Julblommor i Rostock

 

 

Julmarknad Lübeck och Rostock

Die Hansestadt Lübeck är en av Tysklands mest kända städer och ett populärt resmål året om. Än idag präglas stadskärnan av en medeltida atmosfär och kulturhistoriska sevärdheter, där stadsporten Holstentor är den mest kända. Från slutet av november till slutet av december är Lübeck en enda juldröm.

 Promenera genom de vackert pyntade gatorna i Gamla stan och de vackra jul- och hantverksmarknaderna. Särskilt till jul förför UNESCO:s världskulturstad Lübeck sina besökare med sina praktfulla miljöer, byggnader och arrangemang. Festligt ljussken, julstjärnor och dekorerade julgranar trollar fram en stämningsfull atmosfär i Gamla stan. Högkvalitativ konst och kultur presenteras i ­historiska byggnader från olika epoker – allt på bekvämt gångavstånd. Gatorna kring stora torget, Markt, är centrum för detta. Här finns försäljningsstånden som erbjuder allt från Glüwein till fint trähantverk från Erzgebirge. Här finner Du den genuina miljön och stämningen som gjort Lübecks Weihnachtsmarkt till en av de mest omtyckta och besökta.

 Granne med torget Markt finns marsipanhuset – Niederegger, gå- och shoppinggatan Breite Strasse och Lübecks mest omtalade kyrkobyggnad Marienkirche. Här finns gott om affärer, trevliga restauranger, som t.ex. Haus der Schiffergesellschaft och museer, utställningar.

 Varje år omformas Rostocks historiska centrum till en av de största och vackraste julmarknaderna i norra Tyskland. Hela innerstaden från Kröpeliner Tor till Neuer Markt är en enda sammanhängande julmarknad. Upplev den stämningsfyllda miljön inramad av de medeltida tegelkyrkorna och husen med sina typiska trappstegsgavlar.

Söndag

Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Örebro eller Arboga. Lunchuppehåll efter vägen. Vidare söderut via Helsingborg/Helsingör till Danmark. Färja från Danmark till Tyskland. Ankomst omkr 21.00.

Måndag

Frukost.

Julmarknad i Lubeck

Vi börjar dagen med  en gemensam stadsrundtur. Sedan har ni hela dagen och kvällen till eget förfogande. Tid för och att gå på egen hand i stadens mysiga gator och gränder. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst.

Tisdag

Frukost och middag.

Julmarknad i ROSTOCK Shopping Avresa 08.00.

Efter ankomst till Rostock börjar vi med ett besök på CITTIPARK för shopping och fortsätter därefter till centrum och ROSTOCKS JULMARKNAD. Vi börjar med en promenad genom Rostocks historiska medeltida stadskärna. Din reseledare berättar och visar Dig de större sevärdheterna, som t ex Mariakyrkan, vackra historiska klosterbyggnader från 1200-talet liksom det gamla universitetsområdet. Rundvandringen slutar vid stora gågatan med NORRA TYSKLANDS STÖRSTA JULMARKNAD.

Åter till vårt hotell omkring kl 18.30

Onsdag

Frukost.

Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn och kör via Helsingör/Helsingborg, gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan.

På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa till Nordtyskland.

 


BOKA NU

4 390 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
42  st. Platser kvar
Finns ej i lagret
.
Lägg i önskelista

Finns ej i lagret
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Julmarknad Lübeck och Rostock

Avresa: Söndag 3 december

Resdagar: 4

Pris: 4 390kr

Reseledare: Einar Szpiro

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • tre nätter i dubbelrum med d/wc
 • tre frukostar
 • en middag
 • shopping (frivikt 40 kg)
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledares tjänster
 • Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 800 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 95 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Vårt hotell

Natt 1-3: Holiday inn Lubeck****

Travemuender Alle 3, D-235 68 Lübeck,

Tel +49 451 37 060

Rum: 159 med bad/dusch, wc och TV.

Våningar: 4 Hiss: ja. Läge på orten: nära gamla stan. Särskilda handikapprum: ja. Övrigt: restaurang och pool.

Vår bedömning: hög klass -****