Normandie & Bretagne

LIEGE CAEN SAINT-MALO JERSEY

Normandie och Bretagne bjuder på vacker natur. Havet som närmaste granne med dramatiskt tidvatten, klippor och stränder. Här finns många sevärdhetersom till exempel klostret på ön Mont St Michel, Bayeux med sin tapet, ön Jersey och Invasionskustens välbevarade miljöer från striderna 1944.

Normandie och Bretagne är grannar och skillnaden mellan den är påtaglig både när det gäller historia, kultur och natur. På de milslånga tidvattenstränderna vid Normandiekusten förändras strandlinjen oupphörligen av det ständigt sjunkande och stigande havet, på samma sätt som vid Bretagnes dramatiska klippkuster.

TISDAG

middag inkl dryck

Avresa på morgonen från påstigningsorten. Lunch­uppehåll på rest. Vätterleden. Vidare genom Småland till Skåne och Trelleborg där TT-lines fartyg väntar på oss. Buffemiddag inkl dryck och övernattning ombord.

ONSDAG

frukost och middag

Vi anländer i Trawemünde 07.30 Vi  färdas genom nordtyskland och västerut mot Bremen och vidare mot Münster där vi stannar för lunch. Vi åker dom sista milen och kommer till den gamla anrika staden Liege. Här vi bor en natt. Här ska ni passa på att ta en tur inne i staden och  kanske pröva en av dom berömda Trapistölen.

TORSDAG

frukost och middag

Vi börjar dagen med att åka till ett Abbaye du Val-Dieu. Detta är ett kloster som äver brygger och säljer Klosteröl. Här får vi en visning samt provsmakning av deras öl. Färden fortsätter mot Caen. På eftermiddagen stannar vi hos Calvadosproducenten Cristian Druoin. Här får vi se hur det går till att förädla äpplen till drycken Calvados. Vi fortsätter sista biten in till Caen, här vi bor två nätter.

FREDAG

frukost

Avresa 08.30.  Utflyktsdag kring temat Dagen D 6 juni 1944.

Vi lämnar Caen och börjar dagen med ett besök på invasionsstränderna i Arromanches les Bains, museet som berättar om den konstgjorda hamnen,

Lunchuppehåll i Bayeux - tillfälle att se den berömda Bayeux-vävnaden som berättar om Normandernas invasion av England 1066 och slaget vid Hastings. Eftermiddagen fortsätter vi ser bland annat Amerikanska kyrkogården, och Omaha beach. Dagens rundtur avslutas vid berömda Pegasus Brigde, med det första ”befriade” värdshuset i Normandie juni 1944!!

Åter till Caen och middag på egen hand. Här rekomenderas att äta något från havet, t.ex. musslor.

LÖRDAG

frukost och Middag

Idag lämnar vi Normandie och fortsätter västerut till St Malo. På vägen dit kommer vi att besöka Mount saint Michel som  blivit kallat en av Frankrikes mest betagande syner. Här bosatte  år 966 en grupp benediktinermunkar på ön och innan millennieskiftet uppfördes en kyrka. Under 1000-talet uppfördes en romansk klosterkyrka och ett kloster som senare byggdes ut. Efter en donation från kung Filip II August under 1200-talet byggdes ytterligare sektioner, tre våningar höga i gotisk stil. Vi åker sista biten till vårt hotell i Saint Malo, hotellet ligger centralt innanför ringmuren. Här bor vi 3 nätter

SÖNDAG

frukost

Utflyktsdag Jersey

Vi åker med snabbfärja till brittiska ön Jersey i Engelska kanalen. Vår båt avgår 08.00. Vid ankomst möter ett lokalt bussbolag oss och guidar oss runt på ön. Guidningen sker på engelska, men din reseledare hjälper till med språket. Lunch ingår i utflykten. Åter i St Malo ca 20.30. (990 kr inkl lunch)

MÅNDAG

frukost

Utflykt Ostronprovning

Vi reser till Concale där vi besöker en ostronodling och får en guidad tur med provsmakning av olika ostron tot 6 st, samt ett glas vin. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter i St Malo. Staden är helt omgiven av fästningsvallar, varifrån utsikten är strålande över Smaragdkusten. Men se upp för tidvattnet, som varierar upp till 13 meter!

