Kommande resor 2020

23 sept onsdag 8 d. Spanien  Costa Brava

27 september söndag 8 d Kroatien

29 september tisdag 8 d Montenegro

1 okt  torsdag 8 d. Sicilien med Eoliska Öarna ”nytt upplägg”

17 okt lördag 15 d Almunecar

Alla resor kommer ut på hemsidan snarast. Katalogen kommer i brevlådan från 2 September. Det går att beställa information om enskilda resor via mail eller telefon. Ring för mer information.

KOMMER HÖSTEN 2020 Förboka/anmäl intresse

Kroatien 8 dagar 26/9 - 2020

Välkommen till Istrien, Kroatiska halvön vid Adriatiska Havet. Här finns det mesta du kan önska dig på en behaglig semesterresa med bad avkoppling och utflykter. Naturupplev­elser, god mat och dryck, historiska sevärdheter och inte minst ett behagligt klimat. Här finns de strandnära hotellen med pool, serveringar och service. Medeltida stadskärnor, kristallklart badvatten.

Vi kommer att bo på samma hotell under hela resan och den som vill har möjlighet att följa med på olika intressanta utflykter.

Vi bor på https://www.aminess.com/en/aminess-maestral-hotel, Novigrad, ett strandnära hotell.

Planerad resa är den 27 september • 8 dagar • Halvpension • Pris ej fastställt

Almunecar 15 dagar 17/10 - 2020

Almunecar har varit  bebott i tiotusentals år, men det var Fenicierna som startade handelsplatser på spanska kusten. Tillsammans med Cartagena, Malaga och Cádiz är Almuñécar de äldsta handelsstäderna.

Almuñécar är en levande stad. En riktigt genuin stad med en gammal stadsdel. Snälla människor och bra atmosfär. En trygg liten stad med många härliga och fina traditioner. Här finns många nationaliteter och alla lever i fred och harmoni och tar hänsyn till varandra. Turister tar seden dit de kommer. En genuin spansk stad.  Denna del av solkusten kallas Costa Tropical, då klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här.

Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I fjärran finns flera bergskedjor, bland annat Sierra Nevada. Medeltemperaturen varierar mellan 18ºC vintertid och 32ºC sommartid.

Vi bor på strandnära Hotel SPA Almunecar Playa**** med gångavstånd intill centrum.

Planerad resa är den 17 oktober • 15 dagar • Halvpension •  Pris ej fastställt

Montenegro 8 dagar 29/9 - 2020

Montenegro är kanske inte lika känt som grannlandet Kroatien än, men landet påminner mycket om grannen. Här finns allt man kan tänka sig, god traditionell mat, fantastisk natur med höga berg o. djupa dalar, fina nationalparker och stränder med kristallklart vatten.

Vi kommer att bo på samma hotell under hela resan och den som vill har möjlighet att följa med på olika intressanta utflykter.

Vi bor på Hunguset Hotel Sun Resort****, ett strandnära hotell.

Planerad resa är den 29 september • 8 dagar • Halvpension • Pris ej fastställt

Bremen Freimarkt 5 dagar 29/10 - 2020

Bremer Freimarkt är en av Tysklands stora folkfester. Varje år sedan 1035 har denna fest ägt rum. Det startade med att kejsaren gav ärkebiskopen i Bremen rätt att ordna en ”marknad” i staden. I och med detta föddes Bremer Freimarkt - Oktoberfest i Bremen.

Idag har kommers bytts mot feststämning - mat, musik, sång och dryck. Under de två sista veckorna i oktober varje år sätter denna tillställning sin prägel på staden.  I Bremen är ”Altstadt”, den tidigare hantverkargatan Böttcherstrasse och de fint restaurerade gamla stadsdelarna. Här hittar vi hantverkare, guld- och silversmeder, små restauranger och boutiquer. 

Ett besök på festivalområdet Bürgerweide och Bremer Freimarkt hör till. Här finner du musiken, ölet, feststämningen, karusellerna och maten!

Vi  åker med Stena Line Göteborg-Kiel och bor två nätter på Radisson Blu Hotel, Bremen i gamla stan

Resa den 29 oktober • 5 dagar • Halvpension • Pris 5 990 kr • Går att boka!

PEKING 8 dagar - 25/10 - 2020

Följ med på en spännande resa till Kinas huvudstad Peking som har en tusenårig historia. Här bor idag ca 24 miljoner invånare. Staden växer i snabb takt och bjuder på en blandning av gammalt och modernt.

Under dagarna här får vi uppleva många berömda sevärdheter som exempelvis Kinesiska Muren, Den Förbjudna staden, Himmelska Fridens Torg, Sommarpalatset m. m. Vi besöker också någon av de många marknaderna där man kan fynda bland de många butikerna. Här finns ett enormt utbud av såväl kinesiskt hantverk, siden, pärlor, te som kläder klockor, skor m. m.

När man beskriver Peking gör man det gärna genom att räkna upp den väldiga stadens alla sevärdheter. Det är inte underligt eftersom några av världens absolut främsta sevärdheter finns just här. Flera av dem finns med på UNESCO:s världsarvslista. Bli imponerad och fascinerad av deras storslagenhet !

Planerad resa är den 23 oktober • 8 dagar • Helpension • Svensktalande Lokalguide • Reseledare från Nordsydresor •  Pris ej fastställt.

 

Anmäl gärna intresse till någon eller några av resorna genom att fylla i formuläret nedan. Skriv vilken resa det gäller samt vilka som vill åka.


BOKA NU

0 kr

Var vänlig ange följande:
9982  st. Platser kvar
Finns ej i lagret
.
Lägg i önskelista

Finns ej i lagret
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.