Loch Ness

 

 

Skottland med EdinburghTattoo

Inverness Oban Glasgow

Resan tar dig till det bästa av Skottland, med spektakulära berg som omger det ­magiska sceneriet av gamla klanslott, dalar, havsvikar och sjöar. Här finns rester av en tusenårig klankultur ”Höglandskultur” uppblandad med anglosaxiska och nordiska inslag. Vi ser bland annat whiskystaden Oban, huvudstaden Edinburgh, Glasgow, högländernas huvudort Inverness och sjön Loch ness. Under resan besöker vi förstås ­Whiskydestilleri och smakar på den ädla skotska drycken. Smakerna varierar från torr låglandswhisky och kraftigare höglandswhisky till den typiska torviga, rökiga whiskyn från de västra öarna och Oban på västkusten. Resans höjdpunkt är kanske den praktfulla föreställningen Edinburgh military ­Tattoo.

FREDAG

Vi flyger från Arlanda till Edinburgh med Sk 2541 kl. 09.30 och landar 10.45 Vår buss väntar och kör oss in till Edinburgh. Efter lunch kommer vår buss och hämtar oss för en guidad stadsrundtur i staden med lokalguide. Vi checkar in på vårt hotell och för dom som vill så tar vi en promenad ner till Newtown. Här finns shopping i överflöd på Prinsess street och pubvänliga gatan Rose Street går parallellt. Här finns många pubar och bra shopping. Middag på egen hand och kanske en tur på The Royal Mile, gatan som går från Hollyroad Palace till Edinburhg Castle. Vi bor på Ibis Edinburgh Centre South Bridge i centrum, två nätter.

LÖRDAG  Frukost

Efter frukost så går reseledaren med er upp till slottet och visar upp lite av gågatan och var olika sevärdheter finns.  Restan av dagen fri, kanske besöker du museerna på Edinburgh castle, vandrar längs Royal Mile till Holyrodd House eller går du till Rose Street och äter haggis - Skottlands nationalrätt och dricker en riktig ale. På kvällen är det dags för Edinburgh military ­Tattoo.

SÖNDAG Frukost och middag

Idag färdas vi över det skotska höglandet. Vi gör ett uppehåll i den charmiga skotska staden Pitlochry - ”första orten i Högländerna”. Vidare till Aviemoore - Skottands vintersportort nummer ett. Lunchuppehåll. Innan vi kommer till Inverness stannar vi vid Culloden moor, där det sista skotska upproret slogs ner av engelsmännen år 1746 och då den skotska höglandskulturen förpassades till historien.

Övernattning i Inverness på The Royal Highland Hotel, här bor vi två nätter. (180 km)

MÅNDAG Frukost och middag.

Utflyktsdag Slott och Whiskey

Idag åker vi norrut till Tain och Dunrobin Castle. Vi börjar med att besöka whiskeydestilleriet Glenmorangie som ligger ett stycke utanför orten Tain. Här får vi en guidad tur samt provsmakning och möjlighet till shopping. Vi åker in till byn Tain, ca 800 meter, här ges tid för lunch och se samhället. Efter lunch åker vi vidare till Dunrobin Castle, gundat på 1200-talet och är idag med sina 189 rum även ett av de största i norra Skottland. (350 kr)

TISDAG Frukost.

Avresa 08.30. Vi börjar dagen med ett besök på Holm mills James Pringle weawers i Inverness. Här finns ett brett utbud av kläder, souvenirer, tartan, smycken etc - allt det du finner typiskt skotskt! Vidare till Loch Ness, där vi hoppas få se det berömda ”storsjöodjuret” - Nessie. Vi gör även ett fotostopp vid Urquhart Castle, väl bevarad slottsruin med vacker utsikt över sjön. Uppehåll vid Commando memorial, vid Spean Bridge. Monumentet står som ett minnesmärke över  de brittiska commandosoldater, som tränade i området Lochaber under 2.a världskriget. På avstånd ser vi Ben Nevis - Skottlands högsta berg och kommer snart till Fort William. Här stannar vi för lunch och shopping vid den livliga gågatan mitt i stan! På eftermiddagen ankomst till Oban. Inkvartering på Royal hotel, beläget i centrum av Oban. Middag på egen hand. Missa inte de fina fiskerestaurangerna i Obans hamn. Rekommenderas starkt (180 km).

