Julmarknadsstånd i Lübeck

 

 

Julmarknad Lübeck

Välkommen till världskulturstaden Lübeck, Nordens julstad. Från slutet av november till slutet av december är Lübeck en enda juldröm. Promenera genom de vackert pyntade gatorna i Gamla stan och de vackra jul- och hantverksmarknaderna. Festligt ljussken, julstjärnor och dekorerade julgranar trollar fram en stämningsfull atmosfär i Gamla Stan. Högkvalitativ konst och kultur presenteras i ­historiska byggnader från olika epoker – allt på bekvämt gångavstånd.

Gatorna kring stora torget, Markt, är centrum för detta. Här finns försäljningsstånden som erbjuder allt från Glüwein till fint trähantverk från Erzgebirge. Här finner ni den genuina miljön och stämningen som gjort Lübecks Weihnachtsmarkt till en av de mest omtyckta och besökta. Granne med torget Markt finns ”marzipanhuset” - Niederegger, gågatan-shoppinggatan Breite Strasse och Lübecks mest omtalade kyrkobyggnad Marienkirche. Här finns gott om affärer, trevliga restauranger, som t.ex. Haus der Schiffergesellschaft och museer, utställningar. I julmarknadsresan ingår besök på stormarknad, Citti Park, där även ALDI finns.

Vi reser via Helsingborg/Helsingör och Rödby-Puttgarden t/r. Två övernattningar på Hotel Holiday Inn Lübeck med frukost. En hel dag och kväll i Lübeck!

MÅNDAG

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Paus för lunch på rest Lagan. Kaffepauser efter vägen. Efter resa genom Sverige kör vi över Öresundsbron till Danmark och vidare ner till Rödby Havn för färjeöverfart till Puttgarden, ­vi kommer till Lübeck omkring kl 21.00.

TISDAG

Frukost.

Efter frukost på hotellet börjar vi dagen med att besöka Citti Park för shopping. Här finns ett stort utbud av varor - allt från textilier till vin och öl.

Efter vårt besök här väntar Lübecks julmarknad på oss. Vi gör en stadsvandring i Lübecks centrum, och ser de viktigaste sevärdheterna.

Dagen i övrigt fri för egna aktiviteter.

På eftermiddagen när det börja skymma njuter vi av den stämningsfulla belysningen. Kvällen tillbringar du med fördel i Lübecks centrum med alla sina restauranger och trevliga lokaler!

ONSDAG

Frukost. Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Efter lite förmiddagskaffe åker vi Öresundsbron till Malmö och vidare till restaurang Lagan för matuppehåll. På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa


BOKA NU

3 190 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Snabba fakta

Julmarknad Lübeck

Avresa: Måndag 3 december

Resdagar: 3

Pris: 3 190kr

Reseledare: Lillemor Norrby

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • två nätter i dubbelrum med d/wc
 • två frukostar
 • stadsvandring i Lübeck
 • shopping (frivikt 40 kg)
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledares tjänster

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 570 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 160 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Vårt hotell

 

Natt 1–2: Holiday Inn Lübeck****

Travemünder Allé 3, D-23568 Lübeck

Tel +49 451 37060

Antal rum: 158 med bad/dusch, wc, Våningar: 5.

Hiss: ja. Läge på orten: utanför Burgtor i anslutning till Lübecks innerstad. 10 min gångväg till Markt - torget.

Spa, pool och fitnesavd. för hotellets gäster.

Vår bedömning: hög klass, *****