18 juni
,
8 dagar

Midnattssol - Lofoten, Lappland

Östersund Lofoten Narvik Jukkasjärvi Ishotellet

Lofoten är Nordnorge från sin mest äventyrliga sida. Höga fjäll som sträcker sig ut mot havet, fjordar mellan de mest fantastiska bergsklippor, ljusa stränder och gröna marker. Under knappt två månader lyser midnattsolen i väster. Följ med till Norges kanske mest fascinerande landskap. Lofoten är en grupp av öar som har fått sitt namn för att det liknar tassen på ett lodjur. Under resan kommer vi bland annat att besöka Silvermuseet i Arjeplog, Saltstraumen med sitt kraftiga tidvatten, Bodö, Fiskelägeret i Nusfjord, Lofotsmuseet och lofotsakvariet. Efter dagarna ute på Lofoten åker vi via Riksgänsen, Abisko till Kiruna där vi besöker Jukkasjärvi Ishotell. På väg från Kiruna stannar vi till i Jokkmokk, och Jokkmokks Tenn innan vi åker vidare söderut till björkarnas stad, Umeå.

TORSDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen genom Mälardalen och Uppland.  Vidare utefter kusten förbi Gävle. Vi lämnar kusten och åker via Hälsingland  till Jämtland och ”storsjöbygden”. Ankomst till Östersund och Vårt ”Hotell Östersund” på Prästgatan - stadens stora affärsgata. Gemensam middag på hotellet.

FREDAG midsommarafton

frukost och middag

Vi åker inlandsvägen via Strömsund och Dorotea till Vilhelmina, här vi gör lunchuppehåll. Besök på Sameslöjdgalleriet och sameslöjdaren Sven Åke Risfjälls utställning och försäljning av traditionellt sydsamiska produkter. Ankomst till Arvidsjaur och vårt hotell Laponia 17.00 (450 km)

LÖRDAG midsommardagen

frukost och middag

Vi lämnar Arvidsjaur och far mot Arjeplog och dagens första stopp Silvermuseet. Där får vi en inblick i ortens, samernas och nybyggarnas historia. Museet skapades av Einar Wallquist, som under fyrtio år var provinsialläkare i Arjeplog. Vi åker vidare mot Norge, stopp för lunch i Vuoggatjålme, vid foten av fjällvärden. Efter lunch åker vi mot Bodö. Vägen vi åker på kallas Silvervägen. Namnet syftar på de transporter av silvermalm och blymalm som gick från Nasafjäll silververk (1635–1659 och 1770–1810)

till en hamn vid Bottenviken. Oftast var det Piteå eller Kåge som användes som uthamn. Malmen transporterades vintertid över främst sjöar och myrar av samer med rendragna ackjor. Innan vi kommer fram till Bodö stannar vi till vid Saltstraumen, världens starkaste malström - ett naturfenomen som skapas av tidvattnet och dess olika nivåer! Ankomst hotell Scandic Havet ca 18.00 Sevärt här är bl a Bodö Domkyrka med känd glasmålning. Så här långt norrut går solen aldrig ner under sommarnätterna. Här kan du beundra midnattssolen från 3 juni till 8 juli.

SÖNDAG

frukost och middag

Idag blir det tidig revelj. Vår färja över avgår 07.30, vi får med oss vår frukost till färjan som tar oss till  Mosknes på Lofoten. Nu väntar en tvådagarsvistelse bland Lofotenöarna och huvudorten Svolvaer. Lofotens centralort är administrationscentrum i Vågan kommun i Nordland , känd som ”huvudstad” på Lofoten. Idag njuter vi av den yttre delen av Lofotenöarna, Vi upplever bl a Nusfjord med sina fiskebodar och lanthandel. Fiskeläget Henningsvaer - byggt på en mängd öar. Glöm inte kameran! Vi bor på Thon Hotel Lofoten

MÅNDAG  

frukost och middag

Avresa 08.00. Idag använder vi förmiddagen på Lofotmuseet och Lofotsakvariet. Efter lunch lämnar vi Svolvaer och åker på vackra vägar mot Narvk-staden, som är utlastningshamn för malmbanan från Kiruna. Övernattning Scandic Hotel Narvik, från vars skybar på 16:e våningen du kan se Midnattsolen om vädret är gynnsamt.

