Loch Ness

 

 

Skottland med EdinburghTattoo

Inverness Oban Glasgow

Resan tar dig till det bästa av Skottland, med spektakulära berg som omger det ­magiska sceneriet av gamla klanslott, dalar, havsvikar och sjöar. Här finns rester av en tusenårig klankultur ”Höglandskultur” uppblandad med anglosaxiska och nordiska inslag. Vi ser bl a whiskystaden Oban, huvudstaden Edinburgh,  Inverness och sjön Loch Ness.

Under resan besöker vi förstås ­Whiskydestillerier och smakar på den ädla skotska drycken. Smakerna varierar från torr låglandswhisky och kraftigare höglandswhisky till den typiska torviga, rökiga whiskyn från de västra öarna och Oban på västkusten. Resans höjdpunkt är kanske den praktfulla föreställningen Edinburgh military ­Tattoo.

TISDAG 

middag

Vi flyger från Arlanda till Edinburgh med Sk 2541 kl 12.05 och landar 13.20 (lokal tid) Vår buss väntar på oss för att påbörja resan västerut. Vi färdas in i det vackra skotska höglandet via gamla industristaden Glasgow, sägenomspunna sjön Loch Lomond och ”porten till Höglandet” Tyndrum till Oban. Lunchuppehåll efter vägen.  Ankomst på sen eftermiddag, kväll  Här bor vi två nätter på Royal Hotel. Hotellet ligger centralt och här är det gångavstånd till allt. Middag på kvällen.

ONSDAG

frukost

09.30 gör vi ett besök på Oban destilleri med visning och provsmakning, liksom tillfälle till inköp. Vi går från vårt hotell till destilleriet, ca 5 min promenad.

Dagen i övrigt ägnas åt Oban med omnejd. I egenskap av huvudort i norra Argyll, kallas staden informellt ”Porten till öarna”. Den ligger i en halvmåne omgiven av kullarna vid Oban Bay. Ovanför staden ligger McCraig’s Tower, en byggnad som liknar Colosseum och avbildas på många av de vykort som säljs på George Street. Tornet ligger 10 minuter brant promenad uppför från centrum av staden och erbjuder spektakulär utsikt över staden och de närliggande öarna. Från Oban finns ett otal båtförbindelser till öarna i väster, t ex öarna Staffa, Mull och Iona, kända från den skotska keltiska historien.

Middag på egen hand. Missa inte de fina fiskrestaurangerna i Obans hamn. Rekommenderas starkt.

TORSDAG

frukost och middag.

Avresa 09.00. Vi lämnar Oban för denna gång och åker norrut. Vi gör en avstickare så vi får åka och njuta av den berömda dalen Glen Coe, ”tårarnas dal” Vi följer dalen Great Glen österut. På avstånd ser vi Ben Nevis - Skottlands högsta berg och kommer snart till Fort William. Här stannar vi för lunch och shopping vid den livliga gågatan mitt i stan!  Uppehåll vid Commando memorial, vid Spean Bridge. Monumentet står som ett minnesmärke över de brittiska commandosoldater som tränade i området Lochaber under 2.a världskriget. Fort Augustus passeras innan vi är framme vid Loch Ness, där vi hoppas få se det berömda ”storsjöodjuret” - Nessie. Vi gör även ett uppehåll vid Urquhart Castle, väl bevarad slottsruin med vacker utsikt över sjön. Innan vi kommer till Inverness stannar vi till på Holm mills James Pringle weawers i Inverness. Här finns ett brett utbud av kläder, souvenirer, tartan, smycken etc. – allt det du finner typiskt skotskt! Vi äter middag inne i Inverness på ”The Castle Taven Pub” innan vi åker till vårt hotell ”Courtyard by Marriott Inverness Airport”.

FREDAG

frukost och middag

Avresa 08.30. Vi åker en kort bit till Culloden moor, där det sista skotska upproret slogs ner av engelsmännen år 1746 och då den skotska höglandskulturen förpassades till historien. Nu tar vi sikte på den berömda floden Spey. Det rena friska vattnet har haft stor betydelse för whiskey industrierna vilket  har lett till att många Whiskey destillerier byggts upp längs Spey, Vi stannar till på Glenfiddish för visning och provsmakning. Lunch i Dufftown och vidare längs floden Spey upp i högländerna där vi ska bo på Duke Of Gordon Hotel i Kingussie som ligger i Cairngorm National Park ca 500 meter från floden Spey. Middag på hotellet

LÖRDAG

frukost

Avresa kl. 09.00. Idag börjar vi med ett stopp i Pitlochry, där vi får egen tid i den lilla staden.  Efter lunch åker vi vidare till Edinburgh, Vi börjar med en guidad tur i staden innan vi checkar in på vårt centrala hotell Ibis Southbridge. Det finns gott om pubar och matställen nära hotellet för middag på egen hand. På kvällen är det dags för Edinburgh military ­Tattoo.

SÖNDAG

frukost

Efter frukost har vi hela dagen på oss och njuta av staden, Det är mycket folk då det är festivaltid så förmiddagarna är bra att göra ev besök längs Royal Mile, då är det lite lugnare, kanske besöker du museerna på Edinburgh castle, vandrar längs Royal Mile till Holyrodd House. På eftermiddagen kan ett besök i Newtown rekommenderas för shopping eller går du till Rose Street och äter haggis – Skottlands nationalrätt och dricker en riktig ale.

MÅNDAG

frukost

Efter frukost checkar vi ut och åker med vår buss till flygplatsen i Edinburgh. Efter incheckning finns det tid för shopping på flygplatsen innan avresa hem till Arlanda. Avresa från Edinburgh kl 11.35 med SK 2542 till Arlanda 14.45.


BOKA NU

14 990 kr
Rum
Bussplacering
Avbeställningsskydd
Anslutning till arland t o r

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Edinburgh Military Tatto

Avresa: Tisdag 11 augusti

Resdagar: 7

Pris: 14 990 kr Priset avser avresa från Arlanda

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • flygresa Stockholm Arlanda-Edinburgh t/r
 • sex övernattningar i 2-b rum m d/wc
 • sex frukostar och tre middagar
 • besök och visning whiskydestilleri Oban
 • besök och visning whiskydestilleri Glenfiddish
 • biljett till Edinburgh Military Tattoo
 • stadsrundtur Edinburgh med lokalguide
 • reseledare

Tillägg

 • Enkelrum 3 690 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 750 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta 280 kr

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Avrese- och hemkomsttider

2020-08-11 Arlanda-Edinburgh med SK 2541 kl 12.05-13.20 (lokal tid)

2020-08-17 Edinburgh-Arlanda med SK 2542 kl 11.35-14.45

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.