Kinesiska trampbåtar

 

 

Shanghai Xian Peking

Kina

På denna resa kommer vi att se två världstäder Shanhai och Peking. Kontrasterna mellan städerna är påtaglig. Shanghai, en gång fiskeby och idag en miljonstad och ett finasmecka. Här finns väldens näst högsta skyskrapa, Shanghai Tower 632 meter. Att besöka Xian och terrakottaarmén är en upplevelse. Allt detta låg begravt till 1974 när en bonde skulle gräva en brunn och fick upp en lerskärva som visade sig tillhöra den första Keisarens gravarmé. Peking med alla sina UNESCO märkta mål är en helt annan typ av stad än Shanghai och så klart den Kinesiska muren.

ONSDAG

middag

Vi flyger från Arlanda till Shanghai Under flygresan serveras middag och sedan en stunds nattvila.

TORSDAG

frukost, lunch och middag

Innan vi landar serveras frukost. Vid ankomst möts vi av vår svensktalande guide och åker buss in till staden. Efter en välkomstlunch besöker vi Shanghai Urban Planning Exhibition Center, en mycket intressant utställning om Shanghais utveckling från fiskeby till världsstad. Här får vi en ypperlig första överblick över staden, med hjälp av en skalenlig modell som upptar ett helt rum. Därefter flanerar vi längs The Bund, strandpromenaden där de koloniala bank- och handelshusen står i skarp kontrast mot stadens moderna skyline på andra sidan vattnet. Efter detta åker vi till vårt 4-stjärniga hotell och checkar in, varpå vi äter middag på en närbelägen restaurang.

FREDAG

frukost, lunch och middag

Efter frukost tar vi oss till den del av staden som en gång i tiden omgärdades av en stadsmur, d.v.s. det gamla Shanghai. Här besöker vi den utsökta Yu-trädgården, som är ett mästerverk i traditionell kinesisk trädgårdskonst, för att sedan ta en gemensam promenad genom de charmiga gamla kvarteren. Vi äter lunch och åker därefter över till andra sidan floden, till de glittrande skyskraporna i Pudong-distriktet. Något motsägelsefullt startar vi vårt besök i det moderna Shanghai med att gå in på stadens historiska museum, som ligger i källarplanet under det ikoniska tv-tornet Oriental Pearl Tower. Museets utställning är mycket väl genomtänkt och ger oss en spännande inblick i stadens brokiga historia.

Vi tar oss sedan från källaren under tv-tornet upp till en av stadens högsta punkter: observatoriegången på 118:e våningen i Shanghai Tower. På kvällen åker vi på en middagskryssning på Huangpufloden. 

LÖRDAG

frukost, lunch och middag

Idag besöker vi Tianzifang - ett område med traditionella arbetarbostäder i södra delen av de franska kvarteren. Detta var från början mycket enkla bostadskvarter, byggt i den typiska Shikumen-stilen, men är idag ett tillhåll för lokala konstnärer och trendiga små hantverks- och designbutiker. Vår guide tar oss med på en kort tur genom gränderna.Vi besöker en av Shanghais äldsta och mest betydelsefulla buddhistiska helgedomar - Jingán-templet.

På kvällen äter vi gemensam middag, innan vi  avrundar dagen med en spektakulär akrobatikshow.

SÖNDAG

frukost, lunch och middag

Efter utcheckning börjar vi dagen med en utflykt till den 1700 år gamla Zhujiajiao. Kallas ofta för Kinas Venedig fast med kinesisk arkitektur. Vi gör en båttur genom byn och äter en gemensam lunch innan det ges tid att strosa runt bland gränderna och kanalerna på egen hand. På eftermiddagen åker vi till flygplatsen för en inrikesflygning till Xian. Vi installerar oss på hotellet innan vår middag

MÅNDAG

frukost, lunch och middag

Idag kommer vi att se Xian med stadsmuren och shaanxi provinsmuseum och Terrakottaarmén. Terrakottaarmén är mycket gammal. Man började redan år 246 f.kr och arbetet tog flera årtionden i anspråk. Det verkar som om man har slutat innan det blev klart, eftersom de även förberedde ett fjärde område som dock aldrig fylldes med lerfigurer. Middagen kommer att ätas i de muslimska kvarteren.

TISDAG

frukost, lunch och middag

Under förmiddagen åker vi med höghastighetståg de ca 100 milen till Peking. Vi sitter i bekväma fotöljliknande stolar med gott om benutrymme och svävar fram i 350 km/h. Framme i Peking besöker vi Sommarpalatset, dit det kejserliga hushållet tog sin tillflykt under de heta sommarmånaderna. Här får vi bl. a. uppleva den Långa Gången, som är dekorerad med över 1 400 utsökta målningar. Incheckning på vårt hotell. Middag på kvällen.

