Tre Julmarknader med Stena Line

Hildesheim Goslar Kiel

Välkommen till det förtrollade jullandet. I slutet av november öppnar norra Tysklands kanske vackraste julmarknader, i Niedersachsen. Fram till jul och delvis till och med in i januari, förför doften av glögg och pepparkakor julälskare mitt bland idylliska korsvirkeshus, gotiska tegelstensgavlar eller vackra barockfasader på gamla torg och i smala gränder.  Vi kommer bla att besöka Goslar, en  stad med anor från 8-900 talet som skapar stämningsfulla och avkopplande resmål i advent. Här sker julhandel på de vackert utsmyckade gågatorna, ljusslingor, kryddoft och vackert utsmyckade stånd med konsthantverk gör besöket på alla julmarknader till en upplevelse.

LÖRDAG

middag

Avresa på morgonen från påstigningsorten.

Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen innan vi kommer till Göteborg. Avresa 18.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel. Julbord ombord på fartyget

SÖNDAG

frukost

Vi ankommer Kiel kl 09.15. Vi börjar resan söder ut i Tyskland, till Hildesheim. I den härliga gamla klosterstaden Hildesheim är ”Knochenhauerramtshaus” det naturliga centrum för julmarknaden: Det gamla huset är känt för att vara världens vackraste korsvirkeshus. I dessa äventyrliga kulisser har ett helt sällskap av gastronomer slagit sig ner för att erbjuda läckerheter och stå för all det goda under julmarknaden. Vi bor centralt på Van Der Valk Hotell precis vid rådhustorget, så vi bor i princip mitt i Hildesheims julmarknad. Middag på egen hand.

MÅNDAG

frukost och middag

Idag besöker vi Julmarknaden i Goslar. En stad där historiens vingslag ständigt gör sig påmint! En julmarknad inramad av både nutid och dåtid, fantastiska miljöer och byggnader. En god lunch till rimligt pris finner ni alltid på någon av de många trevliga restaurangerna. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst. Goslar har mer än 1500 korsvirkeshus från olika epoker,  sevärt är det historiska torget med klockspel - fyra gånger om dagen till tonerna av låten Steiger ser vi färgstarka figurer som berättar historien om gruvdriften i staden. Vi vänder tillbaka på tidig eftermiddag så vi kan uppleva mer av Hildesheims Julmarknad som ligger i direkt anslutning till vårt hotell, middag på hotellet.

TISDAG

frukost

Efter frukost lämnar vi Hildesheim och åker norrut till Kiel för att besöka julmarknaden och stanna till för ett besök på Citti Stormarknad i Kiel för shopping. Kiel lockar med glad julstämning med många maritima teman p.g.a. stadens stolta sjöfartstraditioner. Vi åker med Stena Lines fartyg som avgår kl.17.45

ONSDAG

frukost.

På morgonen ankomst 09.15 till Göteborg. Vi tar sikte på Falköping och dess Osteria, här ges möjlighet till att pröva och köpa hem julosten. Vi tar sikte på Askersund och åker längs Vätterns västra sida. Karlsborg och Olshammar, Heidenstams födeseort passeras. Stopp på Dinners i Arboga innan vi åker vidare mot respektive hemort.


BOKA NU

5 990 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R
Utsideshytt

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Tre julmarknader med Stena Line

Avresa: Lördag 26 november

Resdagar: 5

Pris: 5 990 kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsorten
 • två nätter i dubbelhytt med d/wc, golvbäddar
 • två nätter i dubbelrum med d/wc
 • fyra frukostar
 • två middagar
 • shopping (frivikt 50 kg)
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • ev färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum+enkelhytt insides 1200 kr
 • Enkelrum+enkelhytt utsides 1640 kr(på förfrågan)
 • utsideshytt 240 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr

Fri anslutning från: Uppsala, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från: Bålsta, Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1+4: Ombord Stena Line, Göteborg - Kiel

Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar

Natt 2-3: Van der Valk Hotel Hildesheim****