10 april
,
4 dagar

 

Holland Blomsterkarnevalen med flyg - 4 dagar

Amsterdams kanaler, blomsterparken Keukenhof,

Delftporslin, Volendam, Louwman museét

Hollands stora Blomsterkarneval - en två kilometer lång kortege med mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage. Holland kan med rätta kallas Västeuropas blomsterland nummer ett med klimat och odlingsförhållanden gynnsamma för produktion av blommor och lökväxter. De första tulpanerna kom hit på 1500–1600-talen och genom åren har skickliga odlare förädlat växterna och skapat oförglömliga upplevelser av naturens och blommornas mångfald och färger. På våren står lökväxterna i full blom och skapar färgrika, blommande fält omgivna av små kanaler och väderkvarnar. Resan avslutas med ett besök på väldens äldsta veteranbilsamling

ONSDAG

middag

Ankomst med flyg till Amsterdam. Vi åker direkt till Volendam, ett berömt gammalt fiskeläge i provinsen Noord-Holland i Nederländerna. Här finns det fortfarande människor som klär sig i traditionell holländsk dräkt. Här får ni egen tid för lunch och även se denna charmiga by. Vi besöker en ost och träskotillverkaret innan vi åker till vårt hotelll i Hilversum där vi ska bo i tre nätter

TORSDAG

frukost och middag

 Avresa 08.00. Vår i Holland betyder tulpaner, krokus och narcisser.

Vi kör genom de stora blomsterfälten till den stora ­Keukenhofparken. Här finns miljontals blommor, blommande träd och buskar. Tulpanerna kom till Holland från Asiens inre via Turkiet. Tulpanodlingen skapade på 1600-talet enorma förväntningar i Holland, som ledde till ekonomiska spekulationer, vilka i många fall slutade i ekonomisk ruin. Efter vår dag i parken stannar vi till vid lökförsäljarna för möjlighet att köpa med sig något vackert hem. På sena eftermiddagen besöker vi Delft, där vi tittar på porslinstillverkning. Delftporslinet är sedan 1600-talet värdsberömt.

FREDAG

frukost och middag

Dagen börjar med att vår buss hämtar oss och kör intill Amsterdam för att där åka en kanaltur på Amsterdams kanaler. Under turen berättas om stadens historia och sevärdheter. Amsterdam var på 1600-talet världens ekonomiska centrum med en betydelsefull hamn. Vid kanalerna kan vi än idag se dessa vackra hus, som påminner oss om stadens storhet. Eftermiddagen fri för att besöka museer som t.ex. Riksmuseet med konst av många av de holländska mästarna eller kanske Annie Franks hus. På eftermiddagen åker vi till Louwman Museet utanför Den Haag, världens äldsta privata samling av veteranbilar och även den största när det gäller bilar före 1910.

LÖRDAG

frukost

Avresa 08.00. Idag är det viktigt att vara på plats i tid så att vi får en bra plats varifrån vi kan se resans höjdpunkt, det stora blomstertåget Bloemencorso.En cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage passerar. Ett minne för livet – glöm inte kameran! Efter att vi sett alla fantastiska kreationer i de ca två kilometer långa tåget åker vi  till flygplatsen och flyger hem till Arlanda efter våra dagar i Holland.


BOKA NU

8 390 kr
Rum
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

Var vänlig ange följande:
1  st. Platser kvar
Fullbokad, 39
.
Lägg i önskelista

Fullbokad, 39
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Holland Blomsterkarneval 4 dagar

Avresa: onsdag 10 april

Resdagar: 4

Pris: 8 390 kr

Reseledare: Lillemor Norrby

OBS! Sent ändrat Flyg! Då SAS ändrat tidtabellen så kommer vi att flyga hem med ett tidigare flyg. Detta innebär att schemat ändrats lite för att vi ska få med alla punkter.

Detta ingår

  • flyg t/r Arlanda–Amsterdaam inkl. flygskatt
  • tre övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
  • alla transfer och busstransporter enl arrangemang
  • tre frukostar och tre middagar
  • entre  blomsterparken Keukenhof
  • kanaltur i Amsterdam
  • entre Louwman museet
  • reseledares tjänster

Flyg 

10/4 kl. 08.15-10.20 med SK1553 Arlanda-Amsterdam

13/4 kl. 15.05-17.00 med SK558 Amsterdam-Arlanda

Frivilliga tillägg

  • Enkelrum  640 kr
  • Avbeställningsskydd 420 kr

Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Våra hotell

Natt 1–3: Tulip Inn Media Park Hilversum***

Koninginneweg 28 - 30, 1217 LA Hilversum

Tel +31 35 623 2444

Antal rum: 47  Våningar: 3. Hiss: ja.  Läge på orten: Nära Hilversum centrum och nära tågstationen för tåg till Amsterdaam. Övrigt: restaurang, bar, bastu, gym, terrass, fri wifi.

Vår bedömning: god mellanklass  ****