16 maj
,
3 dagar

Oslo 17 maj firande

Visning av Lars Lerins Sandgrund

 

Följ med till vårt grannland i väster och upplev ett äkta nationaldagsfirande den 17 maj. ”Karl Johan” från slottet till Stortingsbyggnaden är full av glada Oslobor!

Upplev paraden med orkestrar, ”barnetåg” med pojkar och flickor i folkdräkter och åskådare, som viftar med flaggor och jublar! Vi erbjuder er en tredagars resa. Vårt besök i Oslo omfattar även Aker brygge, Wiegelandsparken, Holmenkollen och Bygdöya med Vikingamuseet och FRAM-museet. På vägen hem från Oslo gör vi ett uppehåll i Karlstad och besöker Lars Lerins utställning på Sandgrund.

TORSDAG

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Vi reser västerut förbi Örebro mot Karlstad.

Lunchpaus i Töcksfors. Resan går genom Värmland till Örje där gränsen passeras. Oslofjorden blir snart synlig och vi är snart i Oslo. Vid ankomst gör vi en stadsrundtur innan vi kommer till vårt hotell. Vi bor på  Comfort Hotel Carl Johan, beläget mitt i centrum. På kvällen tar reseledaren dig med på en promenad i hamnen och Aker Brygge - sevärt och med många serveringar.

FREDAG 17:e MAJ

frukost

Idag firar vi Norges Nationaldag. Vårt hotell ligger nära ”Karl Johan” så vi promenerar dit. Festligheterna pågår under förmiddag till strax efter lunch. Nationaldagen firas den 17 maj på grund av att norrmännen år 1814 antog en egen grundlag vid riksdagen i Eidsvold. Att klä sig fint på nationaldagen är viktigt och det är inte ovanligt att man plockar fram sin folkdräkt dagen till ära. Folkdräkterna är färgglada och pryds ofta med släktens silverspännen.

 Nationaldagen är barnens högtid. I skolorna förbereder sig eleverna långt i förväg. Det största firandet äger rum i Oslo där barn och ungdomar med norska flaggor i hand tågar längs Karl Johan till glad musik och hurrarop. Målet är kungliga slottet där kungafamiljen står och vinkar från balkongen.

På eftermiddag har du möjlighet att besöka museerna på Bygdöy: Vikingaskeppsmuseet och Nansens polarforskningsfartyg FRAM (Entréavgift: ca 100 NOK/person/museum) Om du vill kan du åka båt tillbaka!

LÖRDAG

frukost

Avresa 08.00. Detta är resans sista dag och vi reser hemåt. Via Kongsvinger, gränsen och Morokulien är vi snart i Charlottenberg, där vi gör lunchuppehåll. Nu är vi i Värmland. På avstånd ser vi Brunskogs kyrka känd från ­Gustav Frödings dikter.

Lunchuppehåll i Karlstad och guidad visning på Lars Lerins utställning på Sandgrund.

Frödings Alsters herrgård liksom ­Bofors passeras innan vi kommer till Örebro. Vidare mot Mälardalen. Återkomst till hemorten på kvällen.


BOKA NU

2 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
4  st. Platser kvar
Fullbokad,48
.
Lägg i önskelista

Fullbokad,48
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Avresa: torsdag 16 maj

Resdagar: 3

Pris: 2 990 kr 

Reseledare: Lillemor Norrby

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • två nätter i dubbelrum med d/wc
 • två frukostar
 • guidad rundtur i Oslo
 • guidad visning av Lars Lerins utställning Sandgrund i Karlstad
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från: Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  830 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 150 kr

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Vårt hotell

Natt 1-2: Comfort hotel Karl Johan***

Karl Johans gate 12, 0152 Oslo.Tel+47 23 01 03 50

antal rum: 181 antal våningar 6. Läge på orten: Centralt på Karl Johan bervid Oslo Domkyrka . Övrigt: Restaurang och  bar, fri wifi.

Vår bedömning: God medelklass ****