Jämtland - Åre 4 dagar

Storsjön - i Jämtlands metropol Östersund med omgivningar. Vi bor i Östersund på utmärkta Clarion Hotel Grand Östersund, centralt vid stadens mest kända stråk - Prästgatan.  Vi gör intressanta utflykter till Tännforsen, Wilhelm Pettersson-Bergers Sommarhagen m fl platser samt friluftsmuseet J­amtli. Kanske får du en glimt av ”Storsjöodjuret”! På utresan färdas vi genom Hälsingland och hemresan följer inlandsvägen genom  Dalarna.

TORSDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen genom Mälardalen och Uppland. Efter att Uppsala passerats tar vi kaffepaus. Vidare utefter kusten förbi Gävle och Söderhamn. Uppehåll för lunch.  Genom vackra Hälsingland till Migranternas Hus i Alfta - ett museum om emigrationen från bygden och den religiösa sekten Ersk-Jansarna. Här kan man följa Brita Olsdotter på hennes strapatsrika färd från Hälsingestugan till Amerika. Vi reser vidare mot Jämtland och ”storsjöbygdens” storslagna kulturlandskap med många minnen från bosättning långt tillbaka i tiden. Här finns såväl runstenar och kyrkobyggnader som påminner oss om detta. Besök vid Frösö kyrka, ankomst till Hotell Clarion Grand i  Östersund ca 17.00. Hotellet ligger vid Prästgatan - stadens stora affärs- och restauranggata. Ankomst 17.00.

FREDAG   Handöl Tännfosen Åre

frukost och lunch

Avresa 09.00 Utflyktsdag. Vi börjar dagen i Handöl som förknippas med täljstenskaminer. Vi fikar på Hanriis Café & Butik, här äter vi Våffla och dricker kaffe. I cafét finns ett museum med en karoliner- och täljstensutställning, här  berättas om byn Handöls märkliga historia – en historia som är intimt förknippad med såväl täljsten som Armfeldts karoliner. Nästa stopp blir vid Tännforsen, Sveriges största vattenfall innan vi åker till Buustamons Fjällgård för lunch. Vi åker in till Åre och får lite tid att se byn i sommarskrud. Dagens sista besök är  Åre Chokladfabrik. Som sedan 1991 tillverkar handgjorda praliner, tryfflar och kolor. Chokladpralinerna från Åre finns i många olika smaker och tillverkas för hand, gärna med bygdens och fjällets egna råvaror. De första pralinerna som tillverkades, som står sig än idag, är exempelvis hjortron, lingon, blåbär och getmese. Tillbaka i Östersund för middag på egen hand.

LÖRDAG

frukost och lunch

Idag väntar Wilhelm Pettersson-Bergers hem sommarhagen. Vi får en guidad tur i tonsättarens hem. Vi äter lunch innan vi åker till friluftsmuseet Jamtli.  På kvällen gemensam promenad till hamnen och Badhusparken i Östersund. Middag på egen hand

SÖNDAG

frukost

Avresa 08.00. Vi lämnar Storsjöbygden och kör vackra Inlandsvägen via Sveg och Orsa till Mora, där vi gör lunchuppehåll. Besök på Vasaloppsmuseet, vars personal berättar om Vasaloppet och dess historia. I Nusnäs bekantar vi oss med Dalahästtillverkning. Via Tällberg och Leksand och stopp på Leksandknäckebröd. Åter mot Mälardalen och vi når hemorten på kvällen.


BOKA NU

4 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
48  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Jämtland - Åre 4 dagar

Avresa: Torsdag 6 augusti

Resdagar: 4

Pris: 4 990kr

Reseledare: Lillemor Norrby

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • tre nätter i dubbelrum med d/wc
 • tre frukostar och en middag
 • lunch på Buustamons Fjällgård och Restaurang Hov
 • besök och guidad visning  Vilhelm Petterson-Bergers hem
 • entré och visning av Jamtli historieland
 • samtliga utflykter och entréer enligt program
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • reseledares tjänster

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 1 370 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 250 kr

Avrese- och hemkomsttider meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

Pass eller nationellt ID-kort behöver EJ medföras

Vårt hotell

Natt 1-3: Clarion Hotel Grand Östersund

mer info kommer...