2 maj
,
8 dagar

Normandie med Brygge

Brygge brukar kallas för en sagostad, staden som glömdes bort när andra städer blev viktiga för handeln. Idag kan vi därför se en Medeltidsstad som är i princip oberörd och den medeltida stadskärnan finns var du än tittar. Vi kommer både att få uppleva, äta och dricka det som kännetecknar Brygge.

Färden går vidare mot Normandie som bjuder på vacker natur. Havet som närmaste granne med dramatiska tidvatten, klippor och stränder. Invasionskustens välbevarade miljöer från striderna 1944. Här känner du hur stor uppoffring denna dag, dagen-D verkligen var.

LÖRDAG

Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Arboga. Örebro och Askersund passeras. Lunchuppehåll på restaurang Lagan. Vidare söderut via Helsingborg-Helsingör till Danmark. Färja från Danmark till Tyskland, vi anländer Leonardo hotel Hamburg Stillhorn**** på sen kväll.

SÖNDAG

frukost och middag

Avresa 08.00. Vi  färdas genom nordtyskland och västerut, Bremen, Münster och Antverpen passeras på väg mot dagens mål, Brygge. Den medeltida stadskärnan blev år 2000 upptagen på Unescos världsarvslista. På det stora torget Markt reser sig det ståtliga, åttkantiga och 83 meter höga klocktornet från 1432. Vårt Hotell Martin´s*** ligger strax intill och här bor vi två nätter. På kvällen ska vi besöka ett ölbryggeri med restaurang, De Halve Maan. Här får vi en trerätters middag samt möjlighet att dricka deras egna öl. Här började det bryggas öl redan 1564.(650 km)

MÅNDAG

frukost

Efter frukost börjar vi dagen med att åka en kanalbåtstur i  trånga kanalerna runt dom mysiga kvartern. På eftermiddagen besöker vi Choco-Story. Här får vi en guidad tur och ser hur Belgisk choklad görs. Middag på egen hand.

TISDAG

frukost

Efter frukost lämnar vi Brygge och far vidare mot Caen. Vi följer kusten och passerar Dunkerque och Calais vidare till Le Havre. Här korsar vi floden Seine över den mäktiga bron ”Pont de Normandie” och vi kommer till vackra hamnstaden Honfleur. Staden är från 1000-talet och bjuder på vackra kullerstensgator, korsvirkeshus och skifferfasader.  Färden fortsätter mot Caen. På eftermiddagen stannar vi hos Calvadosproducenten Cristian Druoin. Här får vi se hur det går till att förädla äpplen till drycken Calvados. Vi fortsätter sista biten in till Caen, här vi bor två nätter på Hôtel The Orginals Caen de France. (460km)

ONSDAG        

frukost

utflyktsdag Dagen-D

Avresa 08.30.  Utflyktsdag kring temat Dagen D 6 juni 1944. Dagen börjar med ett besök på invasionsstränderna i Arromanches les Bains, museet som berättar om den konstgjorda hamnen, Amerikanska kyrkogården, och Omaha beach. Dagens rundtur avslutas vid berömda Pegasus Brigde, med det första ”befriade” värdshuset i Normandie juni 1944!! Åter till Caen och middag på egen hand. Här rekomenderas att äta något från havet, t.ex. musslor (390 Kr)

TORSDAG

frukost och middag

Idag lämnar vi Normandie. Vi färdas åter mot Belgien och dagens mål är Liege.  Dagen första mål är Chimay. I chimay tillverkas ett av Belgiens mer kända öl, här får vi en guidad tur samt provsmakning. Färden går vidare till Liege och vårt hotell Ramada Plaza Liege City Center****. Liege är en stad med anor sedan 500 talet och Svenska industrins fader, Louis de Geer kommer härifrån.(520km)

FREDAG

frukost och middag

Efter frukost går färden vidare genom Belgien och in i Tyskland Lunchstopp längs vägen och vi kommer till Lübeck på kvällen. Vi bor på trevliga Park inn by Radisson Lübeck****. (580 km)

LÖRDAG

frukost

Avresa 07.30. Färja Puttgarden–Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn, färja Helsingör-Helsingborg och gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan. Åter till hemorten på kvällen. 


BOKA NU

10 660 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd
Utflykt Dagen D

Var vänlig ange följande:
44  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Normandie med Brygge, 8 dagar

Avresa: lördag 2 maj

Resdagar: 8

Pris: 10 660 kr

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • sju nätter i dubbelrum med d/wc
 • sju frukostar och tre middagar (varav en på De Halve Maan)
 • kanaltur Brygge
 • guidad tur på Choco-Story
 • visning och provsmakning på Christian Droin Calvados
 • besök och rundtur på Espace Chimay ölproducent
 • färjekostnader, broavgift, vägskatter
 • reseledares tjänster
 • Fri anslutning från: Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 3300 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 530 kr
Utflykter
 • Dagen D, heldag 390 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Våra hotell

Hotellfakta kommer...