Montenegro

Herceg Novi

Montenegro är kanske inte lika känt som grannlandet Kroatien än, men landet påminner mycket om grannen. Här finns allt man kan tänka sig, god traditionell mat, fantastisk natur med höga berg o. djupa dalar, fina nationalparker och stränder med kristallklart vatten.

Vi bor i Staden Herceg Novi, en liten stad med anor från 1300 talet. Hotellet ligger strandnära. Här kan man strosa runt i gränderna och besöka någon restaurang eller shoppa lite. Vi kommer att bo på samma hotell under hela resan och den som vill har möjlighet att följa med på olika intressanta utflykter

TISDAG

middag 

Flyg från Arlanda till Dubrovnik via Wien. Här väntar vår buss. Vi åker den korta biten mot gränsen till Montenegro och vår stad Herceg Novi.  Vi bor på Hunquest Hotel Sun Resort. Här bor vi 7 nätter och bara njuter av vistelsen vid Adriatiska havet.

ONSDAG-MÅNDAG

frukost och middag varje dag.

Nu har vi en hel vecka att njuta av stranden, shoppa eller följa med på någon av våra intressanta utflykter.

TISDAG

frukost och middag

Vår transferbuss hämtar oss och vi åker till flygplatsen för avresa från Dubrovnik till Stockholm via Wien. På flygplatsen kommer vi att äta en avslutningsmiddag innan flyget hem.  

 

TILLVAL UTFLYKTER MED SVENSK LOKALGUIDE

PAKETPRIS, SAMTLIGA UTFLYKTER 1 620 kr

DUBROVNIK (520kr)

Vi åker till Kroatien och Dubrovnik. Vi får en guidad tur i staden och ser dess framstående arkitektur och byggnadsverk i en välbevarad gammal stadskärna, omgärdad av en upp till sex meter tjock medeltida stadsmur, År 1979 sattes Dubrovniks historiska delar upp på Unescos världsarvslista. Staden räknas som en av världens tio bäst bevarade medeltida muromgärdade städer. Vi besöker en vingård (Crvik Vinaija)och provar det Kroatiska vinet.

BUDVA OCH CETINJE (350 kr)

Vi börjar dagen med Budva, där delar av filmen ”Pippi på de sju haven” spelades in. Staden sägs ha grundats redan på 400-talet f.Kr, men stadskärnan präglas av medeltid. I de smala gränderna kantas affärer, kaféer med vacker arkitektur. Vi åker vidare genom det natursköna landskapet till den gamla kungliga huvudstaden Cetinje, belägen på 670 meters höjd över havet. Här gör vi ett besök i kung Nikolas imponerande palats som idag är museum. Palatset byggdes på 1860-talet som residens för kungafamiljen och hyser bland annat de montenegrinska kronjuvelerna.

KOTOR OCH PERAST (380 kr)

Då man är i Montenegro är det nästan ett måste att besöka vackra Kotor och Kotorbukten, vars kust har varit bebodd sedan antiken och där det finns flera välbevarade städer från medeltiden. Bukten med sina historiska omgivningar finns upptagen på Unescos världsarvslista och är troligen landets mest fotograferade sevärdhet. I Kotorbukten, rakt utanför Perast, ligger den lilla konstgjorda ön Gospa od Skrpjela (på engelska Our Lady of The Rocks) som vi också ska besöka idag. Ön har en lång historia och den får vi veta mer om idag.

TREBINJE I BOSNIEN-HERCEGOVINA (520KR)

Trebinje är en stad och en kommun i Bosnien och Hercegovina. Den tillhör regionen Republika Srpska, i den södra delen av regionen Hercegovina. Kommunen Trebinje har uppemot 27 000 invånare enligt folkräkningen från 2013. Staden har cirka 25 000 invånare. I närheten av Trebinje ligger det berömda serbisk-ortodoxa klostret Tvrdoš från 1400-talet. Vi besöker även Vinproducenten Podrumi Vukoje 1982 som har vingårdar i Trebinje, här prövar vi tre sorters vin. Trerätterslunch ingår på denna utflykt.


BOKA NU

8 880 kr
Rum
Alla utflykter
Budva och Cetinje
Kotor och Perast
Trebinje i Bosnien-Hercegovina
Dubrovnic
Bussreservation
Anslutning arlanda t o r
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
46  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Montenegro

Avresa: Tisdag 29 september

Resdagar: 8

Pris: 8 880 kr 

flygresa Arlanda-Dubrovnik t. o. r. Priset avser avresa från Arlanda/Stockholm. 

Reseledare: Einar Szpiro

Detta ingår

 • flygresa Arlanda-Wien-Dubrovnik t. o. r. 
 • transfer flygplats Dubrovnik-vårt hotell t.o.r.
 • sju nätter i dubbelrum med med bad/dusch/wc
 • sju frukostar och åtta middagar 
 • reseledares tjänster

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 1 350 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 440 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter med svensk lokalguide

 • Utflykter: (vid köp av samtliga utflykter 1620 kr)
 • Dubrovnik och vinprovning 520 kr
 • Budva och Cetinje 380 kr
 • Kotor och Perast 380 kr
 • Trebinje i Bosnien-Hercegovina inkl lunch 520 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Vårt hotell

Natt 1-7: Hunquest Hotel Sun Resort****

 

tel +382 31 355 000