4 maj
,
6 dagar

Rom & Sorrento

Capri, Amalfikusten, Pompeji

 

En underbar resa. Vi upplever såväl Rom som den ljuvliga Sorrentohalvön. Rom med sina många sevärdheter och myllrande folkliv. Endast ett par mil söder om Neapel skjuter den vackra Sorrentohalvön ut i Medelhavet. Halvön är bergig och har ett subtropiskt klimat med odlingar av citrusfrukter. Runt halvön ligger en rad semesterort­er som Sorrento, Amalfi, ­Positano och Maiori.

Vi bor i Sorrento och gör utflykter till Capri, den spännande Amalfikusten och Pompeji. Resan avslutas med två övernattningar och stadsrundtur i Rom.

LÖRDAG    

middag

Flyg från Arlanda till Rom. Bussresa till resans mål Sorrento. Vi lämnar Rom och passerar Neapel. På avstånd ser vi vulkanen Vesuvius. Längs vägen ser vi grönsaks- och nejlikeodlingar. De sista milen går på mindre vägar och det blir nu mera kuperat. Vi kör uppför höjden och har plötsligt en fantastisk utsikt över bukten och mot Sorrento. Staden är en av de äldsta och förnämsta semesterorterna i Italien. I den gamla delen ringlar de trånga gränderna och här finns hamn och ett stort utbud av tavernor och restauranger. Här skall vi bo i tre nätter och göra utflykter till Capri och Villa San Michele liksom en fantastisk bussutflykt på Amalfikustens kustvägar. 

SÖNDAG     

frukost och middag

Utflyktsdag Amalfikusten med lokalguide.

Vi tar oss på slingrande, ofta underbart vackra vägar längs kusten via Positano, en av kustens pittoreska och vackra småstäder. Orten var från början en liten fiskeby, men är numera en stor turistort med vackra hus som klättrar på sluttningen. Vi fortsätter till Amalfi där vi gör ett uppehåll. Staden klättrar med sina kyrkor, torn och hus på bergssidan och längst ner ligger en liten hamn. De vita husen stöder sig delvis på varandra i sluttningen. Sevärt är den storartade St. Andreaskatedralen och Paradisklostret. Åter omkr. 15.30. Egen tid på eftermiddag före middag. Ett nöje är att vandra i gränderna och kanske sitta ned på ett trevligt kafé. (380 kr)

MÅNDAG

frukost och middag

Utflyktsdag med lokal guide. Idag ska vi besöka Capri – ett namn som ger många trevliga associationer. Tidig avresa. Vi tar oss ned till hamnen där båten avgår till Capri. Från hamnen på Capri åker vi upp till Anacapri där vi besöker svenske läkaren och författaren Axel Munthes otroligt vackert belägna Villa San Michele. Den uppfördes under 1890-talet och överlämnades på 1940-talet till svenska staten för att främja de kulturella kontakterna mellan Sverige och Italien. Trädgården är liksom utsikten magnifik. Vi åker tillbaka till huvudorten Capri där vi gör en rundvandring och naturligtvis får se Capris symbol – de bägge klipporna i havet. Vi tar sedan båten tillbaka till Sorrento. Åter omkr. 17.00 (490 kr)

TISDAG

frukost och middag

Avresa 08.30. Vi lämnar Sorrento och gör efter en kort bussresa uppehåll i Pompeji. Vi gör en rundvandring med lokalguide i denna ruinstad som begravdes i aska år 79. Staden återupptäcktes inte förrän på 1500-talet. En omtumlande upplevelse att se resterna av hus och samhälle väl bevarat i asklager i 2000 år. Utgrävningarna startade på 1700-talet. Vi får bl.a. se välbevarade hus, målningar och skulpturer, badanläggningar och arenor och vandra på de kullerstensbelagda gatorna. 

Lunch före avresa till Rom. På eftermiddagen ankomst till Rom - den eviga staden. Staden som kombinerar en svunnen storhetstid med en pulserande nutida storstadsatmosfär. Middag på hotellet. (245 km)

ONSDAG

frukost och middag

09.00 -14.00 Stadsrundtur Rom med lokalguide. 

