Helsingborg Louisiania Köpenhamn

SOFIERO  LOUISIANIA  KAREN BLIXEN

Sofieros historia börjar 1864 när prins Oscar och hans hustru Sophia av Nassau besöker sundets pärla – Helsingborg. Det unga paret förälskar sig i den vackra utsikten, de skogsklädda ravinerna och närheten till Danmark och köper hemmanet Skabelycke, ett stycke norr om Helsingborg, för att där bygga sitt sommarslott Sophie-Ro.

TORSDAG

middag

Avresa från hemorten. Lunch­uppehåll på motell Vätter­leden. Vidare genom Småland till Skåne och snart når vi Helsingborg. Vi börjar med ett besök på Sofiero Slott. Vi får en guidad tur i parken. Sofiero byggdes åt kronprins Oskar och hans hustru Sophia som sommarslott. Gustaf Adolf gifter sig med Margareta från England och fick Sofiero i bröllopspresent. Det var Margareta med sina engelska trädgårdskunskaper som anlade den vackra trädgården. Övernattning på Comfort Hotel, inte långt från Helsingborgs järnvägsstation. Gemensam middag i Helsingborg.

FREDAG

frukost och lunch

Efter frukost beger vi oss med färjan den korta biten över Öresund till Helsingör och vidare till det världsberömda konstmuseet Louisiana, vackert beläget vid Öresund. Här går vi på egen hand runt i de aktuella utställningarna ! Vi äter lunch på närliggande Gamle Humlebaek kroen. Efter lunch åker vi den korta biten till Karen Blixen museet. Mellan åren 1914 och 1931 var Karen Blixen bosatt i Brittiska Östafrika, nuvarande Kenya, där paret Blixen ägde och drev en kaffefarm. Mycket på grund av Bror Blixens ointresse blev farmen aldrig lönsam, utan krävde ständiga tillskott från olika finansiärer. Bland dem fanns Karen Blixens mor, som till slut krävde att Blixen skulle skilja sig från maken om mer pengar skulle skickas. Tiden i Afrika skildrade Karen Blixen i romanen Den afrikanska farmen. Den filmatiserades 1985 som Mitt Afrika.

Karen Blixen nominerades flera gånger till Nobelpriset i litteratur. Fyllda av intryck åker vi den korta sträckan till Köpenhamn. Vi bor på Comfort Hotel Vesterbro. Eftermiddagen fri i Köpenhamn för middag på egen hand

LÖRDAG

frukost

Vi lämnar Köpenhamn och åker över Öresundsbron tillbaka till Sverige. Vi stannar för busskaffe och lunch på restaurang Vätterleden. Återkomst till hemorten på kvällen.


BOKA NU

4 680 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
47  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Helsingborg Loisiania Köpenhamn

Avresa: Torsdag 21 maj

Resdagar: 3

Pris: 4 680kr

Reseledare: Lillemor Norrby

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • två nätter i dubbelrum med d/wc
 • två frukostar, en lunch och en middag
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

  Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

  Frivilliga tillägg

  • Enkelrum 850 kr
  • Reservation av plats i buss 100 kr
  • Avbeställningsskydd 230 kr

  Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

  Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

  Vårt hotell

  Natt 1: Comfort Hotel Helsingborg***

  Gasverksgatan 11, 252 25 Helsingborg

  tel 042-37 19 50

  Natt 2: Comfort Hotel Vesterbro***

    

  tel +45 33 78 80 00