TISDAG

frukost

Idag lämnar vi Bretange och åker mot Paris. Lunch längs vägen och på eftermiddagen kommer vi till Claude Monets Trädgårdar här får ni möjlighet att gå i en fantasktisk trädgård samt se lite om Clauds liv på intilliggande museum.

Flyg hem på kvällen till Arlanda. Här väntar vår anslutningsbuss på oss för att ta oss hem.

 

D-dagen genomfördes i två faser. Det första skedet utgjordes av en luftburen. I invasionens andra skede som påbörjades senare samma natt, skeppade 5000 fartyg över drygt 150 000 soldater på bara 24 timmar.

På morgonen den 6 juni var landstigningen i Normandie i full gång på fem franska stränder. De amerikanska, engelska och kanadensiska soldaterna mötte ett häftigt motstånd. Men det utspridda och klent bemannade tyska försvaret räckte inte till. Tyskarna kunde inte kasta de anfallande tillbaka.

Landstigningen i Normandie innebar att de allierade i fortsättningen kunde angripa Tyskland från två håll vilket beseglade Nazitysklands öde och förkortade andra världskriget.

Saint-Malo ligger vid Engelska kanalen i Bretagne, nära gränsen till Normandie. Här finns Europas häftigaste tidvatten och skillnaden mellan hög- och lågvatten kan vara så stor som 13 meter. När vi är här når vattnet aldrig ens upp till ringmurens bas men populära tavlor till försäljning visar hur vågorna, när tidvattnet och vädret är som mest extremt, slår in över muren. Och tidvattnet rör sig snabbt ut och snabbt in. Det gäller att vara uppmärksam så att du inte blir fast på någon av de öar som du kan promenera till vid lågvatten.


BOKA NU

12 490 kr
Rum
Utflykt ▲ Jersey inkl lunch och sightseing
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
46  st. Platser kvar
Fullbokad, 48
.
Lägg i önskelista

Fullbokad, 48
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Normandie & Bretagne

Avresa: tisdag 7 maj

Resdagar: 8

Pris:  12 490 kr

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • busstransfer Arlanda till er anslutningsort
 • en övernattning ombord TT-line Trelleborg-Travemünde Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar
 • sex övernattningar i 2-b rum d/wc
 • sju frukostar & fyra middagar
 • besök på klosterbryggeri Abbaye dy Va-Dieu
 • heldagsutflykt D-dagen med lokalguide(eng)
 • besök och provning av ostron
 • entre på Claude Monets trädgård
 • hemresa med flyg från Paris-Arlanda med SAS
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från: Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum och enkelhytt 2380 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 620 kr

Utflykter

 • Utflykt Jersey ink sightseeing och lunch 990 kr

 

Pass eller nationellt id-kort ska medföras.

Avrese- och hemkomsttider meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes.

Flyg

med SAS, avgångstider ännu ej fastställt.

OBS! Vi reser med båt & flyg. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

 

Våra hotell

Natt 1: Ombord TT-line Trelleborg-Travemünde

Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar

Natt 2: Ramada Plaza Liege City center***

Quai St Léonard 36, 4000 Liège Tel+32 4 228 81 11

Antal rum: 149, med bad/dusch, wc, Hiss ja

På hotellet finns: Restaurang bar, takterrass, fri wifi

Läge på orten: centralt nära Liege centrum

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 3-4: Inter Hotel de France***

10 Rue de la Gare, 14000 Caen Tel: +33 2 31 52 16 99

Antal rum: 47, med bad/dusch, wc, Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: i centrum, max 20 min promenad till alla stora besöksmål . Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: bar, WiFi

Vår bedömning: god mellanklass, ****

Natt 5-7-:Hotel Catier***

13 Rue Saint-Vincent, 35400 Saint-Malo

Tel.: +33 2 99 56 30 00

Antal rum: 38, med bad/dusch, wc, TV, Air Condition. Rummen kan variera i storlek och utformning. Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: I centrum, innanför stadsmuren, Övrigt: mycket små affärer och serveringar fri wifi, SPA

 Särskilda handikapprum: nej.

Vår bedömning: god mellanklass, ****