ONSDAG Frukost och middag

Avresa 08.30. Förmiddag inleds med besök på Oban destillery med visning och provsmakning, liksom tillfälle till inköp. Dagen i övrigt ägnas åt Oban med omnejd. I egenskap av huvudort i norra Argyll, kallas staden informellt ”Porten till öarna”. Den ligger i en halvmåne omgiven av kullarna vid Oban Bay. Ovanför staden ligger McCraig’s Tower, en byggnad som liknar Colosseum och avbildas på många av de vykort som säljs på George Street. Tornet ligger 10 minuter brant promenad uppför från centrum av staden och erbjuder spektakulär utsikt över staden och de närliggande öarna. Efter lunch reser vi österut in i det vackra skotska höglandet via ”porten till Höglandet” Tyndrum, sägenomspunna sjön Loch Lomond och kommer till Glasgow. Glasgow är Skottlands största stad,  berömt för sin kultur, sin shopping och sina invånare. Vi kommer att få en guidad stadsrundtur innan vi åker till vårt hotell, Crown Plaza Glasgow (160 Km)

TORSDAG Frukost

Efter frukost åker vi in till Glasgow centrum där tid finns för att se och shoppa lite i centrum innan vi åker med vår buss till flygplatsen i Edinburgh. Efter  incheckning finns det tid för lunch innan avresa hem till Arlanda. Avresa fr Edinburgh kl, 14.40 med SK 2542 till Arlanda 18.00


BOKA NU

13 790 kr
Rum
Bussplacering
Avbeställningsskydd
Anslutning till arland t o r
▲Utflykt Glenmorangie och Dunrobin Castle 350 kr
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Edinburgh Military Tatto

Avresa: Fredag 23 augusti

Resdagar: 7

Pris: 13 790 kr Priset avser avresa från Arlanda

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår

 • flygresa Stockholm Arlanda-Edinburgh t/r
 • sex övernattningar i 2-b rum m d/wc
 • sex frukostar
 • tre middagar
 • besök och visning whiskydestilleri Oban
 • besök whiskydestilleri Dalwhinnie för shopping
 • biljett till Edinburgh Military Tattoo
 • stadsrundtur Edinburgh med lokalguide
 • stadsrundtur Glasgow med lokalguide
 • stadspromenad Royal Mile
 • reseledares tjänster

Frivilliga tillägg

Utflykt

 • ▲ Glenmorangie och Dunrobin Castle 350 kr

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa

Tillägg

 • Enkelrum 3 660 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 690 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta 280 kr

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Avrese- och hemkomsttider

2019-08-23 Arlanda-Edinburgh med SK 2541 kl 09.30-10.45

2019-08-29 Edinburgh-Arlanda med SK 2542 kl 14.40-18.00

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Våra hotell

Natt 1-2:  Ibis Edinburgh Centre South Bridge

77 South Bridge, Edinburgh EH1 1HN

tel +44 131 297 4700

antal rum 259, antal våningar 7. Luftkonditionering, fri wi-fi, bar och restaurant. läge på orten: centralt

Vår bedömning: hög klass, ****

Natt 3-4: The Royal Highland Hotel***

Station Square, Academy Str,

Inverness IV1 1LG

Tel +44 1463 231 926

Antal rum: 56 med bad/dusch, wc, TV. Våningar: 4.

Hiss: ja. Läge på orten: centrum, innerstadstrafik. Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: the/kaffekokare i rummen, restaurang.

Vår bedömning: god mellanklass - ****

Natt 5: Royal Hotel***

Argyll Square, Oban, Argyll PA34 4BE,

Tel ++44 1631 563021

Antal rum: 91 med dusch, toalett, TV. Rummen kan variera i storlek och utformning. Våningar: 4. Hiss: ja. Läge på orten: centrum, innerstadstrafik. Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: the/kaffekokare i rummen. Restaurang, pub.

Vår bedömning: god mellanklass - ****mellanklass - ****

Natt 6: Crown Plaza Glasgow****

 Congress Rd, Glasgow G3 8QT,

 tel: +44 871 942 9091

 Antal rum: 282, med dusch, toalett, TV . Våningar: 6.

Hiss: ja. Läge på orten: centralt.  Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: the/kaffekokare i rummen.fri WiFi Restaurang och bar, inomhuspool, gym,

 Vår bedömning: Hög klass-*****