Marinan i Benalmádena

 

 

25/1 Vinter i Spanien, 22 dagar

Benalmádena

Benalmádena är en klassisk semesterort på den spanska solkusten. Orten är sammanvuxen med Torremolinos och erbjuder en exklusiv småbåtshamn, bra restauranger, en trevlig strandpromenad och ett pulserande nöjesliv. Benalmádena är uppdelad i tre olika delar. Kustremsan, där hotellen ligger, kallas Benalmádena Costa. Byn Benálmadena Pueblo är stadens ursprungliga punkt och är en charmig, pittoresk del som är väl värd ett besök. Här möts du av vitkalkade hus, som är typiska för Andalusien, och blomsterprydda små gator – som en dröm för dig som vill uppleva det genuina Spanien. Arroyo de la Miel heter den tredje delen som är en livlig förort och här finns bland annat tågstationen som erbjuder avgångar till Malaga och Fuengirola.

LÖRDAG 25/1

Middag

Avresa med flyg från Arlanda Vid ankomst till Malaga möter vår buss och tar oss till vårt hotell, Hotel Best Siroco****  Hotellet ligger strandnära och inte långt ifrån marinan i Benalmádena

26/1- 14/2

Frukost och middag

Till middagen varje dag ingår vin och vatten till maten

Nu har ni tre veckor med avkoppling, shopping, och kanske följa med på någon av våra många intressanta utflykter.

LÖRDAG 15/2

frukost

Vår transferbuss hämtar oss och vi åker till flygplatsen för avresa från Malaga till Stockholm-Arlanda.

 

Tillval utflykter med svensk lokalguide

27/1 MALAGA. Vi åker med kommunala färdmedel in till den historiska staden. Malaga har en mycket vacker gammal stadsdel och om du är riktigt pigg kan du ta dig upp till klippan med fyrtornet, varifrån man har en enastående utsikt över staden, den moriska borgen och domkyrkan. Det var här Evert Taube diktade om ”Malagas vinstänkta redd”. Efter våran guidade tur är dagen fri och ni har möjlighet att vara kvar i staden eller åka med er reseledare tillbaka till hotellet (halvdag 250 kr)

29/1 CORDOBA Tidig frukost och avresa 07.30 med buss. Efter ungefär tre timmars bussresa är vi framme i CORDOBA. Córdoba ligger cirka 130 kilometer norr om Malaga och har cirka 300 000 invånare. Staden är känt för sitt konsthantverk, filigranarbeten i silver och keramik. Staden erövrades 716 av muslimerna och var från 929 till 1031 centrum för kalifatet Córdoba. Under denna tidsperiod utvecklades Córdoba till en av Europas största och rikaste städer. Stadens kulturutveckling fick stor betydelse även för det kristna Västeuropa, som till stor del genom Córdoba fick tillgång till arabisk vetenskap och klassiska grekiska verk. Córdoba erövrades 1236 av det kristna Kastilien. Under det moriska styret byggdes en stor moské i staden som senare har omvandlats till en katedral. Nu går den under namnet Mezquita som vi besöker.  Åter vid vårt hotell ca 19.30 (590 kr ink entréer) 

4/2 RONDA Vi passerar vackra vita bergsbyar på väg till den gamla staden Ronda spektakulärt belägen på 750 möh på en massiv klippformation. Detta var ett av morernas sista fästen i Europa och staden intogs av de kristna 1485. Den delas av en 100 m djup klyfta som överbryggas av en imponerande bro. I Ronda föddes tjurfäktningen och här finns Spaniens äldsta tjurfäktnings­arena. Vi ser staden och får egen tid för egna strövtåg. (470 kr)

1/2 eller 8/2 FLAMENCO SHOW I BENALMADENA

Få saker är så förknippade med Andalusien som flamencon, en konstform som yttrar starka känslor genom sång, dans och musik. Vi går upp i vår stad Benalmadena och ser en show på ca 60 min, beläget 700 meter från hotellet . Flamencon börjar 20.00 (200 kr ink drink) 

11/2 NERJA. Nerja är en spansk ort i provinsen Málaga, känd för bland annat grottorna Cueva de Nerja.1959 upptäcktes grottorna i Nerja. I Grottorna finns den hittills äldsta hällristningen i världen (42000 år). Balcón de Europa är ett av Nerjas mest kända landmärken och är en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulära panoramautsikter över hela kuststräckan, en absolut höjdpunkt under ditt besök till Nerja. (490 kr ink entre nerjagrottorna) 

13/2 GIBRALTAR. Vi åker kustvägen till Gibraltar. Kolonin är sedan 1704 en viktig brittisk örlogsbas och består av en hög klipphalvö på vars västsida staden ligger. Kolonin är omstridd och spanjorerna har länge velat ha tillbaka Gibraltar. Staden är som ett stycke England med pubar, Bobbies och engelsk mat. Vi besöker de bekanta aporna högt uppe på berget och ser Europapoint och St. Michaels Cave. Sedan blir det tid för shopping och lunch på egen hand. (650 kr)

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa


BOKA NU

13 990 kr
Rum
Utflykt till Malaga
Utflykt Cordoba
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt Ronda
Utflykt Flamencoshow
Avbeställningsskydd
Anslutning till arland t o r
Dubbelrum Premium
Utflykt Nerja och Nerjagrottorna
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt Gibraltar

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Endast telefonbokning nu!
.
Lägg i önskelista

Endast telefonbokning nu!
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Vinter i Spanien - Benalmadéna

Avresa: Lördag 25 januari

Resdagar: 22

Pris: 13 990 kr  Priset avser avresa från Arlanda

Reseledare: Sanna och Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • flygresa Arlanda-Malaga t.o.r.
 • transfer flygplats Malaga-vårt hotell, ut-/återresa
 • 21 nätter i dubbelrum med med bad/d och wc
 • 21 frukostar  
 • 21 middagar, inkl Vin och Vatten
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 4 990 kr
 • Dubbelrum Premium 2150kr/person
 • Avbeställningsskydd 700 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter

 • Malaga 250kr
 • ▲Cordoba 590kr
 • Ronda 470kr
 • ▲Flamencoshow 200kr
 • ▲Nerja och Nerjagrottorna 490kr
 • Gibraltar 650kr

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa

på alla utflykter har vi svensk lokalguide

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Flyg: Norweigan

Arlanda DY 4223 2020-01-25 kl 13.05-17.25

Malaga DY 4222 2020-02-15 kl 11.05-15.25

Vårt hotell

Natt 1–21: Hotel Best Siroco****

Carril del Siroco, S/N, 29630 Benalmádena, Málaga, Spanien

Tel +34 952 44 30 40

Antal rum: 404 med bad/dusch, wc, luftkond, balkong

Våningar: 6. Hiss: ja.

Övrigt: Restaurant och Bar,  Spa , frisör, bastu, Turkisk bad. 2 utomhuspooler (ej uppvärmda)och fitnescenter för hotellets gäster. Fritt wifi. Alla rum har kylskåp.

Hotellets Webbsida:https://www.besthotels.es/best-siroco.html