Lübeck - 4 dagar

En vårresa till fantastiska staden Lübeck. Vi kommer att ha tid att gå i staden, åka med på en dagtur till svensbekanta staden Wismar och såklart shoppa på Citti Markt.

Lübeck centrum som är belägen innanför vallgaven är mycket orörd och där finns många gamla medeltida byggnader.  Vi bor på Holiday Inn Lübeck utanför Burgtor och det tar ca 15-17 min att gå ner till Lübecks innerstad. På kvällen erbjuder Lübeck ett stort utbud av gemytliga restauranger och serveringar.

FREDAG

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Paus för lunch på motell Lagan. Kaffepauser efter vägen. Resan fortsätter genom Sverige, vi åker över Öresundsbron till Danmark och vidare ner till Rödby Havn för färjeöverfart till Puttgarden, ­vi kommer till vårt hotell Holiday Inn Lübeck omkring kl 21.00.

LÖRDAG

frukost

Dagen börjar med att besöka och göra förmånliga inköp på stormarknaderna Citti Park och Aldi. Efter detta åker vi tillbaka till Lübeck centrum och parkerar vår buss. Reseledaren tar er med på en kort promenad genom stadens centrum. Här finns de stora varuhusen med hela sitt utbud av intressanta varor. Breite Strasse är den stora gågatan, där de stora affärerna liksom varuhuset Karstadt finns. Här ligger Café Niederegger, där du kan köpa den berömda marsipanen och njuta av en kopp kaffe och en god marsipantårta. Ett besök här är ett ”måste”! Här finns även många intressanta sevärdheter, som t.ex. Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus och stora torget ”Markt”. På kvällen lockar säkert någon av Lübecks trevliga restauranger till ett besök.

SÖNDAG

frukost

Idag beger vi oss till Wismar, staden som under närmare 270 år var under svensk flagga. Dock så pantsattes staden i hundra år och svegie löste aldrig tillbaka panten. 20 augusti varje år firas återtagandet av staden med något som kallas Schwedenfest. Efter lunch åker vi tillbaka till Lübeck

MÅNDAG

frukost

Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. I Köpenhamn åker vi via Öresundsbron tillbaka mot ­Sverige. Paus för sen lunch på motell Lagan. Återkomst till hemorten på kvällen.


BOKA NU

4 250 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
42  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Lübeck - 4 dagar

Avresa: Fredag 8 maj

Resdagar: 4

Pris: 4 250kr

Reseledare: Terese Eriksson

Detta ingår

  • resa i helturistbuss från påstigningsort
  • två nätter i dubbelrum med d/wc
  • två frukostar
  • färjekostnader, broavgifter, vägskatter

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

  • Enkelrum 950 kr
  • Reservation av plats i buss 100 kr
  • Avbeställningsskydd 210 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Vårt hotell

Natt 1–3: Holiday Inn Lübeck****

Travemünder Allé 3, D-23568 Lübeck

Tel +49 451 37060

Antal rum: 158 med bad/dusch, wc, Våningar: 5.

Hiss: ja. Läge på orten: utanför Burgtor i anslutning till Lübecks innerstad. 10 min gångväg till Markt - torget.

Spa, pool och fitnesavd. för hotellets gäster.

Vår bedömning: hög klass, *****