Skagen Bergen Oslo

En resa Skagerack runt

Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerack tar sig smidigt in ­mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. På vår  rundresa, som delvis går med båt längs det vackra kustlandskapet, visar sig verkligen länderna från sina bästa sidor. Under fem dagar får vi stifta bekantskap med de Danska sandstränderna och de fantastiska norska fjordarna.

TISDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Lunchpaus efter vägen. Resa genom Västergötland till Göteborg. Vi åker en kort tur genom Göteborg och om tid finnes stannar vi för eftermiddagsfika innan vi åker ner till Stena Lines terminal för att åka till Fredrikshamn. Vi kör iland och åker till vårt hotell Jutlandia!

ONSDAG

frukost och middag

Dagen tillbringas i Skagen med besök på Skagens museum och åktur med Sandormen ut till Jyllands nordligaste udde  - Grenen, där Skagerack och Kattegatt möts! Tillfälle till lunch i Skagens fiskehamn. Ett besök till Sankt Laurentii kyrka, den sandfyllda kyrkan och en vandring i Skagens öken hör till, Råbjerg Mile Europas största vandrande sandöken ligger några kilometer söder om Skagen. Sanddynerna kan bli upp till 40 meter höga och täcker en yta av cirka två kvadratkilometer. Den enorma sanddynen flyttar sig 15-20 meter årligen. Vidare mot Hirtshals för avfärd 20.00 med Fjord Lines kryssningsfartyg mot Norge. Övernattning och middag ombord.  

TORSDAG

frukost och middag

Fartyget ankommer Stavanger tidigt på morgonen för ett kort stopp, och fortsätter sedan längs den norska västkusten - med dess unika och vackra landskap och natur. Väl framme i Bergen 12.30 gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Resten av dagen tillbringas i Bergen. Här finns en rad sevärdheter, som t ex Bryggen med minnen från hansatiden och/eller en av Norges mest kända attraktioner Flöjenbanen. Färden upp tar 5-6 minuter och på toppen njuter du av en magnifik utsikt över Bergen.  Övernattning på Scandic Bergen city****.

FREDAG

frukost och middag

Avresa 08.00 Vi äter vår frukost och lämnar Bergen bakom oss och reser österut mot Voss. Här delar sig vägen och vi väljer att passera Hardangerfjorden via nya Hardangerbron - Norges längsta hängbro 1320 m. Nu väntar en vacker resa genom Måbödalen och över en av Europas största högfjällsplatåer - Hardangervidda - ”Norges tak”!  På avstånd ser vi Vörings­fossen - ett av Norges högsta vattenfall. Snart är vi i ”skidorten” Geilo. Efter uppehåll för lunch fortsatt resa genom Hallingdalen till Oslo, där vi övernattar på Scandic hotell Victoria****, inne i Oslo centrum. Ankomst på kvällen 

(460 km)

LÖRDAG

frukost

Resans sista dag. Förmiddagen tillbringar vi i Oslo. Om du önskar kan du följa med din reseledare på en tur till Frognerparken med Wiegelandsmonumentet  och Holmenkollen - annars är förmiddagen fri för egna aktiviteter. Avresa från Oslo 14.00 . Vi kör hemåt via Töcksfors. Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga passeras.  Hemkomst på kvällen.


BOKA NU

7 450 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
28  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Skagen Bergen Oslo

Avresa: Tisdag 25 augusti

Resdagar: 5

Pris: 7 450 kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • båt Göteborg-Fredrikshavn
 • resa Fjordline Hirtshals - Bergen med övernattning ombord   plats i 2-bäddshytt insides d/wc
 • tre nätter i dubbelrum med d/wc
 • fyra frukostar och fyra middagar
 • entre Skagens Museum
 • resa med Sandormen Skagen/Grenen
 • rundtur Göteborg, Bergen och Oslo
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum & del i dubbelhytt 1 490kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 370 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell & Fartyg

Natt 1: Hotel Jutlandia

mer info kommer...

Natt 2: Fjord Line Hirtshals-Bergen

mer info kommer...

Natt 3: Scandic Bergen City

mer info kommer...

Natt 4: Scandic Victoria Oslo

mer info kommer...