Italiens huvudstad och staden med de många sevärdheterna och historiska byggnaderna. Vi ser bl.a. Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan, Peterplatsen och Peterskyrkan. Rom byggdes enligt legenden på 700-talet f.Kr. på de sju kullar som omgav floden. Symbolen för Romarrikets makt var torget Forum Romanum. Under sin storhetstid behärskade man området kring Medelhavet och stora delar av Europa. Rom var hela den kända världens huvudstad vid tiden för Kristi födelse.

Åter omkr 14.30. Egen tid på eftermiddag.

Middag på restaurang Aroma Osteria. 

TORSDAG

frukost

Tidig avresa. Transfer hotell–flygplats och hemresa. 

Vårt flyg tar oss till Stockholm, Arlanda.


Den svenska kronprinsessan blev så förtjust i Capri att hon så småningom köpte en egen villa på ön, Casa Caprile. 1903 började hon också uppföra en villa på Öland, Solliden. Att kronprinsessan använde San Michele som förebild vid byggandet av Solliden märks exempelvis på arkitektoniska detaljer och precis som på San Michele finns det reliefplattor i fasaden och många statyer i parken. Flera av dessa skulpturer är kopior av statyerna i San Michele. Axel Munthe hjälpte också till med att köpa antikviteter i Italien till Solliden

Tjocka lager av aska täckte två städer vid bergets fot. Städernas namn och plats glömdes med tiden. Sedan återupptäcktes Herculaneum 1738, och Pompeji 1748. Dessa städer har sedan blivit utgrävda och avslöjat många intakta byggnader och väggmålningar. Staden hittades faktiskt redan 1599 av arkitekten Domenico Fontana, som grävde ett nytt lopp för floden Sarno, men det tog drygt 150 år innan en seriös kampanj startades för att gräva fram dem.


BOKA NU

10 690 kr
Rum
Utflykt Amalfikusten med lokalguide och buss
Utflykt Capri inkl transfer t/r, lokal guide,minibuss på Capri samt Anacapri
Bussreservation
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda t.o.r

Var vänlig ange följande:
45  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Rom & Sorrento

Avresa: lördag 4 maj  

Resdagar: 6

Pris:  10 690 kr

Priset avser avresa från Arlanda.

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • flygresa Norwegian Air Shuttle Rom–Arlanda
 • fem övernattningar i 2-b rum d/wc
 • fem frukostar
 • fem middagar
 • transfer Sorrento–Rom med uppehåll i Pompeji 
 • besök utgrävningarna i Pompeji lokalguide inkl whispers
 • stadsrundtur Rom med lokalguide, buss och till fots
 • transfer vid ankomst och avresa, flygplats–Rom (hotellet) 
 • turistskatt Sorrento
 • turistskatt Rom
 • vägskatter
 • reseledares tjänster

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  2 130 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 530 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter

 • Amalfikusten med lokalguide och buss 390 kr
 • Capri inkl transfer t/r, lokal guide, minibuss på Capri samt Anacapri  490 kr

Flyg 

4/5 kl. 07.10 med SK1841 Arlanda-Rom

9/5 kl. 12.45 med SK1842 Rom-Arlanda

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

 

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1–3: Hotel La Residenza****

Via degi Aranci, Sorrento NATel +39 081 8071621

Antal rum: 81, alla rum har bad/dusch, wc, 

På hotellet finns: Pool Restaurang Bar/lounge, privat Strand, fri wifi Bekvämligheter: Rumservice Affärscenter med tillgång till interne, Flerspråkig personal

Övrigt: Luftkonditionering Minibar

Vår bedömning: hög klass, *****

Natt 4–5: Grand Hotel Fleming***

Piazza Monteleone di Spoleto 20 I-00191 Roma

Tel.: +39 06 333.72.64

Antal rum: 128, med bad/dusch, wc, TV, Air Condition. Rummen kan variera i storlek och utformning. Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: norra delen av Rom, lugnt område med små affärer och serveringar. Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: restaurang, bar, WiFi

Vår bedömning: god mellanklass, ****