är Italiens största sjö. Den ligger i norra Italien ungefär halvvägs mellan Venedig och Milano i närheten av Verona. Sjön och dess närområden är kända för flera goda viner


BOKA NU

12 690 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd
Venedig med lokalguide
▲Amarone Serégo Alighieri Valpolicella
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Milano med lokalguide
Alla utflykter

Var vänlig ange följande:
37  st. Platser kvar
Kontakta oss vid intresse
.
Lägg i önskelista

Kontakta oss vid intresse
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Gardasjön med Berninaexpressen

Avresa: lördag 5 september

Resdagar: 8

Pris: 12 690 kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår​

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • sju nätter i dubbelrum med d/wc
 • sju frukostar och tre middagar
 • tågresa med Berninerexpressen genom Alperna
 • flyg från Italien - Arlanda
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 1 890 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 630 kr

Utflykter

 •     Venedig med lokalguide 580kr
 •     ▲ Amarone Serégo Alighieri Valpolicella 350kr
 •     Milano med lokalguide 390kr
 •     Paketpris alla utflykter 1 150kr 

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1: Holiday Inn Lübeck****

Travemünder Allé 3, D-23568 Lübeck

Tel +49 451 37060

Antal rum: 158 med bad/dusch, wc, Våningar: 5.

Hiss: ja. Läge på orten: utanför Burgtor i anslutning till Lübecks innerstad. 10 min gångväg till Markt - torget. Spa, pool och fitnesavd. för hotellets gäster.

Vår bedömning: hög klass, *****

Natt 2: Ringhotel Loew´s Merkur, Nurnberg

mer info kommer...

Natt 3: Central Hotel Löwen***

Neustadt 15-21, A-6800 Feldkirch

Tel.: +43 55 22 720 700

Antal rum: 88 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 4.

Hiss: ja. Läge på orten: i centrum.

Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: restaurang, bar, bastu.

Vår bedömning: god mellanklass - ****

Natt 4-7: Hotel Bonno, Desenzano

mer info kommer...