25 maj
,
6 dagar

Rom - Frascati

Välkommen till ”La Bella Italia” det vackra Italien på en resa där vi blandar storstad och landsbygd med upptäcksfärder, vin och matlagning. Vi bor i den anrika staden Frascati som ligger på en höjd sydöst om Rom med en hänförande utsikt över landskapet. Med Frascati som utgångspunkt gör vi sedan utflykter i det Italienska landskapet Lazio. Runt om Frascati odlas viner på de soliga kullarna och vi gör ett besök på en av de många vingårdarna; Casall Pilozzo där vi provar familjen Pulcinis viner. En av dagarna besöker vi den myllrande staden Rom och upplever den Italienska historien från de romerska kejsarna till dagens moderna huvudstad. Vi serveras middagar på vårt hotell Villa Mercede och en av kvällarna får vi även möjlighet att hjälpa till att laga den, då matlagningskurs är dagens upplevelse.

MÅNDAG   

middag

Vi flyger från Arlanda och landar snart i Rom där vi möts upp av vår buss som tar oss till den genuina lilla orten Frascati sydöst om Rom. Från centrum har man en bedårande utsikt över det italienska landskapet Lazio där vi kommer att befinna oss under dessa dagar. Vi checkar in på Hotel Villa Mercede och har sedan resten av dagen fri för att upptäcka Frascati och de vackra omgivningarna.

TISDAG  

frukost , lätt lunch och middag

Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss för en kort färd till vingården Casall Pilozzo som ligger på en kulle med utsikt ända till Rom. Här får vi lära oss mer om gårdens vintillverkning och om vädret tillåter gör vi en liten promenad upp till vinfälten. Därefter har vi möjlighet att prova gårdens viner samtidigt som vi avnjuter en lättare lunch. Förhoppningsvis mätta och belåtna finns tid att handla med oss av vinerna innan vi sätter oss i bussen igen och rullar tillbaka till Frascati och vårt hotell.

ONSDAG

frukost och middag

Idag byter vi miljö för en dag då vår buss tar oss in till Italiens stolta huvudstad Rom. Staden grundades enligt legenden av de båda bröderna Romulus och Remus som idag är Roms symboler. Här finns berömda byggnader och platser som Colloseum, Forum Romanum, spanska trappan samt den kända Fontana di Trevi, den magnifika fontänen där Anita Ekberg badade i filmen ”la Dolce Vita”. Under några timmar upplever vi några av stadens många sevärda platser tillsammans med vår lokalguide. Rom är en av världens mest besökta platser så för att bevara och skydda de gamla monumenten har Rom begränsat antalet besökare men vi tar chansen att besöka så många som möjligt av stadens klassiker. (inget besöksmål kan garanteras) Efter rundturen ges tid på egen hand.

TORSDAG

frukost och middag

Förmiddagen är fri för egna upplevelser, kanske en promenad inne i Frascati eller en italiensk glass på torget. Staden är full av majestätiska villor som byggdes av rika romerska familjer som sommarresidens. På eftermiddagen samlas vi för att gemensamt promenera till restaurangen Cantina il Pergolato en genuin restaurang där italienarna själva gärna äter. Här provar och avnjuter vi några av traktens viner.

FREDAG

frukost och middag

Idag stannar vi i Frascati och njuter av den historiska staden som också är Rombornas favoritmål för en utflykt. Staden anlades före Rom men blev snart romarnas semestermål. Under några dagar har vi fått njuta av den delikata italienska maten och ikväll ska vi lära oss att laga till den. Matlagningskurs står på schemat och under överinseende av en kunnig kock ordnar vi vår egen italienska middag.

LÖRDAG

frukost

När vi ätit frukost på hotellet säger vi ”Arrividerci” till Italien för den här gången och bussen kör oss tillbaka till Roms flygplats Fiumicino. På några timmar tar vårt plan oss tillbaka till Sverige igen. Med bagaget fullt av upplevelser och minnen av våra dagar i Italien landar vi på Arlanda och reser sedan vidare med buss till våra hemorter.


BOKA NU

10 590 kr
Rum
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda t.o.r

Var vänlig ange följande:
44  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Rom -Frascati

Avresa: måndag 25 maj  

Resdagar: 6

Pris:  10 590 kr

Priset avser avresa från Arlanda.

Reseledare: Terese Eriksson

Boka senast: 21/2

Detta ingår​

 • flygresa Norwegian Air Shuttle Rom–Arlanda
 • fem övernattningar i 2-b rum d/wc
 • fem frukostar, fem middagar och en lättlunch
 • vinggårdsbesök med provning på Casall Pilozzo
 • vinprovning m tilltugg på Cantina il Pergolato
 • stadsrundtur Rom med lokalguide, buss och till fots
 • matlagningskurs i italiens mat.
 • busstransfer till hotellet t.o.r.
 • turistskatt
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  1 350 kr
 • Avbeställningsskydd 530 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

Flygtider enligt nedan:

DY4355     25 maj  Arlanda - Rom/FCO     07:25 - 10:35

DY4356     30 maj  Rom/FCO - Arlanda    11:30 - 14:40

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1–4: Hotel Villa Mercede

mer info kommer...