TISDAG

frukost, lunch och middag

Avresa 08.00.

Vi lämnar nu Narvik och passerar snart Riksgränsen, vi kommer till Abisko nationalpark. Här finner du den fjällbjörksklädda Abiskodalen och det vackra och lättillgängliga fjället Njullá, mest känt för sin blomsterrikedom. Färden går vidare mot Kiruna och kommer till Jukkasjärvi. Vi börjar med lunch innan visning av Jukkasjärvi Ishotell. Efter visningen gör vi ett kort stopp vid Jukkasjärvi kyrka vi åker in till Kiruna - Staden som flyttar. Vi bor på Scandic Ferrum.

ONSDAG

frukost

Avresa 08.00.Vi lämnar Kiruna och börjar vår färd söderut. Vårt första stopp blir Jokkmokks Tenn efter tidig lunch åker vi vidare mot piteå där vi kommer ut på E4 an och sista biten till Umeå där vi bor på Scandic Plaza

TORSDAG 

frukost

Avresa 08.00. Vi kör söderut på E4, vi stannar för busskaffe vid Höga Kusten Bron. Sundsvall och Gävle passeras. Lunch­uppehåll efter vägen. Åter till hemorten framåt kvällningen.


BOKA NU

10 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
4  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Midnattssol - Lofoten, Lappland

Avresa: torsdag 18 juni

Resdagar: 8

Pris: 10 990kr

Reseledare: Terese Eriksson

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsorten
 • sju övernattningar i 2-b rum m d/wc
 • sju frukostar, och sex middagar
 • besök visning och entre Silvermuseet i Arjeplog
 • besök och entre Lofotsakvariet och Lofotsmuseet
 • Besök och entre Nussfjord och torrfiskmuseet i Å
 • lunch vid  Icehotel Jukkasjärvi
 • besök visning Icehotel Jukkasjärvi
 • besök tennmuseet i Jokkmokk
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader och vägavgifter
 • reseledare

fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 2 850 kr-Fullbokat
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 550 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Våra hotell

Natt 1: Hotel Östersund

mer info kommer...

Natt 2: Hotell Laponia***

Storgatan 45, 93333 Arvidsjaur Tel 0960-55500 Antal rum: 115 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 3.

Hiss: ja. Läge på orten: centralt, lokal trafik.

Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: frukostbuffé, restaurang, bar, pool, bastu.

Vår bedömning: hög klass, ******

Natt 3: Scandic Havet Bodö****

Tollbugaten 5 N-8006 Bodø Tel +47 75 50 38 00 Antal rum: 234 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 14.

Hiss: ja. Läge på orten: Fantastiskt läge i Bodö centrum. Särskilda handikapprum: ja.

Övrigt: Nybyggt hotell 2014 mitt i centrum, med utsikt över norska kusten och fjällen, restaurang och bar

Vår bedömning: hög klass, ******

Natt 4: Thon Hotel Lofoten****

Torget, N-8300 Svolvær

Tel +47 76 04 90 00

Antal rum: 190 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 9. Hiss: ja. Läge på orten: Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk vid hamnen i anslutning till Lofoten Kulturhus. Mitt i hjärtat av Lofoten. Gångavstånd till alla attraktionerna i Svolvær. Särskilda handikapprum: ja.

Övrigt: restaurang och bar

Vår bedömning: hög klass, *****

Natt 5: Scandic Narvik****

Kongensgate 33 N-8505 Narvik

Tel +47 76 96 48 00

Antal rum: 150 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 16. Hiss: ja. Läge på orten: Narviks centrum. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: Nytt hotell mitt i centrum, restaurang och skybar på 16:e våningen.

Vår bedömning: hög klass, *****

Natt 6:  Hotell Scandic Ferrum***

Lars Janssonsgatan 15, 981 31 Kiruna

Tel: 0980 39 86 00

Antal rum: 169 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 4. Hiss: ja. Läge på orten: i centrum. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: restaurang och bar, bastu.

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 7:  Hotell Scandic Plaza ***

Storgatan 40, 903 04 Umeå Tel 090 - 177000 Antal rum: 198 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 14. Hiss: ja. Läge på orten: centralt beläget. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: restaurang, bastu.

Vår bedömning: god mellanklass, ****