Marinan i Benalmádena

 

 

28/1 Vinter i Spanien 2023, 21 dagar

Solkusten Benalmádena Andalusien

2020 åkte vi till Benalmadena i på Spaniens solkust, tre veckor med skönt väder, sol nästan varje dag,  avkoppling och bra mat. Vi var ca 35 som var med på den resan och många har varit på oss om denna resa som blev så lyckad. Ja, sen kom ju någon eländig pandemi ivägen för allt resande. Nu har vi bokat nästa resa till samma ställe och hotell. Vi kommer att som sist dra iväg på lite spontanutflykter till närliggande platser och även utflykter till platser med lite längre avstånd, gemensamma promenader, barhäng på kvällen, mm Så ni som önskar hänga på är hjärtligt välkomna.

 Benalmádena är en klassisk semesterort på den spanska solkusten. Orten är sammanvuxen med Torremolinos och erbjuder en exklusiv småbåtshamn, bra restauranger, en trevlig strandpromenad och ett pulserande nöjesliv. Benalmádena är uppdelad i tre olika delar. Kustremsan, där hotellen ligger, kallas Benalmádena Costa. Byn Benálmadena Pueblo är stadens ursprungliga punkt och är en charmig, pittoresk del som är väl värd ett besök. Här möts du av vitkalkade hus, som är typiska för Andalusien, och blomsterprydda små gator – som en dröm för dig som vill uppleva det genuina Spanien. Arroyo de la Miel heter den tredje delen som är en livlig förort och här finns bland annat tågstationen som erbjuder avgångar till Malaga och Fuengirola.

LÖRDAG 28/1

Middag

Avresa med flyg från Arlanda Vid ankomst till Malaga möter vår buss och tar oss till vårt hotell, Hotel Best Siroco. Hotellet ligger strandnära och inte långt ifrån marinan i Benalmádena

29/1- 16/2

Frukost och middag

Till middagen varje dag ingår vin och vatten till maten

Nu har ni tre veckor med avkoppling, shopping, och kanske följa med på någon av våra många intressanta utflykter.

FREDAG 17/2

frukost

Vår transferbuss hämtar oss och vi åker till flygplatsen för avresa från Malaga till Stockholm-Arlanda.

 

Tillval utflykter med lokalguide. (OBS priserna för utflykterna är preliminära)

30/1 MALAGA. Vi åker med kommunala färdmedel in till den historiska staden. Malaga har en mycket vacker gammal stadsdel och om du är riktigt pigg kan du ta dig upp till klippan med fyrtornet, varifrån man har en enastående utsikt över staden, den moriska borgen och domkyrkan. Det var här Evert Taube diktade om ”Malagas vinstänkta redd”. Efter våran guidade tur är dagen fri och ni har möjlighet att vara kvar i staden eller åka med er reseledare tillbaka till hotellet (halvdag 250 kr) 

2/2 CORDOBA Tidig frukost och avresa 07.30 med buss. Efter ungefär tre timmars bussresa är vi framme i CORDOBA. Córdoba ligger cirka 130 kilometer norr om Malaga och har cirka 300 000 invånare. Staden är känt för sitt konsthantverk, filigranarbeten i silver och keramik. Staden erövrades 716 av muslimerna och var från 929 till 1031 centrum för kalifatet Córdoba. Under denna tidsperiod utvecklades Córdoba till en av Europas största och rikaste städer. Stadens kulturutveckling fick stor betydelse även för det kristna Västeuropa, som till stor del genom Córdoba fick tillgång till arabisk vetenskap och klassiska grekiska verk. Córdoba erövrades 1236 av det kristna Kastilien. Under det moriska styret byggdes en stor moské i staden som senare har omvandlats till en katedral. Nu går den under namnet Mezquita som vi besöker.  Åter vid vårt hotell ca 19.30 (600 kr ink entréer) 

7/2 NERJAGROTTORNA och FRIGILIANA. Nerja är en spansk ort i provinsen Málaga, känd för bland annat grottorna Cueva de Nerja.1959 upptäcktes grottorna i Nerja. I Grottorna finns den hittills äldsta hällristningen i världen (42000 år). Frigiliana är en mycket vacker och unik by som ligger högt uppe på bergsryggen av bergskedjan Sierra Almijara. I och med att byn ligger 300 meter över havet har man en otrolig panoramautsikt över Nerja och medelhavet. Denna vitkalkade by har vunnit utmärkelser som ”vackraste byn i Andalusien (500 kr ink entre nerjagrottorna) 

9/2 GIBRALTAR. Vi åker kustvägen till Gibraltar. Kolonin är sedan 1704 en viktig brittisk örlogsbas och består av en hög klipphalvö på vars västsida staden ligger. Kolonin är omstridd och spanjorerna har länge velat ha tillbaka Gibraltar. Staden är som ett stycke England med pubar, Bobbies och engelsk mat. Vi besöker de bekanta aporna högt uppe på berget och ser Europapoint och St. Michaels Cave. Sedan blir det tid för shopping och lunch på egen hand. (650 kr)

14/2 CAMINITO DEL RAY - VANDRING Gå på Caminito del Rey, en upphängd gångväg som erbjuder vacker utsikt över det omgivande landskapet. Byggd för 100 år sedan, lär dig historien om denna natursköna stig och kanjonerna från din guide. Vandra längs en stig som omsluter klippan och erbjuder episka vyer över Malaga-provinsen. Vandra högt över de vertikala kanjonerna som bildas av kraften från Guadalhorcefloden. Beundra det kristallklara vattnet i ravinen som faller under dig. Upptäck tunnlar uthuggna i klippan. Leden är 7,7 kilometer lång, men det är en enkel vandring och man behöver inte vara en atlet för att klara av den. I slutet på vandringen är det en del trappor upp till målet. (500 kr)▲

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa


BOKA NU

15 550 kr
Rum
Utflykt till Malaga
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt Cordoba
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt Gibraltar
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt Nerjagrottorna och Frigiliana
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Caminitito Del Ray
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Tillägg Dubbelrum Superior alt Premium
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Vinter i Spanien - Benalmadéna

Avresa: Lördag 28 januari

Resdagar: 21

Pris: 15 550 kr

Priset avser avresa från Arlanda

Detta ingår

 • flygresa Arlanda-Malaga t.o.r.
 • transfer flygplats Malaga-vårt hotell, ut-/återresa
 • 20 nätter i dubbelrum med med bad/d och wc
 • 20 frukostar  
 • 20 middagar, inkl Vin och Vatten
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 4 990 kr
 • Dubbelrum Superior 1450 kr/person
 • Dubbelrum Premium 2100 kr/person

Busstransfer tor Arlanda från påstigningsort

- från Uppsala, Enköping, 320 kr 

- från Örebro, Arboga, Köping, Hallstahammar, Västerås, 360 kr

Transfer till påstigningsort

- från Bålsta, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Sala, 500 kr + (Transferbuss 360 kr)

Utflykter

 • ▲ Malaga 250kr
 • ▲ Cordoba 600kr
 • ▲ Nerjagrottorna och Frigiliana 500kr
 • ▲ Gibraltar 650kr
 • ▲ Caminito del rey 500kr

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa, efterhandsbokning endast i mån av plats. 

På alla utflykter har vi svensk lokalguide

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Flyg: Norweigan

Arlanda D8 4221 2023-01-28 kl 14.20-18.40

Malaga D8 4222 2023-02-17 kl 12.05-16.25

Vårt hotell

Natt 1–21: Hotel Best Siroco