Julmarknad i Hamburg

 

 

Julmarknad i tre städer - Hamburg, Lübeck och Goslar

 

 

 

Julmarknader i tre städer

 

Stade, Bremen & Rostock

På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader - svenskstaden Stade, Bremen och Rostock. Stade ligger nära Hamburg vid floden Elbes södra strand. Stades Altstadt är helt omgiven av vatten. Staden erövrades av svenskarna 1645 och här finns en rad svenskminnen från 1600- och 1700-talet, t.ex. magasinsbyggnaden Schwedenspeicher med museum och rådhuset vid Hökerstrasse.

Stades julmarknad äger rum på Pferdemarkt och Fischmarkt. I Bremens altstadt äger julmarknaden rum på stora torget. Sevärdheter här är bl a Rolandsstatyn. Rostock; med Nordtysklands största julmarknad! Gågatan från Kröpeliner Tor till Neuer Markt utgör huvudstråket. Här finner Du hantverk, julattraktioner och dofter av kanderade äpplen, Rostocker Rauckherwurst, Glühwein, Warnermünder Räucherfisch, ”Rauchermänner” och mycket annat - allt som hör en typisk julmarknad till.

TORSDAG

Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Örebro eller Arboga. Lunchuppehåll efter vägen. Vidare söderut via Helsingborg/Helsingör till Danmark. Färja från Danmark till Tyskland. Ankomst omkr 21.00.

FREDAG

Frukost och middag.

Julmarknad i Stade och Bremen

Vi börjar dagen med besök i Stade, parkerar vår buss vid Hansestrasse och gör en gemensam promenad och ser bl a kyrkan och det typiskt ”svenska” Rådhuset från 1600-talets mitt. Tid för och att gå på egen hand i stadens mysiga gator och gränder.

Fortsatt resa till julmarknaden i Bremen. I altstadt vid rådhuset, med sin berömda renässansfasad, på Hanseatenhof och vid S:t Petri Domen finner Du mer än 150 julpyntade stånd och bodar. Här finns även ”Rolandsstatyn” och ”Stadsmusikanterna från Bremen” - stadens kända staty. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst. Åter omkring kl 18.00. Middag.

LÖRDAG

Frukost och middag.

Julmarknad i Rostock Shopping Avresa 08.00.

Efter ankomst till Rostock börjar vi med ett besök på CittiPark för shopping och fortsätter därefter till centrum och Rostocks julmarknad. Vi börjar med en promenad genom Rostocks historiska medeltida stadskärna. Din reseledare berättar och visar Dig de större sevärdheterna, som t.ex. Mariakyrkan, vackra historiska klosterbyggnader från ­1200-talet liksom det gamla universitetsområdet. Rundvandringen slutar vid stora gågatan med norra Tysklands största julmarknad.

Åter till vårt hotell omkring kl 18.30

SÖNDAG

Frukost.

Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn och kör via Helsingör/Helsingborg, gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan.

På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa till Nordtyskland!

JULMARKNADER I TRE STÄDER

Hamburg, Lübeck & Goslar

På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader – Hamburg, Lübeck och Goslar. Två gamla hamn- och hansastäder med ett stolt förflutet och en av Tysklands mest sevärda historiska städer. Goslar ligger i norra Harz och i staden finner vi pittoreska gränder, intressanta kyrkor, tysk matkultur och unik medeltida stadsmiljö. Julmarknaden äger rum på stadens torg, Markt, och inramas av medeltida byggnader och miljöer. En julmarknad utöver det vanliga! Vi bor tre nätter på utmärkta hotel Leonardo Hamburg****.

TORSDAG

Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Arboga. Örebro och Askersund passeras. Lunchuppehåll på restaurang Lagan. Vidare söderut via Öresundsbron och färja från Danmark till Tyskland. Ankomst omkr kl 21. 00

FREDAG

Frukost och middag.

Julmarknad Hamburg och Lübeck

Avresa 08.00. Vi börjar dagen med ett besök i Lübeck. För de som så önskar ordnar vi med besök på Citti stormarknad. Kort tur med bussen genom centrum innan vi kommer till gågatan Breite Strasse. Här finner Du ”marzipanhuset” Niederegger med café och härliga marzipanbakelser! Julmarknaden på torget Markt och ”Märchenwelt” med sagofigurer och berättelser ur Bröderna Grimms sagor finns likaså här! Kl 13.00 åker vi till Hamburg. Vi lämnar bussen i centrum på stora affärsgatan Mönchebergstrasse vid Rådhusplatsen och i anslutning till julmarknaderna!

Åter till vårt hotell c:a 18.00. Middag på hotellet.

LÖRDAG

Frukost och middag. Julmarknad Goslar

Avresa 08.00. Idag är Julmarknaden i Goslar vårt utflyktsmål. En stad där historiens vingslag ständigt gör sig påmint! En julmarknad inramad av både nutid och dåtid, fantastiska miljöer och byggnader. En god lunch till rimligt pris finner ni alltid på någon av de många trevliga restaurangerna. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst.

Goslar har mer än 1500 korsvirkeshus från olika epoker, liksom pietetsfullt restaurerade gruvarbetarehus vid idylliska kullerstensgator. Andra sevärdheter är det historiska torget med klockspel - fyra gånger om dagen till tonerna av låten Steiger ser vi färgstarka figurer som berättar historien om gruvdriften i staden.

Åter till vårt hotell c:a 19.00. Middag på vårt hotell.

SÖNDAG

Frukost. Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Efter lite förmiddagskaffe åker vi Öresundsbron till Malmö och vidare till restaurang Lagan för matuppehåll. På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa.


BOKA NU

3 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
46  st. Platser kvar
Fullbokad,50
.
Lägg i önskelista

Fullbokad,50
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Julmarknad i tre städer, Hamburg, Lübeck och Goslar

Avresa: Torsdag 6 december

Resdagar: 4

Pris: 3 990kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

  • resa i helturistbuss från påstigningsort
  • Julmarknad Hamburg, Lübeck & Goslar
  • tre nätter i dubbelrum med d/wc
  • tre frukostar
  • två middagar
  • shopping (frivikt 40 kg)
  • busskaffe med bröd i samband med pauser
  • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
  • reseledares tjänster

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

Enkelrum 740 kr

Reservation av plats i buss 100 kr

Avbeställningsskydd 200 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Vårt hotell

Natt 1-3: Hotel Leonardo Hamburg****

Stillhorner Weg 40, D-21109 Hamburg,

Tel +49 40 7501 50

Rum: 165 med bad/dusch, wc och TV. Våningar: 5.

Hiss: ja. Läge på orten: i södra delen av Hamburg, Stillhorn.

Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: restaurang.

Vår bedömning: hög klass - ****