Visby ringmur

 

 

Gotland Visby

Visby Fårö Hoburgen Krysmyntagården

Gotland är en mytomspunnen ö med unik natur och levande kultur. Vi gör utflykter både norr- och söderut på ön och ser raukar, stenbrott och kyrkor. Dessutom utforskar vi Visby, medeltidsstaden som placerats på världsarvslistan. Vi åker då Gotland brukar visa sig från sin bästa sida; havet är varmt och rosorna blommar.  Vi besöker också Fårö, inte bara känt för sina raukfält, utan även för att kända personer såsom Olof Palme och Ingmar Bergman har bott här.

TISDAG

Middag.

Avresa på morgonen. Båtresa från Nynäshamn till Visby. På färjan finns tillfälle att äta lunch. Ankomst till Visby på eftermiddagen. Vi börjar med att åka upp till högklint och se på fin utsikt över Visby innan vi åker till vårt hotell BW Solhem i Visby***. Eftermiddagen programfri. Middag på hotellet.

ONSDAG

Frukost.

09.00–17.00 Utflyktsdag södra Gotland med lokalguide. Efter frukost går färden söderut på ön. Här vid Gotlands sydspets blickar den kända rauken Hoburgsgubben ut över havet och från ­Hoburgsfyren har vi en storslagen utsikt. Vi stannar till vid stenmuseet i Kettelviken och får höra om stenbrottets historia. Vi gör även uppehåll vid Bottarvegården, en typisk sydgotländsk gård från 1600-talet. Efter lunch på restaurang Majstregården fortsätter vi till Öja socken. Kyrkan här är mest känd för Öjamadonnan. Åter till vårt hotell i Visby. Middag på egen hand. (420 kr)

OBS daginnehållet kan komma att ändras, t ex pga väder

TORSDAG

Frukost.

09.00–17.00 Utflyktsdag norra Gotland - lokal guide. Idag kör vi norrut. Färjan från Fårösund över till Fårö tar bara 10 minuter. Fårö har drygt 600 bofasta invånare och naturen består mest av gles tallskog, hedmarker, myrar och träsk. Det säregna landskapet har inspirerat många författare och konstnärer. Mest känt är kanske Bergmancenter som skildrar Ingmar Bergmans privata och professionella liv. På norra Fårö besöker vi sanddynsfältet Ullahau och den flera kilometer långa stranden Sudersand. Lunch på Fårögården. På väg tillbaka stannar vi norr om  Visby på Krusmyntagården. Här har det varit örtagård i över 50 år.

Åter till Visby, rosornas och ruinernas stad. Den grundades redan 897 och är en av de äldsta städerna i hela Östersjöområdet. Visby ingick i det mäktiga Hansaförbundet, som härskade kring hela Östersjön. Förutom den välbevarade stadsmuren från 1250, finns här mer än 200 medeltida byggnader, tretton kyrkoruiner och den vackra domkyrkan Santa Maria. Middag på egen hand. (420 kr) OBS daginnehållet kan komma att ändras, t ex pga väder.

FREDAG

Frukost.

Förmiddagen till eget förfogande. Kanske besöker du Gotlands Fornsal med fynd från öns rika historia! Avresa på eftermiddagen från Visby med båt till Nynäshamn. Vi lämnar Gotland med känslan av att ha varit utomlands, men ändå hemma, och vill gärna återvända till denna mycket säregna och vackra del av Sverige. Återkomst till hemorten på kvällen.


BOKA NU

5 380 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd
▲Norra Gotland inkl lunch och entréer 420 kr
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa.
▲Södra Gotland inkl lunch och entréer 420 kr
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa.

Var vänlig ange följande:
45  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Gotland Visby

Avresa: Tisdag 18 augusti

Resdagar: 4

Pris: 5 380 kr 

Reseledare: Terese Eriksson

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • båtresa gotland t.o.r. inkl vilstol
 • tre nätter i dubbelrum med d/wc
 • tre frukostar och en middag
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 1 350 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 270 kr

Utflykter

 • Norra Gotland inkl lunch och entréer 420 kr
 • Södra Gotland inkl lunch och entréer 420 kr

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa.

Avrese- och hemkomsttider

meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

Våra hotell

Natt 1-3: Best Western  Solhem Hotell***

Solhemsgatan 3, 621 58 Visby

tel: 0498-25 90 00 

Antal rum: 99 - med bad/dusch, wc, tv. Våningar: 3.

Hiss: ja. Läge på orten: centralt. Vid söderport.

Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: bar/lounch, spa, wifi.