Dubai Kryssning med Royal Caribbean

 

 

Kryssning Dubai - 8 dagar

Dubai är det näst största av de sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten. Under några dagar upplever vi allt från världens högsta skyskrapa till de gamla guld- och kryddmarknaderna. Dubai lockar med sol under våra kalla vintermånader och vi tar oss med direktflyg från Stockholm-Arlanda till Dubai.

Royal Caribbeans fartyg Jewel of the Seas kryssar från Dubai och just den här kryssningen kommer vi till Sir Bani Yas, Khasab och Muscat i Oman, Abu Dhabi och sedan tillbaka till Dubai där fartyget ligger still sista natten. Vi njuter av god mat, avkoppling, underhållning och aktiviteter. Att kryssa är en fantastisk upplevelse och i kombination med det annorlunda och fascinerande Dubai blir det en resa som sticker ut!

SÖNDAG

Avresa med flyg från Arlanda till Dubai där vår buss möter för transfer till vårt hotell Hilton Garden Inn Al Mina,  På eftermiddagen kommer vi att få en guidad rundtur av det gamla Dubai. Vi får se Dubai museum, åker över Dubai Creek och upplever krydd och guldbasarerna.  Middag på hotellet.

MÅNDAG - DUBAI

Förmiddagen fri. På eftermiddagen kommer vår buss och hämtar oss för att ta oss till hamnen och vårt fartyg Ryal Caribbean "Jewel of the Seas". Avresa 17.00. Nu börjar vår kryssning. Vi bekantar oss med fartyget och på kvällen samlas vi för middag i vår huvudrestaurang.

TISDAG - SIR BANI YAS

Sin Bani Yas är en naturlig ö knappt 200 kilometer väster om Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade arabemiraten. Den ligger 9 kilometer från kusten utanför Jebel Dhanna. Ön är ett naturreservat med mer än 15 000 frigående djur på en yta av cirka 87 km2 som etablerades 1971 av den forne härskaren av Förenade arabemiraten, schejk Zayed bin Sultan Al Nahyan.

ONSDAG - KHASAB

Khasab ligger på Musadam-halvön i Oman och omges av Förenade arabemiraten. Upptäck kännetäcken från de portugisiska kolonisatörerna och njut av den bländande kusten vid Hormuzssundet.

TORSDAG - MUSCAT

Muscat är bland de äldsta städerna i Mellanöstern och bär med sig mycket historia och tradition. Staden har bara varit öppen för turister de senaste årtionder, så här har du möjlighet att se mycket av den äkta mellanöstern med spår av kultur som leder tillbaka till tiden före kristus.

FREDAG - TILL HAVS

Denna dag tillbringas till havs. Nu ska ni passa på och njuta av fartygets alla faciliteter. Här finns spa, utom och inomhus pooler, jazzusi, kasino, olika restauranger, träningscenter mm.

LÖRDAG - ABU DHABI

Abu Dhabi är den största av de sju emirat som bildar Förenade Arabemiraten. Fantastiska stränder, ökenoaser och ett pulserande storstadsliv kännetecknar Abu Dhabi, som tidigare var en lugn liten fiskestad. Fyndet av olja har gjort staden till en av de rikaste och också mest trygga turistdestinationer.

SÖNDAG - DUBAI

Dubai är en stad med många olika ansikten. Här möter du fjärran mystik, ultramoderna skyskrapor blandat med gamla marknader och traditionella träbåtar, het öken och solkysst strand. Dessutom skiner solen nästan jämt! På vår kryssning med Royal Caribbean® har du möjlighet att uppleva allt på en enda semesterresa.

Som en av de snabbast växande städerna i världen har Dubai utvecklat sig till en både lyxig och populär destination. Det varma och soliga klimatet, härliga shoppingmöjligheter och unika sevärdheter gör Dubai till en fantastisk mötesplats mellan öst och väst, mellan gammal och modern kultur och tradition.

MÅNDAG - DUBAI

Idag går vi av vårt kryssningsfartyg. Nu väntar en heldag i staden. Vi börjar med att få en stadsrundtur i Nya Dubai. Vi får se Arabic art gallary, Dubai Museeum, Palm Island och ett fotostopp vid Burg el Arab. Vi åker även upp i Världens högsta skyskrapa, Burj Khalifa, 164 våningar och 828 meter hög. Vi äter en avslutningsmiddag på en så kallad Dhowbåt.  Vi njuter av vår buffé  och ser utsikten av Dubai i skymningen. Sent på kvällen åker vi ut till flygplatsen för att flyg hem. Vi landar tidigt på tisdagmorgon på Arlanda.