ONSDAG

frukost, lunch och middag

Idag besöker vi  Himmelska Fridens Torg – skådeplatsen för flera betydelsefulla händelser i Kinas moderna historia, samt Mao Zedongs sista viloplats. Vi fortsätter till den Förbjudna Staden, som med sina tusentals rum är världens största palatskomplex, varifrån kejsarna styrde Mittens Rike. Vi avluta med besök på ”Kolberget”. Därefter ger vi oss in i i Hutongerna, Pekings traditionella bostadskvarter. Med hjälp av cykelriksha tar vi oss runt bland vindlande gränder.               

TORSDAG

frukost, lunch och middag

Bland Pekings äldre befolkning är morgongymnastik ute i det fria ett omåttligt populärt inslag i vardagen. Det är också en mycket intressant och rolig företeelse att beskåda som besökare, varför vi startar tidigt denna dag för att bege oss till parken kring Himmelens Tempel.Vi  åker vi ut ur staden, till bergstrakterna till Mutianyu norr om Peking. Vid ankomsten möts vi av synen av den Kinesiska Muren som ringlar sig fram över de trädbeklädda bergskammarna.  Från parkeringen tar vi linbana upp på berget, varpå vi bokstavligen får vandra i historiens fotspår, på världens längsta byggnadsverk.

FREDAG

frukost och middag

Programfri dag

Idag har ni möjlighet att åka och shoppa/turista på egen hand. Ett besök på Silkstreet kan var på sin plats och är i sig en upplevelse. På kvällen träffas vi för att åka iväg och äta en avskedsmiddag bestående av Pekinganka.

LÖRDAG

frukost och middag

Efter frukost och utcheckning kommer vår buss för att ta oss till flygplatsen. Flyg hem och vi landar samma dag på Arlanda

 


BOKA NU

21 990 kr
Rum
Anslutning Arlanda tur och retur
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
38  st. Platser kvar
Fullbokad,40st
.
Lägg i önskelista

Fullbokad,40st
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Shanghai Xian Peking

Avresa: Onsdag 9 oktober

Resdagar: 11

Pris: 21 990 kr inklusive: 

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • flyg Arlanda-Shanghai och Peking-Arlanda
 • inrikesflyg i Kina, Shanghai-Xian
 • höghastighetståg Xian-Peking
 • nio övernattningar i 2-b rum med bad/d och wc
 • tio frukost, åtta luncher & elva middagar
 • svensktalanda lokalguide under hela vistelsen i Kina
 • alla transporter enligt arrangemang
 • samtliga arrangemang, visningar och entréer enligt program
 • reseledare

OBS Visumkostnader tillkommer.

Frivilliga tillägg

 • Tillägg enkelrum 3 460kr
 • Avbeställningsskydd 1100kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280kr

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 320kr

Pass eller nationellt id-kort ska medföras. Passet måste vara giltigt 6 mån efter hemkomst.

Visum till Kina

Info om Visumansökan utsändes i god tid före avresa.

För att kunna resa in i Kina måste du ha visum. Svenska medborgare beviljas visum mer eller mindre automatiskt. Landets ambassad förbehåller sig dock rätten att pröva alla ansökningar individuellt, men det är extremt ovanligt att en visumansökan avslås.

Vårt hotell

Natt 2-4: Greenland Jiulong Hotel****

No. 601 Li Yang Road, Hong Kou, Shanghaiantal rum:320 med bad/dusch, wc, AC, WiFi

3 restauranger, fitnesscenter. Våningar: 24. 

Hiss: ja.  Övrigt: Mycket bra hotell med fantastisk utsikt från frukostrestaurangenVår bedömning: hög klass *****

Natt 5-6: Ramada Xian Bell TowerHotel****

79 North Street, Xi’an, Shaanxi, 71003

antal rum: 170 med bad/dusch, wc, AC, WiFi

restaurang, fitnesscenter. Våningar: 13. 

Hiss: ja. Läge på orten: Centralt i Xian

Vår bedömning: god mellanklass - ****

Natt 7-10: Qianmen Jianguo Hotel ****

175 Yong’an Rd, Xicheng Qu, Beijing Shi,

antal rum: 406 med bad/dusch, wc, TV, AC, WiFi

3 restauranger, fitnesscenter. Våningar: 8. 

Hiss: ja. Läge på orten: Centralt,  

Mycket bra hotell. Vår bedömning: hög klass *****