Bremen Freimarkt

Bremer Freimarkt är en av Tysklands stora folkfester. Varje år sedan 1035 har denna fest ägt rum. Det startade med att kejsaren gav ärkebiskopen i Bremen rätt att ordna en ”marknad” i staden. I och med detta föddes Bremer Freimarkt - Oktoberfest i Bremen.

Idag har kommers bytts mot feststämning - mat, musik, sång och dryck. Under de två sista veckorna i oktober varje år sätter denna tillställning sin prägel på staden.  I Bremen är ”Altstadt”, den tidigare hantverkargatan Böttcherstrasse och de fint restaurerade gamla stadsdelarna. Här hittar vi hantverkare, guld- och silversmeder, små restauranger och boutiquer. 

Ett besök på festivalområdet Bürgerweide och Bremer Freimarkt hör till. Här finner du musiken, ölet, feststämningen, karusellerna och maten!

ONSDAG

middag

Avresa på morgonen från påstigningsorten.

Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen till Göteborg. Avresa 17.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel. Middag ombord.

TORSDAG

frukost och middag

Efter frukost anländer vi Kiel. Vi tar sikte söderut, När vi passerat Hamburg har vi ytterligare 11-12 mil innan vi ankommer till Bremen. Här väntar vår lokalguide som tar oss på en stadsrundtur i staden. Rundturen slutar vid vårt hotell. Resten av dagen har ni tid till att uppleva norra Tysklands största marknadsfest, där det finns något för alla – shopping, tivoli, mat och så klart öl! Varje år i oktober hålls denna enorma folkfest, en tradition som började för tusen år sedan, närmare bestämt år 1035. I dag lockar Freimarkt besökare från när och fjärran och blir ett minne för livet.

FREDAG

frukost och middag

Vi gör en stadsvandring för den som önskar. Vi ser det fantastiska rådhuset, de omtalade Stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor, ståtliga Rolandsstatyn, vackra Schüttingshaus, historiska Böttcherstrasse och det mysiga kvarteret Schnoor. Efter denna rundtur vet vi precis vart vi ska gå för att få ut så mycket som möjligt av vår vistelse i Bremen, kanske Bremens nära 5 km långa shoppingstråk med alla butiker och varuhus. Kort sagt – här finns något för alla!

LÖRDAG

frukost och middag

Efter frukost checkar vi ut och lämnar Bremen. Vi åker tillbaka till Kiel. Vi tar en promenad i staden. Holstenstrasse ligger t.ex. endast ett stenkast från båten. För den ”ölsugne” rekommenderas ett besök på Kielerbrauerei vid Markplatz. Här gör man sitt eget öl och de stora kopparkärlen blänker, här finns även ”äkta” tysk mat. Restauranger finns i mängder så det är inte svårt att hitta något att äta. Båten avgår 18.45, middag ombord.

SÖNDAG

frukost

Frukosten äter vi ombord och ser hur närmar oss Göteborgs hamn. Nu åker vi via Skara, Mariestad och Örebro till respektive hemort, lunch längs vägen.


BOKA NU

5 990 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
48  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Bremen Freimarkt

Avresa: Onsdag 25 oktober

Resdagar: 5

Pris: 5 990 kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

  • Resa i helturistbuss från påstigningsorten
  • Två nätter i dubbelhytt med d/wc, golvbäddar
  • Två nätter i dubbelrum med d/wc
  • Fyra frukostar
  • Fyra middagar
  • Busskaffe med bröd i samband med pauser
  • Ev färjekostnader, broavgifter, vägskatter
  • Reseledare

Frivilliga tillägg

  • Enkelrum 1 550 kr
  • Reservation av plats i buss 200 kr

fri anslutning från Stockholm, Uppsala, Bålsta, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 2

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1+4: Ombord Stena Line, Göteborg - Kiel

Natt 2-3: Intercityhotel, Bremen