Julmarknad i tre Hansa städer

 Hamburg, Lübeck och Bremen

På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader – Hamburg, Lübeck och Bremen. Tre gamla hamn- och hansastäder med ett stolt förflutet och är några av Tysklands mest sevärda historiska städer. Vi bor tre nätter på utmärkta hotel Leonardo Hamburg

I Bremens altstadt äger julmarknaden rum på stora torget. Sevärdheter här är bl a Rolandsstatyn samt ett besök i medeltida stadsdelen Schnoor är på sin plats. 

I Hamburg kanske du får se Tomten flyga på sin släde och Lübeck lockar med sina traditionella marknader med över 200 marknadsstånd. För dom som vill shoppa så gör vi ett besök på Citti Stormarknad.

TORSDAG

Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Örebro eller Arboga. Lunchuppehåll efter vägen. Vidare söderut via Helsingborg/Helsingör till Danmark. Färja från Danmark till Tyskland. Ankomst omkr 21.00.

FREDAG 

frukost och middag.

Julmarknad Hamburg och Lübeck

Avresa 08.00. Vi börjar dagen med ett besök i Lübeck. För de som så önskar ordnar vi med besök på Citti stormarknad. Kort tur med bussen genom centrum innan vi kommer till gågatan Breite Strasse. Här finner du ”marzipanhuset” Niederegger med café och härliga marzipanbakelser! Julmarknaden på torget Markt och ”Märchenwelt” med sagofigurer och berättelser ur Bröderna Grimms sagor finns likaså här! Kl 13.00 åker vi till Hamburg. Vi lämnar bussen i centrum på stora affärsgatan Mönchebergstrasse vid Rådhusplatsen och i anslutning till julmarknaderna! Marknaden förvandlar varje år området kring Rådhusplatsen till en äventyrlig liten by mitt i staden. Varje eftermiddag kan du uppleva ett julmirakel när jultomten ”flyger” över rådhustorget i sin släde

LÖRDAG 

frukost och middag.

Vi åker till julmarknaden i Bremen. I altstadt vid rådhuset, med sin berömda renässansfasad, på Hanseatenhof och vid S:t Petri Domen finner du mer än 170 julpyntade stånd och bodar. Här finns även ”Rolandsstatyn” och ”Stadsmusikanterna från Bremen” - stadens kända staty. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst. Inte långt ifrån marknadsstånden ligger Bremens äldsta kvarter, Schnoor. Här ligger de små husen från 1400- och 1500-talet tätt intill varandra, som pärlor på rad, här hittar vi trivsamma kaféer, restauranger och butiker.

SÖNDAG

frukost.

Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn och kör via Helsingör/Helsingborg, gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan.

På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa till Nordtyskland!


BOKA NU

4 690 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
12  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Julmarknad i tre Hansa städer, Hamburg, Lübeck och Bremen

Avresa: Torsdag 24 november

Resdagar: 4

Pris: 4 690kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

  • resa i helturistbuss från påstigningsorten
  • julmarknad Hamburg, Lübeck & Bremen
  • tre nätter i dubbelrum med d/wc
  • tre frukostar och två middagar
  • shopping (frivikt 50 kg)
  • busskaffe med bröd i samband med pauser
  • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
  • reseledare

Frivilliga tillägg

  • Enkelrum 1100 kr
  • Reservation av plats i buss 100 kr

Fri anslutning från: Uppsala, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från: Bålsta, Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Vårt hotell

Natt 1-3: Hotel Leonardo Hamburg