Skip to main content

Bremen Freimarkt

Avresa 25 oktober, Bremer Freimarkt är en av Tysklands stora folkfester. Varje år sedan 1035 har denna fest ägt rum. Det startade med att kejsaren gav ärkebiskopen i Bremen rätt att ordna en ”marknad” i staden. I och med detta föddes Bremer Freimarkt - Oktoberfest i Bremen.

Idag har kommers bytts mot feststämning - mat, musik, sång och dryck. Under de två sista veckorna i oktober varje år sätter denna tillställning sin prägel på staden.  I Bremen är ”Altstadt”, den tidigare hantverkargatan Böttcherstrasse och de fint restaurerade gamla stadsdelarna. Här hittar vi hantverkare, guld- och silversmeder, små restauranger och boutiquer. 

Ett besök på festivalområdet Bürgerweide och Bremer Freimarkt hör till. Här finner du musiken, ölet, feststämningen, karusellerna och maten!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa på morgonen från påstigningsorten. Lunch­uppehåll på motell Vätterleden. Vidare genom Småland till Skåne och Trelleborg där TT-lines fartyg väntar på oss. Middag och övernattning ombord.

 • Dag 2: Frukost och middag

  Frukost ombord före ankomst till Travemünde 07.30. Vi åker söder ut på snabba autobahns förbi Lübeck och Hamburg. Via hamburg styr vi västerut och har ca.11-12 mil kvar innan vi ankommer till Bremen. Här väntar vår lokalguide som tar oss på en stadsrundtur i staden. Rundturen slutar vid vårt hotell. Resten av dagen har ni tid till att uppleva norra Tysklands största marknadsfest, där det finns något för alla – shopping, tivoli, mat och så klart öl! Varje år i oktober hålls denna enorma folkfest, en tradition som började för tusen år sedan, närmare bestämt år 1035. I dag lockar Freimarkt besökare från när och fjärran och blir ett minne för livet.

 • Dag 3: Frukost och middag

  Vi besöker ölbryggeriet Beck´s för att se hur det går till att tillverka öl och säkert prova ett glas eller två. Vi gör en stadsvandring för den som önskar. Vi ser det fantastiska rådhuset, de omtalade Stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor, ståtliga Rolandsstatyn, vackra Schüttingshaus, historiska Böttcherstrasse och det mysiga kvarteret Schnoor. Efter denna rundtur vet vi precis vart vi ska gå för att få ut så mycket som möjligt av vår vistelse i Bremen, kanske Bremens nära 5 km långa shoppingstråk med alla butiker och varuhus. Kort sagt – här finns något för alla!

 • Dag 4: Frukost och middag

  Efter frukost checkar vi ut och lämnar Bremen. Idag har vi gott om tid för att tillbringa tid i Lübeck. Vi stannar till på¨"Citti Markt" där det ges tid för shopping för att därefter åka in till Lübeck centrum. Framåt kvällen samlas vi och åker den korta biten till Trawemünde. Här väntar TT-lines fartyg på oss. Övernattning och avskedsmiddag ­ombord på TT-lines fartyg.

 • Dag 5: Frukost

  Ankomst till Trelleborg 07.30. Resan fortsätter via Jönköping mot hemorten. Lunch­uppehåll på restaurang Vätterleden. Åter till hemorten på kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 07:45
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 08:00
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 08:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 08:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 08:20
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 08:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 09:00
Västerås Busstationen, hpl I 09:15
Arboga E18 Dinners 09:30
Hallstahammar OK, rondellen 09:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 09:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 09:55
Örebro Resecentrum hpl A 10:15

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Bussplats
  Bussplats
  Främre sektion rad 1-6, Pris: 200:-
  Mellan sektion, rad 7-10, Pris: 200:-
  Bakre sektion, rad 11 -, Pris: 200:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum/dubbelhytt insides 0:-
 • Dubbelrum/dubbelhytt utsides 330:-
 • Enkelrum/enkelhytt insides 1 550:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
25/10-2023 onsdagBremen FreimarktMer än 85 990:-Boka