Julmarknadsstånd i Lübeck

 

 

Julmarknad Lübeck

Välkommen till världskulturstaden Lübeck, Nordens julstad. Från slutet av november till slutet av december är Lübeck en enda juldröm. Promenera genom de vackert pyntade gatorna i Gamla stan och de vackra jul- och hantverksmarknaderna. Festligt ljussken, julstjärnor och dekorerade julgranar trollar fram en stämningsfull atmosfär i Gamla Stan. Högkvalitativ konst och kultur presenteras i historiska byggnader från olika epoker - allt på bekvämt gångavstånd.

Gatorna kring stora torget, Markt, är centrum för detta. Här finns försäljningsstånden som erbjuder allt från Glüwein till fint trähantverk från Erzgebirge. Här finner Du den genuina miljön och stämningen som gjort Lübecks Weihnachtsmarkt till en av de mest omtyckta och besökta. Granne med torget Markt finns "marzipanhuset" - Niederegger, gågatan-shoppinggatan Breite Strasse och Lübecks mest omtalade kyrkobyggnad Marienkirche. Här finns gott om affärer, trevliga restauranger, som t ex Haus der Schiffergesellschaft och museer, utställningar.

I julmarknadsresan ingår besök på stormarknad, Citti Park, där även Aldi finns.

Vi reser via Helsingborg/Helsingör och Rödby-Puttgarden t/r. Två övernattningar på Hotel Lübecker Hof i Stockelsdorf/Lübeck med frukost. En hel dag och kväll i Lübeck!!

FREDAG

Avresa på morgonen från påstigningsorten.

Lunchuppehåll på rest. Lagan i Ljungby. Vidare genom Småland till Skåne och via färja Helsingborg/Helsingör och Rödby/Puttgarden kommer vi till vårt hotell ca 21.00

LÖRDAG

Efter frukost på hotellet börjar vi dagen med att besöka Citti park för shopping. Här finns ett stort utbud av varor - allt från textilier till vin och öl.

Efter vårt besök här väntar Lübecks julmarknad på oss. Vi gör en stadsvandring i Lübecks centrum, och ser de viktigaste sevärdheterna.

Dagen i övrigt fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen när det börjar skymma njuter vi av den stämningsfulla belysningen. Kvällen tillbringar Du med fördel i Lübecks centrum med alla sina resturanger och trevliga lokaler!

Söndag

Frukost.

Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark.

Vi passerar Köpenhamn och tar färjan Helsingör/Helsingborg till Sverige. Paus för lunch/middag på resturang Lagan. Återkomst till hemorten på kvällen.


BOKA NU

3 190 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Snabba fakta

Julmarknad Lübeck

Avresa: Fredag 1 december

Resdagar: 3

Pris: 3 190kr

Reseledare: Einar Szpiro

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • två nätter i dubbelrum med d/wc
 • två frukostar
 • stadsvandring i Lübeck
 • shopping (frivikt 40 kg)
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledares tjänster
 • Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 470 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 95 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Vårt hotell

Natt 1-2: BW Nordic Hotel Lübecker Hof***

Ahrensböcker Str. 4-8, D-23617 Stockelsdorf

Tel.: +49 40 7 25 95 0

Antal rum: 113 - med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 4. Hiss: ja. Läge på orten: lokal trafik, förort till Lübeck. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: restaurang, bar, bierstube.

Hotelländring:

Natt 1-2: Viva Hotel by Vier Jahreszeiten***

Bei der Lohmühle 25, 23554 Lübeck, Tyskland

Tel  +49 451 480530

Antal rum: 105 - med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 7. Hiss: ja. Läge på orten: lokal trafik, förort till Lübeck. Särskilda handikapprum: nej.

Övrigt: restaurang med spektakulär utsikt, bar, bierstube. Fritt Wifi, Gym.

Bilder från hotellet