Restauranger ombord

Ombord hittar du ett stort urval av formella och informella restauranger och kaféer. Du kan välja mellan enkla snacks under hela dagen till gourmet-middagar i någon av våra restauranger. De flesta matställena inkluderas i kryssningspriset. I fartygets specialrestauranger får du det lilla extra för ett litet tillägg på priset

I signaturrestauranten steakhouse Chops Grille serveras kött, skaldjur, läckra tillbehör och desserter i en modern och exklusiv atmosfär. Den traditionsfyllda, familjevänlig och italienska restauranten Giovanni`s Table specialiserar sig på smaker från Toscana lagade med kärlek och modern touch. Asiatiska Izumi serverar färsk och smakrik sushi och sashimi, eller var med och laga maten på ishi-yaki vis, med en glödhet sten placerad på ditt bord.

Underhållning ombord

Broadway At Sea Royal Caribbean International erbjuder det mest varierade urvalet av undehållning till havs. På teatern hittar du ett stort urval av Broadway-inspirerad underhållning som Now and Forever, World of Broadway, West End to Broadway och Piano Man. Allt detta får du uppleva flera mil från närmsta land.

Förenade Arabemiraten

Landet etablerades den 2 december 1971 och är en federation bestående av sju emirat (motsvarande furstendömen). Varje emirat styrs av en ärftlig härskare som tillsammans bildar det federala högsta rådet, det högsta lagstiftande och verkställande organet i landet. En av härskarna väljs till president i Förenade Arabemiraten. De ingående emiraten är Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn. Abu Dhabi är huvudstad i Förenade Arabemiraten. Islam är den officiella religionen och arabiska är det officiella språket.Sharialagar är en betydande källa till Förenade Arabemiraten lagstiftning.

1972 anslöt sig även Ras al-Khaimah. Ursprungligen var tanken att Förenade Arabemiraten skulle bestå av nio emirat, men emiraten Bahrain och Qatar valde istället att bli självständiga stater.

Gemensam styrelse är de regerande emirerna i ett högsta råd. Samhällsstrukturen i dessa arabiska schejkdömen är fortfarande starkt konservativ med tyngdpunkt på beduinernas gamla klan- och stamtillhörighet. Politiska partier och demokratiskt valda politiska organ saknas. Utrikespolitiskt har området närmat sig Saudiarabien och deltog i FN-alliansens krigföring mot Irak 1990.

Gör en preliminär bokning redan nu, så vi ser intresset för denna resa.


BOKA NU

17 490 kr
Rum
Del i dubbelrum utsideshytt
Del i dubbelrum balkonghytt
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

Var vänlig ange följande:
40  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Kryssning Dubai – 8 dagar

Avresa: söndag 26 januari

Resdagar: 9

Priset avser avresa från Arlanda.

Preliminärt Pris: 17 490 kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • flyg t/r Arlanda–Dubai inkl. flygskatt
 • en övernattning i dubbelrum med dusch/wc  inkl frukost och middag
 • alla transfer och busstransporter enl arrangemang
 •  sju nätters kryssning med Royal Caribbean i insidesdubbelhytt
 • helpension ombord på kryssningen
 • två guidningar i Dubai (eng talande guide)
 • entre och inträde till i Burj Kalifa observationsdäck
 • avslutningsmiddag på Dhowbåt
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • enkelrum  5 250 kr
 • del i dubbelrum utsideshytt 1 230 kr
 • del i dubbelrum balkonghytt 4 160 kr
 • avbeställningsskydd 750 kr
 • bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Pass eller nationellt Id-kort skall medföras

Du behöver alltså inte ansöka om visum i förväg, om du nöjer dig med ett turistvisum som gäller i upp till 30 dagar. Notera också att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter utresedatum från Förenade arabemiraten och att provisoriska pass inte accepteras

Vårt hotell

Natt 1: Hilton Garden Inn Dubai Al Mina ****

Al Mina Road Dubai

Tel.: +971 4 314 0500

Antal rum: 181 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 5. Hiss: ja. Övrigt: restaurang, bar, takterass, fitnesscenter, luftkond, fri wifi.

Natt 2-8 : Royal Caribbean "Jewel of the Seas"

del i insides dubbelhytt

Fatygets längd: 293 meter,  Antal hytter: 1 250 st

Antal gäster 2500 st, Antal Däck/våningar 13 st