Fyra Julmarknader med Stena Line

Hildesheim Goslar Braunschweig Kiel

Välkommen till det förtrollade jullandet. I slutet av november öppnar norra Tysklands kanske vackraste julmarknader, i Niedersachsen. Fram till jul och delvis till och med in i januari, förför doften av glögg och pepparkakor julälskare mitt bland idylliska korsvirkeshus, gotiska tegelstensgavlar eller vackra barockfasader på gamla torg och i smala gränder.  Vi kommer att besöka Goslar och Braunschweig, städer med anor från 8-900 talet som skapar stämningsfulla och avkopplande resmål i advent. Här sker julhandel på de vackert utsmyckade gågatorna, ljusslingor, kryddoft och vackert utsmyckade stånd med konsthantverk gör besöket på alla julmarknader till en upplevelse.

TORSDAG middag

Avresa på morgonen från påstigningsorten.

Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen innan vi kommer till Göteborg. Avresa 18.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel. Julbord ombord på fartyget

FREDAG frukost

Vi ankommer Kiel kl 09.15. Vi börjar med att besöka Citti Stormarknad i Kiel för shopping innan vi åker söderut till Hildesheim. I den härliga gamla klosterstaden Hildesheim är ”Knochenhauerramtshaus” det naturliga centrum för julmarknaden: Det gamla huset är känt för att vara världens vackraste korsvirkeshus. I dessa äventyrliga kulisser har ett helt sällskap av gastronomer slagit sig ner för att erbjuda läckerheter och stå för all det goda under julmarknaden. Vi bor centralt på Novotel Hildesheim ca 5 min promenad in till gamla stan. Middag på egen hand.

LÖRDAG frukost och middag

Idag är Julmarknaden i Goslar och Braunschweig vårt utflyktsmål. En stad där historiens vingslag ständigt gör sig påmint! En julmarknad inramad av både nutid och dåtid, fantastiska miljöer och byggnader. En god lunch till rimligt pris finner ni alltid på någon av de många trevliga restaurangerna. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst. Goslar har mer än 1500 korsvirkeshus från olika epoker,  sevärt är det historiska torget med klockspel - fyra gånger om dagen till tonerna av låten Steiger ser vi färgstarka figurer som berättar historien om gruvdriften i staden. Efter lunchtid åker vi till Braunschweig. Här hålls julmarknaden vid torgen rund St. Blasii-katedralen. På marknaden hittar du allt möjligt, smycken, träleksaker, lädervaror och julprydnader. Det finns även mycket kulinariska delikatesser från regionen. Julmarknaden är en av de mest atmosfäriska och populära julmarknaderna i hela Tyskland och den lockar flera hundra tusen besökare. Åter till vårt hotell 19.00, middag på hotellet.

SÖNDAG frukost

Efter frukost lämnar vi Hildesheim och åker norrut till Kiel för att besöka julmarknaden. Kiel lockar med glad julstämning med många maritima teman p.g.a. stadens stolta sjöfartstraditioner. Vi åker med Stena Lines fartyg som avgår kl.17.45

Måndag frukost.

På morgonen ankomst 09.15 till Göteborg. Vi tar sikte på Falköping och dess Osteria, här ges möjlighet till att pröva och köpa hem julosten. Vi åker vidare mot Vanes udde - mera känt som Karlsborgs fästning. Efter en kort tur runt fästningen åker vi längs Vätterns västra sida. Olshammar, Heidenstams födeseort passeras. När Vätterns norra delar närmar sig kommer vi till Askersund. Här stannar vi för ett besök på Venus Choklad (Carl von Linné kallade chokladen för ”Gudarnas föda”). Vi passar på att ha busskaffe innan avfärd. Åter till hemorten på kvällen. Stopp på Dinners i Arboga innan vi åker vidare mot hemorten.


BOKA NU

5 550 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd
Utsideshytt

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Fyra julmarknader med Stena Line

Avresa: Torsdag 28 november

Resdagar: 5

Pris: 5 550 kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • Resa i helturistbuss från påstigningsorten
 • två nätter i dubbelhytt med d/wc, golvbäddar
 • två nätter i dubbelrum med d/wc
 • fem frukostar
 • två middagar
 • shopping (frivikt 50 kg)
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • ev färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 890 kr
 • utsideshytt 260 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 280 kr

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 2

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1+4: Ombord Stena Line, Göteborg - Kiel

Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar

Natt 2-3: Novotel Hotel Hildesheim****

https://www.accorhotels.com/sv/hotel-5396-novotel-hildesheim/index.shtml

Rum: 120 med bad/dusch, wc och TV. Våningar: 2. Hiss: ja. Läge på orten: i central delen av Hildesheim, ca 5-7 min promenad till gamla stan.

Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: restaurang, bar.