Vandring i Österrike

Ötzdal Obergurgl Innsbruck

 

Denna resa tar oss till natursköna Österrike där vi under några dagar får njuta av höga berg och djupa dalar när vi ger oss ut på vandring i Alperna. Vi bor och vandrar i den vackra dalen Ötztal – Tyrolens längsta sidodal - som även gett namn till den berömda alpmannen ”Ötzi” från stenåldern som upptäcktes 1991. En av dagarna finns möjlighet att följa med till staden Innsbruck som är regionen Tyrolens huvudort. Här finns sevärdheter som det 500 år gamla gyllene taket ”Goldenes Dachl” och den kejserliga borgen.

LÖRDAG

middag

Vårt flyg  från Arlanda tar oss ner till södra Tyskland och staden München där vår buss väntar på oss. Färden går sedan på snabba vägar genom vackra landskap med berg och dalar ner till Österrike och den lilla orten Obergurgl som är vårt mål för dagen och veckan. Väl framme i Obergurgl checkar vi in på vårt Hotell Alpenland där vi ska bo under våra dagar i Österrike.

SÖNDAG

frukost och middag

Idag börjar våra upplevelser i Alperna och efter frukost beger vi oss ut på vandring i sällskap av en kunnig vandringsledare som visar och tipsar om området. Vi går på stigar och ungefär halvvägs når vi Rotmoosvattenfallet med ett fritt fall på 42 meter. Dess vatten är smält snö från glaciären ovanför fallet. Under vandringen kan vi se både Obergurgl och Ötzal och få en översikt av den vackra dal vi befinner oss i.

MÅNDAG-TORSDAG

frukost och middag

Området kring Obergurgl har många vackra vandringsvägar och nu har vi några dagar där vi vandrar i den takt och den sträcka vi väljer. Reseledaren gör ett schema över de vandringar ni kan välja att göra tillsammans, annars går ni på egen hand. Några av vandringsvägarna är:

Schönwieshütte. Vandringen är ca 6 km lång och går delvis på grusvägar. Den leder upp till Schönwieshütte där man kan slå sig ner på solterrassen och njuta av en härlig utsikt över dalen. Här finns också möjlighet att äta lunch eller kanske njuta av en läcker ”kaiserschmarrn” – den österrikiska desserten.

Pillersee är en lite annorlunda vandring som går nedåt i dalen och leder genom både skog och hagar. Längs vägen kan det hända att man möter kor, hästar och andra djur. Vandringen leder till den lilla sjön Pillersee och är ungefär 9 km lång.

Rotmoostal är en lite längre vandring på 11km. Vandringen går på högre höjd och börjar med skidlift upp till Hohe Mut Alm på 2630 meters höjd. Med en bedårande utsikt över Ötztal vandrar man sedan längs en rundad bergsrygg och vänder därefter nedåt genom Rotmoostal. Här är det vanligt att se Haflinger hästar, en inhemsk hästras som är kastanjefärgade med ljus man och svans.

FREDAG

frukost

Idag är det dags att säga ”Auf Wiedersehen” till Österrike för den här gången. Vår buss kör oss tillbaka till München där vi går ombord på vårt flyg som tar oss tillbaka till Sverige och Arlanda. Med Alpernas vackra vyer i våra minnen.

I resan ingår även Ötztal premiumcard som kan användas bland annat för att gratis åka lokalbuss, skidlift och gondoler samt besöka lokala museer och rovfågelparken. Eller kanske en eftermiddag på Tyrolens största badanläggning Aqua Dome, med 12 inom- och utomhuspooler, SPA, samt vattenrutschkanor.

Ungefär 1,5 mil norr om Obergurgl ligger skidorten Sölden som erbjuder sommarskidåkning. Lokalbussar går till Sölden och det finns möjlighet att hyra skidutrustning på plats.

11/8  Valbar utflykt till Innsbruck

Avresa 09.00 För de som önskar finns möjlighet att ta en paus från vandrandet och istället besöka Tyrolens huvudstad Innsbruck. Staden ligger i en dalgång omgiven av berg på över 2000 meters höjd. Innsbruck är känd för sin senmedeltida stadskärna och vi upplever dess atmosfär och historia tillsammans med vår lokalguide. Därefter finns tid att vandra runt på egna upptäcksfärder, äta lunch eller kanske dricka kaffe på någon utservering. Österrike är känd för sina fantastiska bakverk som Sachertårta och Apfelstrudel. Hemma ca 17.00 (390KR)


BOKA NU

10 770 kr
Rum
Heldag Innsbruck med lokalguide
Avbeställningsskydd
Anslutning till arland t o r

Var vänlig ange följande:
45  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Vandring i Österrike

Avresa: Lördag 8 augusti

Resdagar: 7

Pris: 10 770kr

Reseledare: Terese Eriksson

Detta ingår​

 • flygresa Arlanda till München t.o.r
 • alla busstransfer flygplats-hotell t.o.r
 • sex övernattningar med del i 2-b rum d/wc
 • sex frukost och sex middagar
 • lokal vandringsguide en dag
 • Ötztal premiumcard hela veckan
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 850 kr
 • Avbeställningsskydd 540 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter

 • Heldag Innsbruck med lokalguide 390kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

Flyg

2020-08-08 LH2421 06.00-08-10

2020-08-14 LH2418 15.30-17.40

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Vårt hotell

Natt 1-7: Hotel Alpenland

mer info kommer...