6 maj
,
3 dagar

Skagen 3 dagar

Magiskt ljus, milslånga stränder och småmysiga samhällen. Där har du själva sinnebilden av Skagen och norra Jylland. Här möts vågorna från två hav, mil med stränder och ett fantastiskt ljus. Vi åker via Göteborg till Fredrikshamn där vi bor 2 nätter. Vi åker en heldagstur upp till Skagen och Grenen. Vi besöker Skagen Muséet. Ett stopp och se den begravda kyrkan och en promenad i Danmarks Öken hör till.

FREDAG 

Avresa på morgonen från påstigningsorten.

Frukostuppehåll i Arboga. Färden går nu mot Göteborg där vi ska åka med färjan över till Fredrikshamn. Vi kommer till vårt hotell Jutlandia på kvällen.

LÖRDAG

frukost

Dagen tillbringas i Skagen med besök på Skagens museum och åktur med Sandormen ut till Jyllands nordligaste udde  - Grenen, där Skagerack och Kattegatt möts! Tillfälle till lunch i Skagens fiskehamn. Ett besök till Sankt Laurentii kyrka, den sandfyllda kyrkan och en vandring i Skagens öken hör till, Råbjerg Mile Europas största vandrande sandöken ligger några kilometer söder om Skagen. Sanddynerna kan bli upp till 40 meter höga och täcker en yta av cirka två kvadratkilometer. Den enorma sanddynen flyttar sig 15-20 meter årligen.  Åter till vårt hotell i Fredrikshamn. På kvällen finner vi en restaurang för middag på egen hand

SÖNDAG

frukost.

Vi checkar ut från hotellet och lastar i bussen. Färjan till Göteborg avgår kl 14 så idag tillbringar vi dagen i Fredrikshamn. Vi kommer till Göteborg kl 17.30 och hemkomst sent på kvällen. 

Det säregna solljuset på Jyllands nordspets upptäcktes av konstnärer på 1870-talet. Många av de kända och vackra målningarna som skapades under perioden kan vi se på Skagens museum. Skagen är en trivsam stad med gula hus, en livlig hamn, trevliga butiker och många gallerier. Kanske slår vi oss ner i hamnen på en av de mysiga uteserveringarna, och beställer in räkor eller någon annan läckerhet hämtad ur havet. Med det lilla tåget Sandormen tar vi oss ut på den nordligaste spetsen av Jylland där Kattegatt och Skagerack möts.


BOKA NU

3 590 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
48  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Skagen - 3 dagar

Avresa: Fredag 6 maj

Resdagar: 3

Pris: 3 590 kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsorten
 • båtresa Göteborg–Fredrikshavn t. o. r. med Stena Line
 • två övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • två frukostar
 • resa med ”Sandormen” Grenen
 • entré till Skagen museet
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader och vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från: Uppsala, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från: Bålsta, Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör.

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 950 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr

Pass eller nationellt id-kort ska medföras, samt coronapass.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1-2: Jutlandia