Oslo 17 maj firande

Med DFDS kryssning Köpenhamn

Följ med till vårt grannland i väster och upplev ett äkta nationaldagsfirande den 17 maj. ”Karl Johan” från slottet till Stortingsbyggnaden är full av glada Oslobor!

Upplev paraden med orkestrar, ”barnetåg” med pojkar och flickor i folkdräkter och åskådare, som viftar med flaggor och jublar!  Vi passar på att även åka en liten kryssning till Köpenhamn och får insupa lite dansk gästfrihet. 

MÅNDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Vi reser västerut förbi Örebro mot Karlstad. Lunchpaus i Töcksfors. Resan går genom Värmland till Örje där gränsen passeras. Oslofjorden blir snart synlig och vi är snart i Oslo. Vi åker en kort rundtur i staden innan vi beger oss till hamnen där vårt fartyg väntar på oss. Efter att vi fått våra hytter väntar en härlig buffémiddag ombord. Ombord på båten finns olika barer, nattklubb med dansgolv och ett härligt wellnessområde med bubbelpooler och spa. Upplev den härliga stämningen ombord.

TISDAG

frukost och middag

Båten lägger till i Köpenhamns frihamn (nära Østerbro). Vår egen buss tar oss med på en stadsrundtur i Köpenhamn tillsammans med vår lokala guide. Till lunch kanske ett smörrebröd ska testas. Under eftermiddagen hinner vi också med en skön promenad på Ströget eller kanske nyhavn innan vi återvänder till vårt fartyg, middag ombord innan det blir lite underhållning och dans.

ONSDAG 17:e MAJ

frukost och middag

Vi kommer iland i Oslo och idag firar vi Norges Nationaldag. Allt firande är i centrala delarna vid ”Karl Johan” så vi promenerar dit. Festligheterna pågår under förmiddag till strax efter lunch. Nationaldagen firas den 17 maj på grund av att norrmännen år 1814 antog en egen grundlag vid riksdagen i Eidsvold. Att klä sig fint på nationaldagen är viktigt och det är inte ovanligt att man plockar fram sin folkdräkt dagen till ära. Folkdräkterna är färgglada och pryds ofta med släktens silverspännen.

Nationaldagen är barnens högtid. I skolorna förbereder sig eleverna långt i förväg. Det största firandet äger rum i Oslo där barn och ungdomar med norska flaggor i hand tågar längs Karl Johan till glad musik och hurrarop. Målet är kungliga slottet där kungafamiljen står och vinkar från balkongen. Vi bor på Scandic hotell St Olavs plass.

TORSDAG

frukost

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och vi möter vår lokalguide som ska visa oss Oslo. Efter lunch reser vi hemåt. Lunch efter vägen och vi närmar oss våra hemorter efter härliga dagar i två av nordens huvudstäder.


BOKA NU

5 990 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
48  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Avresa: Måndag 15 maj

Resdagar: 4

Pris: 5 990 kr 

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår​

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • en natt i dubbelrum med d/wc
 • kryssning med DFDS Oslo-Köpenhamn med dubbelhytt d/wc, golvbäddar
 • tre frukostar och tre middagar
 • guidad rundtur i Oslo
 • guidad rundtur i Köpenhamn
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från: Uppsala, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från: Bålsta, Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  1650 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr

Avresetid tabell 1

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Vårt hotell

natt 1-2: DFDS fartyg Oslo Köpenhamn

natt 3: Scandic St. Olavs plass, Oslo