Irland - den gröna ön

Den gröna ön med sin vackra natur och sina vänliga och gästfria invånare, med sin starka känsla för religion och sin gaeliska tradition och nationalkänsla hälsar dig välkommen. Klimatet är milt och växtligheten delvis subtropisk. Upptäck Irland med sina öppna och vänliga människor och sin fascinerande natur.

Landskapet som går i olika nyanser av grönt bjuder på berg, hedar och branta klippor som stupar ner i Atlanten. Vi får uppleva mysiga städer och byar och vi får med oss både kultur och historia. Det blir också tillfälle att prova den inhemska maten, whiskeyn och en eller annan Guinness under vår fina resa.

TISDAG

Avresa från Stockholm-Arlanda till Dublin, busstransfer till vårt hotell Academy Plaza, centralt beläget vid Upper O’Connell Street. Efter vi checkat in tar vi en promenad och bekantar oss med omgivningarna.  Middag på egen hand.

ONSDAG

frukost

Vi inleder dagen med att upptäcka Dublin. Vi börjar med att besöka Guinness Storehouse där vi får se hur den berömda ölen blir till och pröva förstås. Efter lunch kommer vi  tillsammans med lokalguide få en rundtur och se  bl. a. Trinity College med unika Book of Kells, parlamentsbyggnaderna och St Patricks Cathedral. Middag på egen hand.

TORSDAG

frukost och middag

Vi börjar med ett besök på Tullamore D. E. W. destillery. Vi är nu i Midlands, kelternas andliga och historiska hem. Vi reser västerut över ett låglänt område med staden Athlone vid floden Shannon. Floden var en viktig vattenväg vid vikingarnas erövring av västra Irland. Vid flodens utlopp i havet ligger Limerick, Irlands äldsta stad.

Snart ser vi rundtornet och högkorsen vid klostret Clonmacnoise - ett av Irlands mest betydelsefulla kulturella och religiösa centra från tiden 500-1100. Upphåll för att se utställning och klosterområde.

På eftermiddagen kommer vi till Galway - en livlig och charmig kust och hamnstad, som under tidigare epoker var ett viktigt gaeliskt centrum. Här finns ännu ett tydligt spanskt inflytande som resultat av den omfattande sjöfarten under tidigare århundrade. Du finner t ex gatunamn som Spanish Parade och Spanish Arch. Vi bor på Whites hotel Group i Lisdoonarna.

FREDAG

frukost och middag

Vi reser genom det unika landskapet Burren innan vi kommer till magnifika klipporna Cliffs of Moher - platsen lockar årligen tusentals turister och består av klippor som stupar 200 m rätt ner i Atlanten. Från klipporna erbjuds en av Irlands mest berömda utsikter, en klar dag syns såväl Aranöarna som dalarna och bergen i landskapet Connemara. Vidare till Limerick, grundad av danska vikingar och Irlands största köpstad. Här ”föddes” limericken. Efter besök­et här fortsätter vi till Dinglehalvön och fiske- och hamnstaden Dingle - Europas västligaste stad. Här är iriska det gällande språket och oftast står två namn på vägskyltarna. Vi ser massor av får och mängder av långa stengärdsgårdar i denna jordbruksbygd. Härifrån kommer konst och konsthantverk efter äldsta irländska traditioner och spåren av keltisk och kristen tids historia. På återvägen åker vi den vackra vägen runt Slea Head till Tralee , vi bor två nätter på Brandon hotell.

LÖRDAG  

frukost och middag

Idag färdas vi runt Ring of Kerry, en av Irlands mest populära rutter, som går runt halvön Iveragh. Turen går genom ett sceniskt landskap med storslagen natur, vackra vyer ut över havet och genom pittoreska byar. Vi besöker Kerry Bog Village Museum i Glenbeigh som visar hur irländarna levde på 1700-talet och gör även ett stopp i trevliga Killarney innan återresan till Tralee.

SÖNDAG

frukost och middag

Dagens etapp tar oss genom ett grönt och bördigt landskap. Helt olika de magra ljunghedar och torvmossar vi sett tidigare under vår resa. Vårt första uppehåll blir Blarney woollen mills för shopping av typiska irländska produkter. Även tillfälle till en god lunch. Snart är vi i Cork, republikens andra stad och viktig hamnstad. Grannstad är Cobh, den stora emigrant hamnen från Irland under 1800-tal­ets andra hälft. St Declan´s Cathed­ral, Ardmore, från 1100-talet, med skulpturer och ett 30 m högt imponerande rundtorn. Platsen är ansedd för att vara en av de första kristna bosättningarna på Irland och skapad under perioden 350-450 e.Kr. Vi kör efter kusten via Waterford - gamla vikingabosättningen Vadrefjord från 914. Staden är bl a känd för sin glastillverkning -På kvällen kommer vi till Kilkenny - staden domineras av den stora borgen från 1200-talet. Staden anses vara Irlands vackraste inlandsstad. Vi bor centralt. Här finns många intressanta pubar - ofta med någon form av irländsk musik.  Vi bor på The Kilford Arms Hotel.

MÅNDAG

frukost

Hemresedag. Transfer till Dublin Airport och flyg till  Arlanda


BOKA NU

12 220 kr
Rum
Bussplacering
Avbeställningsskydd
Anslutning till arland t o r

Var vänlig ange följande:
46  st. Platser kvar
Stängd, Ring så kanske vi kan ordna några platser till...
.
Lägg i önskelista

Stängd, Ring så kanske vi kan ordna några platser till...
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Irland - den gröna ön

Avresa: Tisdag 13 oktober

Resdagar: 7

Priset avser avresa från Arlanda.

Pris: 12 220 kr 

Reseledare: Terese Eriksson

Detta ingår

 • flyg med SAS från Arlanda-Dublin t.o.r.
 • alla busstransporter enligt arrangemang på Irland.
 • sju övernattningar i 2-b rum m d/wc
 • sex frukost och fyra middag
 • stadsrundtur med lokalguide i Dublin
 • visning och Whiskeyprovning på Tullamore Dew Whiskey
 • visning och besök på Guinnes Storehouse
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  2 790 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 610 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta 280 kr

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Våra hotell

Natt 1-2: Academy Plaza Hotel***

10-14 Findlater Place, off Upper O’Connell Street, Rotunda, Dublin 1   tel +353 1 878 0666

Natt 3: Whites Hotel Group, Lisdoonarna

(Vi får reda på vilket av deras hotell vi kommer att bo på en månad innan avresa)

Natt 4-5: Brandon hotell

Prince's St, Tralee, Co. Kerry, Irland tel: +353 66 712 3333

Natt 6: The Kilford Arms Hotel

John Street, Gardens, Kilkenny, Irland tel: +353 56 776 1018